Problem s motorm Astra F X16SZR 8V r.v.97
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Mar 2008, 15:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Dnes som vela casu nemal, ale skontroloval som uchytenie toho cidla. Cidlo je uchytene tak ako ma byt, aj kabel je v poriadku. Pri RJ som este nekontroloval, pozriem ked bude viac casu. Neviem, ale podla mna keby bolo zle detonacne cidlo, tak by vyhodilo inu chybu, pri 1602 sa uvazda nejaky modul v RJ. Nies som velmi stastny, RJ by som nerad menil. Nema s tym niekto skusenosti?
Opel Astra F X16SZR 8V r.v.97
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Dnes som sa pozrel aj na tu riadiacu jednotku, kontakty vyzeraju byt v poriadku. Celu som ju rozobral, vsetko vyzera byt OK, nic nie je spalene, samozrejme to neznamena ze je dobra. Vsetky kable som premeral od snimacov az po RJ. Uz fakt neviem co dalej. V utorok mam ist do servisu, kde by sa mi mali pozriet na katalyzator. No som zvedavy.
-
iurai
1602 ma byt chyba v RJ motora (v suvislosti s cidlom klepania)
auto vraj znizi vykon akoby bol benzin 91 oktan.
da sa s takymto autom jazdit ?
doporucujem vyskusat RJ z ineho auta (vymena vcetne prijimaca imobilizera) a chipu z kluca. ked zvesis prijimac imobilizera zo zamku spinacky a pridrzis pri nom kluc, nemusis chip prehadzovat
[ak ti tieto suciastky nejaka dobra dusa pozicia na test]
auto vraj znizi vykon akoby bol benzin 91 oktan.
da sa s takymto autom jazdit ?
doporucujem vyskusat RJ z ineho auta (vymena vcetne prijimaca imobilizera) a chipu z kluca. ked zvesis prijimac imobilizera zo zamku spinacky a pridrzis pri nom kluc, nemusis chip prehadzovat
[ak ti tieto suciastky nejaka dobra dusa pozicia na test]
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

No auto nema vykon, treba strasne roztahovat, spotreba je vyssia, motor trha, dusi.
Kontrolka sa nerozsvieti vzdy, niekedy po 15km inokedy po 50km. Vykon nie je ani pred ani po rozsvieteni kontrolky.
Je to zaujimave jeden den sa mi stalo ze auto islo v poriadku, mal som jednu cestu do jednej obce vzdialenej 23km, cesta tam bola v poriadku auto malo vykon, cesta naspat - katastrofa (rozsvietila sa aj kontrolka, chyba 1602).
Nepoznam nikoho kto by mi vedel pozicat RJ, takze to bude problem, len keby som siel pozriet na nejake vrakovisko.
Kontrolka sa nerozsvieti vzdy, niekedy po 15km inokedy po 50km. Vykon nie je ani pred ani po rozsvieteni kontrolky.
Je to zaujimave jeden den sa mi stalo ze auto islo v poriadku, mal som jednu cestu do jednej obce vzdialenej 23km, cesta tam bola v poriadku auto malo vykon, cesta naspat - katastrofa (rozsvietila sa aj kontrolka, chyba 1602).
Nepoznam nikoho kto by mi vedel pozicat RJ, takze to bude problem, len keby som siel pozriet na nejake vrakovisko.
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Do BA som chodieval casto, tak dva krat do mesiaca, kym auto bolo v poriadku. Mozno by som aj dosiel, ked uz nic nepomoze. No momentalne sa spravanie auta kus zlepsilo po tom co som precistil par kontaktov a natankoval Shell V-power, ale uvidim v sobotu ci to naozaj pomohlo. Dam vediet v sobotu vecer.... Momentalne chodim autom len na kratke trasy do prace a spat, nesvieti ziadna kontrolka akurat obcas trhne ked je studeny motor. Trhanie by mohol sposobovat aj modul zapalovania ak sa nemylim, ale je to draha vec aby som experimentoval.
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Takze nakoniec som to zase zobral do Opla, mal som namontovane stare detonacne cidlo, ale zobral som im aj nove. U mna sa zavada prejavovala rovnako aj s novym aj so starym cidlom, dotahoval som spravnym momentom (13Nm), neskor som skusal aj viac aj menej no stale sa rozsvietila kontrolka.
V servise tam hned dali nove, vmyzali chyby, vyskusali (jazda cca 60km) a kontrolka sa im nerozsvietila. Bol som na skusobnej jazde cca 50 km a kontrolka sa naozaj nerozsvietila, nechapem.
Rozdiel v servise a u mna bol len v tom, ze v servise vymyzali chyby a bolo chladnejsie pocasie. Je to zahada, momentalne sa kontrolka nerozsvecuje, ale poriadne som to este neotestoval.
V servise tam hned dali nove, vmyzali chyby, vyskusali (jazda cca 60km) a kontrolka sa im nerozsvietila. Bol som na skusobnej jazde cca 50 km a kontrolka sa naozaj nerozsvietila, nechapem.
Rozdiel v servise a u mna bol len v tom, ze v servise vymyzali chyby a bolo chladnejsie pocasie. Je to zahada, momentalne sa kontrolka nerozsvecuje, ale poriadne som to este neotestoval.
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Snimac klepania na trhanie vplyv nemal, len ked sa mi rozsvietila kontrolka auto stratilo tah. Trhanie mizlo postupne ked mi v opli povymienali snimace ako: lambda sondu, EGR a MAP senzor. Trhanie uplne zmizlo ked som zacal jazdit na palivo Shell V-power, takze mozne je, ze cely problem u mna bol v nekvalitnom benzine. Problemy zacali ked som natankoval plnu nadrz na Slovnaftke.
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Takze pod dlhsej dobe opat problem a znova je to kod 1602. No nie som velmi nadseny, celu zimu auto islo bez problemov, v piatok po ceste z prace domov sa kontrolka rozsvietila. Zeby sa potvrdilo to co som predpokladal, trosku sa oteplilo a je tu problem, ale nechapem aku suvislost moze mat chyba detonacneho cidla alebo modulu s teplotou vzduchu. Vie mi niekto s tymto problemom pomoct?
- tuning-hifi
- Prezidento

- Dátum registrácie: 10 Dec 2009, 00:00
- Auto: Omega A
- Kontaktovať používateľa:
pocuj a cidlo otacok na kluke mas ok??? kamaratovi na omege to tiez blblo, povymienali sa cidla skoror vsetky a nakoniec to bolo cidlo kluky... hmm.. spravalo sa to tak, ze niekedy isiel motor normalne normalny vykon vsetko a zrazu sam od seba pokles vykonu ako keby ho zachlastavalo.. dymivost hore, vykon dolu a niekedy chodil aj s plynom na podlahe len aby to slo.. po vymene cidla na kluke je to ok...
Drobcek - Opel Omega A Caravan 2,6i CD Automat Sport
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
-
iurai
teoreticky - cim je teplejsie, tym viac je sklon motora ku klepaniuffeerroo napísal:Takze pod dlhsej dobe opat problem a znova je to kod 1602. No nie som velmi nadseny, celu zimu auto islo bez problemov, v piatok po ceste z prace domov sa kontrolka rozsvietila. Zeby sa potvrdilo to co som predpokladal, trosku sa oteplilo a je tu problem, ale nechapem aku suvislost moze mat chyba detonacneho cidla alebo modulu s teplotou vzduchu. Vie mi niekto s tymto problemom pomoct?
zase chyba p1602 znamena - zly signal od cidla klepania. to moze byt chyba v kabelazi.
skus so odsledovat, ze kedy sa ta kontrolka rozsvieti
dosledok tej chyby je, ze ti zmeni predzapal a trocha to uberie vykonu.
ja by som to prilis neriesil
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Dakujem vam za rady, momentalne je auto v servise. Som zvedavy co poriesia. Dnesna cesta do servisu bola bezproblemova, ale ta vcerajsia do roboty... katastrofa auto strasne dusilo, cesta spat - chvilu sa zdalo ze vsetko ok, no potom to opat pridusilo potom opat ok a znova pridusenie a nakoniec kontrolka a nudzovy rezim. Neskor sa opat ozvem, len cakam na vyjadrenie servisu.