Spohrelt napísal:To Juraj - co znamena "ozdravna kura" ?
vycistil gumicky saponatom. osusil. natrel glycerinovym olejom a nechal posobit. otrel olej naozaj dosucha. v urcitych pripadoch som obratil gumicku
[doplnene]robil som to skor u takych, co skor stali na aute nez boli pouzivane, a chcel som zistit, ze ci je v nich este vela zivota.
Skutocne opotrebenie alebo poskodenie to iste neriesi.
Naposledy upravil/-a iurai v 03 Jan 2010, 00:56, upravené celkom 1 krát.
Niektori znami robia aj take veci, ze stare gumicky daju zo stieraca dolu a na benzinkach dostat kupit nahradne gumicky, ale aj silikonove, tie silikonove su vraj dobre, neviem - neskusal som.
Spohrelt napísal:Niektori znami robia aj take veci, ze stare gumicky daju zo stieraca dolu a na benzinkach dostat kupit nahradne gumicky, ale aj silikonove, tie silikonove su vraj dobre, neviem - neskusal som.
kedysi velmi davno som skusal, ale nebolo to moc dobre
ja mam z tesca tie ich "aerotwiny" a vydrzali mi rok bez problemov a spravil som na nich 10T km za kazdeho pocasia, v zime dokonca stierali odmrazeny snech od roztapatka ... na jar a cele leto nadalej stierali postacujuco(samozrejme na jar, v lete a najma na jesen vyuzivam tekuty stierac, takze pretieram len pri malych rychlostiach, ked voda nestiha utekat zo skla, a po kazdom wapko-umyvani auta, co je v lete kazde cca dva tyzdne gumky poriadne umyjem, a vyutieram do sucha sevitkou, az kym neprestanu mazat na cierno)...no s prichadzajucou zimou dosluzili a tak sli nove ... za tu cenu cca 5 euro za par a vydrzali cca rok, nie o com, ale to bola asi nejaka akciova cena, lebo neskor bola cena tusim 4 daco za kus ...
najblizsie ale planujem tie championy ked ich tak kajo ospevuje ...
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
iurai: netusim, ja sa do toho nevyznam, kupoval som to s rozkami a nejakou salamou, aby to na debete karty moc nekricalo...spomenul som si ze von prsi, a tie moje uz nezotierali dost dobre ...
別のブランド
Mne po roku prestali dobre stierat originalne stierace na Vectre. V opli chceli za nove dost penazi (uz si nepamatam kolko) a tak som usudil ze ramienka budu po roku este OK a treba vymenit len gumicky. Poznam jednu zasitu mototechnu kde predavaju gumicky ktore vyzeraju tvarovo aj materialovo presne tak ako tie original.. nenasiel som rozdiel. Dlzka je asi 70 cm takze ich je po vymene treba zastrihnut.
Cena 50 centov za kus...
Funkcnost... Ako nove stierace...
Uz ich mam pol roka a su v pohode...
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
hlasim, ze tesco aerotwin sa mi zlomil, pri pokuse zotriet 4 cm vrstvu cerstvonapadnuteho snehu ... zlomil sa uchyt klbiku ktory je pripevneny na liste, kt. sa na druhej strane zasuva do uska v strieraci .. teraz tam mam jeden ramienkovy a jeden tescoaerotwin ... ramienkovy mam bosch orig. asi povodny 10 rocny, a v porovnani s tescovym zotiera rovnako (zle) ... zajtra si idem kupit uz daco poriadne.... bud bosch, alebo champion, podla toho co budu mat.
別のブランド
iurai napísal:este som nasiel ucet, a tie originalne GM stierace mali cislo dielu 12 72 208 - to je jeden stierac
este dodam, ze cena je 8 euro za kus, cize 16 eur za par, ak katalog neklame.
na boku ramienka je do plechu vyrazene GM
a na vodicov je treba po spravnosti namontovat spojler (extra diel, ale iste sa da pouzit stary)
Majda napísal:Páni mám problém s ramienkami, vynechávajú už pomali polovicu okna. V opli majú za 33 e jedno.Tak ma napadlo ci neviete o nejakých inych rovnako formovaných a dåžkou rovnakých. No proste tých istých len na iné auto. Díky
62 72 257 by mala byt sada 2 stieracov spolu za 33
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
pre info: orig. bosch-ky funguju uz 3/4 roka bez problemov... zakladom je mat vsak aj dobre odmuskavene sklo, potom to zotiera na 2-3 pretretia(po ostreku) super.
別のブランド
tiez som skusal menit len stieraci hrot alebo ked sa to niekomu paci gumicku,kupil som grafitovu a dopadlo to tak,ze mi nevydrzali nervy,pretoze kym okno nebolo uplne mokre,stierac neskutocne skrypal a odskakoval,takze som videl trhane. Tak som kupil Bosh Aerotwin a mam pokoj. Su to tusim najtichsie stierace, je ale dobre vozit nahradne lacne,dost totiz tieto stierace kracaju k inym majitelom. hlavne v BA
Tiež nemám dobré skúsenosti s výmenou univerzálnych gumičiek. Nikdy to už nestieralo ako malo. Kúpil som, podobne ako Buky, obyčajné Bosch stierače, na vodičovej strane so spojlerom a zatiaľ držia. Uvidíme po zime.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG Opel Astra F-CC, X18XE Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷