Problem s motorm Astra F X16SZR 8V r.v.97

Moderátori: bukelo, buci_vectra

ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Mar 2008, 15:14
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Problem s motorm Astra F X16SZR 8V r.v.97

Príspevok od používateľa ffeerroo »

Caute. Potrebujem poradit. Mam taky problem ze uz asi rok mi trha motor pri akceleracii, vacsinou to robi ked je motor studeny, kontrolka motora nikdy nesvietila. Obcas sa stane ako keby motor aj vynechal, citit to pri pohinani sa. No vymenil som uz plno veci, ale nic nepomohlo. Vymeneny pal. filter, sviecky, kable, snimac teploty, lambda, vycisteny EGR aj klapka, vycisteny krokovy motorcek, vsetko premerane podla eTech. Spotreba sa mi zdala byt vacsia, tak som sa rozhodol ze natankujem plnu nadrz a podla toho skusim odsledovat vysku spotreby. Po natankovani plnej sa spravanie auta zhorsilo a rozsvietila sa kontrolka motora. Chyby:
1405 - poskozeni ventilu EGR
0105 - Nespravny signal z cidla tlaku MAP
1602 - RJ - poskozeni modulu cidla detonacniho spalovani
0120 - cidlo polohy saci klapky

Od natankovania sa kontrolka rozsvieti vzdy, lenze zahada je v tom ze ked z nadrze ubudne cca 5-6l kontrolka sa uz nerozsvieti, ale auto trha nadalej. Skusal som uz tri krat dotankovat a vzdy ak je plna kontrolka sa casom rozsvieti. Viete mi poradit, co by to mohlo byt? Moze to byt cerpadlom? Inak este dodam ze som mal upchatu hadicku na odvetranie palivovej nadrze, vycistil som ale vela nepomohlo, asi spotreba je kus mensia. Vopred vam dakujem za odpovede!
marifonexu
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Mar 2008, 16:17

Príspevok od používateľa marifonexu »

vyskusaj vymenit dvieckove kable, mne to robilo ked som rychlejsie slapil na plyn ked pomalsie nerobilo, mne vymena pomohla
Opel Astra F Caravan X16szr- nebohá:(
Opel Astra F Caravan X16xel
Opel Astra G Caravan X16szr

spotreba veľka:)
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Svieckove kable som uz menil, nepomohlo to. Bol som dnes v servise najprv v jednom kde mi nevedeli urobit ani diagnostiku a bez toho sa nechceli pustat do opravy, potom som odisiel do citroenu z dovodu ze maju lepsie ceny ako v opli tam sa diagnostika podarila, aj ked zbytocne pretoze ja som tie chyby vyblikal. Povedal som chlapikovy priznaky a zacal hladat chybu, po cca 50min. mi povedal ze mam si zohnat novu nadobku s aktivnym uhlim, ze ta stara je zla. Sypal sa z toho nejaky cierny prach. No ja neviem, nie som si isty ci problem bude v tom, aj ked sa hadicky vycistili auto nadalej trha a rozsvieti sa kontrolka.
marifonexu
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Mar 2008, 16:17

Príspevok od používateľa marifonexu »

este ma napada, mne menili aj cievku s ktorej idu kable na sviecky, to auto trha velmi? alebo to je jemne trhanie?
Opel Astra F Caravan X16szr- nebohá:(
Opel Astra F Caravan X16xel
Opel Astra G Caravan X16szr

spotreba veľka:)
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

No cievku som este nemenil, akurat som ju premeral. To trhanie je take, ako keby motor nedostaval dostatok paliva, alebo ako keby bol nekvalitny benzin. Dam v dvojek podlahu a nic, chvilku to potrhava az neskor zacne tahat. Motor je ako keby cely priduseny. Musim zohnat tu nadobku s aktivnym uhlim, mne as z toho sype ten cierny prach a to by asi nemalo, hadicka sa od toho zanasa.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

105 a 120 su chyby cidiel, ktore su nevyhnute pre spravne davkovanie paliva
mam poocit, ze mozes mat aj problem v elektrickej instalacii, ked to hlasi tak vela chyb naraz

ktore chyby sa daju vyblikat po vymaze chyb ?

kanister mozes na skusku od sania odpojit (hadicku k saniu treba uzavriet, aby tade netahal vzduch)
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

No neviem ako vymazat tie chyby, mal som odpojenu bateriu aj 30min. no chyby tam stale zostali. OK, skusim este odpojit tu hadicku.
Inak kable som uz meral aj dva krat, vsetky od snimacov az po riadiacu jednotku, vsetko bolo spravne. Vyskusam premerat cerpadlo ci dodava spravne mnozstvo paliva, malo by to byt 1,4l/min.
iurai

ffeerroo napísal:No neviem ako vymazat tie chyby, mal som odpojenu bateriu aj 30min. no chyby tam stale zostali. OK, skusim este odpojit tu hadicku.
Inak kable som uz meral aj dva krat, vsetky od snimacov az po riadiacu jednotku, vsetko bolo spravne. Vyskusam premerat cerpadlo ci dodava spravne mnozstvo paliva, malo by to byt 1,4l/min.
chyby sa vymazavaju na diagnostike
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Vyskusal som to cerpadlo, ide Ok. V knizke pisu ze to ma precerpat za 1min. 1,4l paliva pri 12V, no mne 1,4l preslo za 30s. Vyskusam este tu hadicku.
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Vyskusal som uz ja tu hadicku, odpojil som ju a privod som uzavrel aby motor odtial netahal vzduch. Bolo to bez zmeny.

Vcera som odmontoval celu klapku aj egr ventil, vsetko som precistil. Od precistenie sa kontrolka rozsvieti hned po nastartovani, alebo po prejdeni 100-200m. Pred tym ako som uz aj vyssie pisal pri plnej nadrzi, ale problem bude asi inde. Uz fakt neviem co s tym, posledna moznost je Opel, ale tam sa mi velmi nechce s autom.
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Takze ta kontrolka po precisteni sa rozsvietila kvoli tomu, ze som nieco zabudol pripojit, bol to ventil na odvetranie palivovej nadrze. Medzi tym som navstivil aj Opel, kde mi chyby vymazali a chlapik mi povedal ze EGR ventil uz nie je celkom v poriadku, ze moze obcas vyhodit chybu. Tak som odisiel domov a skusil som vybikat co zostalo v pamati. Mal som tam chybu:

0443 - ventil odvetrania palivovej nadrze - nizke napatie. Tuto chybu mi napisal aj servisak na papier. (Kontrolka uz nesvietila)

No dnes sa kontrolka rozsvietila opat, chyba:

1405 - Poskodenie ventilu EGR (takze potvrdilo sa to co technik povedal.

Je to zahadne, kde zmizli ostatne chyby? Myslite si, ze ked si kupim novy EGR ventil problem vyriesim? EGR ventil nie je lacna vec, tak musim ist na istotu.

Dakujem za odpovede.
iurai

ked odpojis elektricky konektor od EGR ventilu, trha to nadalej ?
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Odpajat kabel som este neskusal, viem ze to by kontrolka svietila stale. Mal som zaslepku, so zaslepkou nejake trhanie zmizlo, ale stale to nebolo ono. Trhanie pri akceleracii uz nebolo tak citit, ale trhnutie pri pohinani sa zostalo. Skusim opisat:
Stojim na krizovatke chcem sa pohnut, pridam trosku plynu aby boli otacky a pustam spojku do zaberu - auto sa rozbieha no nasledne ako keby motor vynechal na sekundu, vtedy to tak trhne. Zrejme tych problemov bude viac. V utorok mam ist na vymenu EGR, som strasne zvedavy. Ozvem sa potom.
iurai

ffeerroo napísal:Odpajat kabel som este neskusal, viem ze to by kontrolka svietila stale. Mal som zaslepku, so zaslepkou nejake trhanie zmizlo, ale stale to nebolo ono. Trhanie pri akceleracii uz nebolo tak citit, ale trhnutie pri pohinani sa zostalo. Skusim opisat:
Stojim na krizovatke chcem sa pohnut, pridam trosku plynu aby boli otacky a pustam spojku do zaberu - auto sa rozbieha no nasledne ako keby motor vynechal na sekundu, vtedy to tak trhne. Zrejme tych problemov bude viac. V utorok mam ist na vymenu EGR, som strasne zvedavy. Ozvem sa potom.
toto iste trhnutie mam aj ja na motore 16v, cize x16xel

ale ked EGR odpojis od elektrickeho kabla, tak je mrtvy a potom si mozeme mysliet, ze to trhanie nesposobuje
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Takze po vymene EGR ziadna zmena, asi to budem reklamovat.
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Takze znova reagujem. Bol som to reklamovat, po vymene EGR-u bola zmena len v tom ze sa kontrolka nerozsvietila. V servise mi vymenili dalsie snimace, nebol som z toho velmi nadseny. Bol to MAP sensor a lambda sonda, ale to ma velmi prekvapilo a to z dovodu, ze som lambu menil pred rokom v snahe odstranit tento problem a MAP som tiez skusal, len v mojom pripade to s novym bolo este horise. Auto ide lepsie, ale vela som zatial netestoval. Dam vediet...
Opel Astra F X16SZR 8V r.v.97
Používateľov profilový obrázok
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

a co pripchaty katalizator alebo vyfuky.mozu byt rozsypane z vnutra(co navonok nevidno)a robiť jemne trhanie bez rozsvietenia kontrolky.kolko oleja ti to zozerie na 1000km?
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

No to nevylucujem, povodne som to chcel dat skontrolovat. Auto ide teraz lepsie ale stale to nie je ono je to tak na 90%. Momentalne je servis kde chodim zatvoreny z dvovodu dovolenky, takze to dam skontrolovat az v septembri, do opla uz nechcem ist, lebo oni radi menia a bavia sa na ucet zakaznika. No spotrebu oleja presne neviem tak okolo 1dl/1000km, takze kym dojde k vymene oleja tam dolejem este dalsi liter.
Používateľov profilový obrázok
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

ten olej to je vpohode...ale ja len triafam
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
ffeerroo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

No ja uz fakt neviem, dnes sa mi kontrolka opat rozsvietila.
Chyba - 1602 - RJ - poskozeni modulu cidla detonacniho spalovani.
Detonacne cidlo je nove. Moze byt chyba v RJ?
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"