Ako umyvate disky / kolesa ?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
iurai
Ako umyvate disky / kolesa ?
vsimol som si, ze mnoho diskov ma zvnutornej strany "nepekne nanosy brzdoveho prachu zapeceneho s asfaltom"
Mate nejake dobry postup ako umyvat disky ?
Moj je velmi neprakticky ... dlho trva
http://ivrai.szm.sk/disky/
- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako umyvate disky / kolesa ?
Najlepšie do pneuservisu a tam to umyjú v umývačkeiurai napísal:vsimol som si, ze mnoho diskov ma zvnutornej strany "nepekne nanosy brzdoveho prachu zapeceneho s asfaltom"
Ináč - nemáš potom špinavú vanu, keď to tam umyješ? Ja by som to do tej mojej nestrčil za žiadnú cenu
Opel Astra G, r.v. 2007
-
iurai
- Stanley224
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Mar 2008, 12:15
- Auto: Iná značka
-
iurai
myslel si tu umyvacku v pneuservisoch, kam sa da koleso ?Stanley224 napísal:v umyvarke ti to umyje len z vonkajsej strany.na vnutornu to ani neciahne.existuju na to rozne pripravky,len ci su ucinne.
ja s tym nemam skusenost
raz som si kupil umyvaci prostriedok na disky - obsahuje to detergenty a kyseliny a podobne, je tam vyrazny napis (nechajte posobit max. 10 minut ) - asi potom opada lak ?
na niektore skvrny a mastnotu to bolo dobre, ale tie prilepene veci to neriesilo
- brhy
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
..
Po sezone dole disk rucne umyt z vnutra aj z vonka a je to pripravene na dalsiu sezonu trva to cca 2 hodky secky 4 kolesa ale v pohodicke
a na leto su ako nove
Volvo C70 2.3T5 240hp
zatial ....
-
taky69
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Mar 2007, 20:27
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: ..
presne tak to realizujem aj ja pred každým prezutím...brhy napísal:Po sezone dole disk rucne umyt z vnutra aj z vonka a je to pripravene na dalsiu sezonu trva to cca 2 hodky secky 4 kolesa ale v pohodickea na leto su ako nove
dakedy Opel Astra F x14nz - c20nz
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
-
Adik
- chausj
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
- Auto: Vectra C
no tusim aj my mame toto. Inac bola sranda, ja som to tam dal na chvilku a potom reku este sa prejdem zo stetcom, tak otvtedy mam taky rozodraty stetec - je to dobra chemiaAdik napísal:Ja pouzivam na cistenie pripravok ktory som zakupil v Lidli. Je to od firmy W5, nastriekam a za 20 minut oplachnem .Z vnutra pred vymenou.Nie je to drahe a setrne k elektronom.
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
-
Adik
- mathis
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
olej gumu lepta.... uplne staci ked ix vystriekas cistou vodou, pripadne precistis dezen od kaminkou a samozrejme vhodne ulozis, najlepsie na stojan...dusan1 napísal:a gumi cim osetrujete ked prezujete a idete ich odlozid do garaze na dalsiu sezonu pocul som ze ich staci natriet hociakym olejom a zabalit do igelitu :tank:
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
- mathis
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
neviem ale mne gumy drzia tak dve sezony a to si kyslik ani neprdne... skor vlhkost pri skladovani moze byt dolezita...
a k tym olejom... mineralne a synteticke, syntetika je umely olej cize chemia jak svina.... mineral zas priroda ale tiez s chemiou
este mozno keby tak panenskym olivovym... 
v konecnom dosledku je to pre mna hlupost.... niekedy som sice striekal silikonom aby boli pekne cierne ale aj to len na 1 den a hned boli zaprasene...
a k tym olejom... mineralne a synteticke, syntetika je umely olej cize chemia jak svina.... mineral zas priroda ale tiez s chemiou
v konecnom dosledku je to pre mna hlupost.... niekedy som sice striekal silikonom aby boli pekne cierne ale aj to len na 1 den a hned boli zaprasene...
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--