Bucha zadna naprava....
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Máj 2008, 22:26
- Auto: Viac Oplov
- Bydlisko alt: 48°47´/21°52´
- Kontaktovať používateľa:
rozmyslam aj ja o vymene silenblokov na zadnej naprave. Treba menit vsetky co tam su, alebo len niektore? Dnes ked som sa v predajni opytal na vsetky tak sa trocha divne na mna predajca pozeral.
Skoda Forman 1,3 50kW BMM r.v. 1993 - modry - EX
Opel Vectra Caravan 2,0 16V DTi r.v.2001 - strieborna metaliza - EX
Opel Corsa C 1,0 12V r.v.2004
Opel Meriva 1.4 16V r.v. 2008
Opel Zafira Tourer 2.0 - 2012
Opel Vectra Caravan 2,0 16V DTi r.v.2001 - strieborna metaliza - EX
Opel Corsa C 1,0 12V r.v.2004
Opel Meriva 1.4 16V r.v. 2008
Opel Zafira Tourer 2.0 - 2012
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 18:50
- Auto: Vectra B
tie iste mi boli odporucene vymenit,trosku mi to bucha v zadu a mam kolesa do A,co ti to robilo pred vymenou a ake je to po vymene?A efekt by sa mal odstranit po vymene spominanych silentov(by sa mal)Dudixxx napísal:Ja som menil (6 + 7 + 20 + 2x21) x2 = cca 200€ aj s pracou.
Vectra B caravan
99,2.0 DTi X20DTH
99,2.0 DTi X20DTH
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
- Auto: Insignia
dalsimi miestami buchotu moze byt vrchne ulozenie tlmicov,silentbloky stabilizatora a spojovacie ramena stabilizatora. Zial,samostatne ramena sa kupit na zadok nedaju,su len so stabilizatorom. mimochodom,vrcne ulozenie tlmicov mam v poriadku a silenty stabilizatora vymene. uz ma to ale netrapi,zvykol som si.
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ahoj, pisal som to aj do ineho vlakna. Neviem presne, ako ma riesenu napravu VeBe, ale ja som vyriesil buchotanie od praveho zadneho kolesa vymenou silentblokov na torznej tyci. Su to silenty v tvare pismena D, cez ktore prechadza torzna tyc. Su uchytene o karoseriu pomocou takej plechovej manzety v tvare C.
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
- Dudixxx
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Okt 2008, 13:33
Pred vymenou to buchalo ako sialene a este aj nejako divne praskalo.jolka napísal:tie iste mi boli odporucene vymenit,trosku mi to bucha v zadu a mam kolesa do A,co ti to robilo pred vymenou a ake je to po vymene?A efekt by sa mal odstranit po vymene spominanych silentov(by sa mal)Dudixxx napísal:Ja som menil (6 + 7 + 20 + 2x21) x2 = cca 200€ aj s pracou.
Po vymene prestalo buchanie, praskanie a trochu sa upravil aj ten sklon do A-cka.
Vectra B Caravan X20DTH 1999
Všetci chcú naše dobro - nedajte si ho vziať!
Všetci chcú naše dobro - nedajte si ho vziať!
-
- Strieborný užívateľ
prave to je ten problem,vlani komplet vybrate zadne ramena,kontrola vsetkych silentov a vzmena poskodenzch. Nikde ziadna vola. Na predku boli menene tycky stabilizatora+silenty stabilizatora. Skusim cvicne odpojit zadny stabilizator. Mimochodom,nasiel som tycky zadneho stabilizatora,link http://i-obchod.rall.cz/Default.asp?Pag ... 431B60F326}
-
- Strieborný užívateľ
http://i-obchod.rall.cz/Default.asp?Pag ... &OENumber= predosli link priamo nefunguje,tak trebe trochu hladat
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Nov 2009, 00:36
klepanie a vrzganie
V predu mi to klepalo , vymenil som tycky stabilizatora a nepomohlo to, potom sa vymnilo horne ulozenie tlmicov a vsetko bolo v poriadku. Teraz som menil aj ramena s capmi, boli uplne odidene a zralo mi gumu ale klepanie to nesposobovalo ziadne.
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 10 Okt 2011, 18:14
bucha zadna naprava pri lavom kolese
Zdravim..mam astru h a dnes mi zacalo buchat vzadu pri lavom kolese. Ozyva sa to najma pri jazde do zakruty po nerovnej ceste a niekedy aj po rovine pri nerovnosti. Znie to ako kov na kov. Co to moze byt? Silenbloky?
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Sep 2011, 15:42
zadna naprava
U mna je buchot v zadnej naprave viac na pravej strane, gumky stabilizatora vymenene, ked som bol na test tlmicov tie su ok, a ked to testoval tak neklepalo nic z toho usudzujem neviem ci dobre ze horne ulozenie je asi dobre, nove silenty na ramenach a stale buchot, mechanik nenasiel ziadne vole, a zlaty klinec bol ked som bol na geometrii ze sa zadna naprava neda nastavit a mne stiahlo NOVE GUMY za cca 8000 km. Vie na no niekto pozriet v PO? VeBe sedan Z18XE rocnik 2001 92 kW.
- Peter Kuľha
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Dec 2010, 09:02
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
Dá sa urobiť geometria aj vzadu a bez problémov
VW Passat B4 Variant 1,8 66kw (90hp)
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110
Vectra B X25XE Steinmetz
e-mail: peterkulha7@gmail.com
tel. : 0944393951
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110
Vectra B X25XE Steinmetz
e-mail: peterkulha7@gmail.com
tel. : 0944393951
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Sep 2011, 15:42
Bol som uz na dvoch meraniach a nic. Na prvej mi napisal ze je nenastavitelna, tak som siel inde a ten ma zobral pod auto a povedal mi to takto, ze v strede ramien nemam ziadne podlozky a neda sa to kôli tomu, ze je vsetko na pevno. Vo vybave su xenony ale to s tym urcite nema nic spolocne. Gumy mi stiahlo po celej sirke rovnako. Ako sa teda da nastavit?