Mizne mi olej

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Mizne mi olej

Príspevok od používateľa Barry »

Ahojte,

Astra G, r.v.2001, motor 1,2 16V 178 000 km,

Začal mi miznúť olej. Každých 1000 km dolejem 0,5 litra a vtedy mám v polovici medzi max a min. Pod autom nikde nekvapká. Čo ma čaká, a hlavne viete niekto odhadnúť cenu ? Uvažujem či to neni lepšie predať. Inak tomu nič iné neni a ani s tým nikdy neboli problémi.

Dik za rady a nazory
Šimo

Príspevok od používateľa Šimo »

thak to može byť strata vo valcoch skus to dat pichnuť na pristroj či to neukazuje divne čísla inač neviem popripade ak ano tak bude treba rogit go motora :cry:
brhy
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brhy »

Šimo napísal:thak to može byť strata vo valcoch skus to dat pichnuť na pristroj či to neukazuje divne čísla inač neviem popripade ak ano tak bude treba rogit go motora :cry:
tak ale doliat olej po 1000 km je uplne normalna vec horsie by to bolo keby to bolo po 100 km
Volvo C70 2.3T5 240hp :D zatial ....
Šimo

Príspevok od používateľa Šimo »

brhy napísal:
Šimo napísal:thak to može byť strata vo valcoch skus to dat pichnuť na pristroj či to neukazuje divne čísla inač neviem popripade ak ano tak bude treba rogit go motora :cry:
tak ale doliat olej po 1000 km je uplne normalna vec horsie by to bolo keby to bolo po 100 km
tak to je tiež paravda hej no ale ozaj neviem
radimk
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 16:21

Príspevok od používateľa radimk »

mne tiež mizne. 5000 km a zmizne my 0,7 litra a nepáči sa my to. Predtým som mal skoda 105 a tá nezrala vôbec. Mal som guferá na ventiloch.
brhy
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brhy »

radimk napísal:mne tiež mizne. 5000 km a zmizne my 0,7 litra a nepáči sa my to. Predtým som mal skoda 105 a tá nezrala vôbec. Mal som guferá na ventiloch.
ale opel nieje skoda 105 a ked ide uz o to vymenu oleja by si mal spravit po 15 000 takze ak tam das 4L oleja na vymenu tak to je uplne super :)
Volvo C70 2.3T5 240hp :D zatial ....
radimk
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 16:21

Príspevok od používateľa radimk »

pri výmene dám 4 litre nového a do ďalšej výmeny ešte musím doliať aspoň trikrát pol litra.
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Pozeral som original knizku co je k autu. Tam pisu ze spotreba oleja 0,6L na 100km... to asi prehnali nie ? mozno je tam preklep, ale aj keby to bolo 0,6L na 1 000km tak je to po 15 000 km 9L oleja... Takze 3,5L pri vymene a 9L do dalsej vymeny to je 12,5 L na interval... a pri cene 600Sk/L je to 7500Sk !!! to je pruser nie ?
marjan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marjan »

Barry napísal:Pozeral som original knizku co je k autu. Tam pisu ze spotreba oleja 0,6L na 100km... to asi prehnali nie ? mozno je tam preklep, ale aj keby to bolo 0,6L na 1 000km tak je to po 15 000 km 9L oleja... Takze 3,5L pri vymene a 9L do dalsej vymeny to je 12,5 L na interval... a pri cene 600Sk/L je to 7500Sk !!! to je pruser nie ?

to bude riadny preklep ja mam nemecku knizku a tam je toto:
benzinove a dieselovy X 17 DTL spotreba 0,075 l/100km a
diesel X 20 DTL spotreba 0,06 l/100km tzn. 7,5l a 6,0 l/10.000 km
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
civas

Príspevok od používateľa civas »

caute mam g astricku 1,7dti 153000 nabehanycha nedolejem od vymeny po vymenu ani kvapku oleja.pokial viem tak norma je max.1 liter oleja na 15000km.olej ti mizne bud cez simeringy na ventiloch alebo cez piestne kruzky.kilometrov nemas tak vela aby to mizlo cez kruzky takze to bude asi cez simeringy.zistis to velmy lahko.daj si zmerat tlaky vo valcoch,a tie ked budu dobre tak su to simeringy.... :D
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

civas napísal:caute mam g astricku 1,7dti 153000 nabehanycha nedolejem od vymeny po vymenu ani kvapku oleja.pokial viem tak norma je max.1 liter oleja na 15000km.olej ti mizne bud cez simeringy na ventiloch alebo cez piestne kruzky.kilometrov nemas tak vela aby to mizlo cez kruzky takze to bude asi cez simeringy.zistis to velmy lahko.daj si zmerat tlaky vo valcoch,a tie ked budu dobre tak su to simeringy.... :D
to ze nedolejes ani kvapku je pekne. otazka je, ze kolko ti ho ubudne :-))

ziadna norma 1l na 15tkm neexistuje.
mnohi vyrobcovia udavaju hranicu normalnej spotreby okolo 1 liter / 1000 km

to je taka ich vyhovorka, ci ochrana pred reklamaciami. normalne fungujuci motor zdaleka tolko nespotrebuje.

spotreba vyrazne zavisi od podmienok prevadzky

olej moze tiez miznut cez sanie, ked ho nasaje z klukovej skrine

ku Skodovkam nezerucim olej sa vyjadrovat netreba
Riso
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 29 Jan 2008, 21:05
Auto: Astra H

Príspevok od používateľa Riso »

zhod dole hlavu a ak bude niektory ventil od oleja tak to nevidim inak nez na prekrukovanie...
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

iurai napísal:
civas napísal:caute mam g astricku 1,7dti 153000 nabehanycha nedolejem od vymeny po vymenu ani kvapku oleja.pokial viem tak norma je max.1 liter oleja na 15000km.olej ti mizne bud cez simeringy na ventiloch alebo cez piestne kruzky.kilometrov nemas tak vela aby to mizlo cez kruzky takze to bude asi cez simeringy.zistis to velmy lahko.daj si zmerat tlaky vo valcoch,a tie ked budu dobre tak su to simeringy.... :D
to ze nedolejes ani kvapku je pekne. otazka je, ze kolko ti ho ubudne :-))

ziadna norma 1l na 15tkm neexistuje.
mnohi vyrobcovia udavaju hranicu normalnej spotreby okolo 1 liter / 1000 km

to je taka ich vyhovorka, ci ochrana pred reklamaciami. normalne fungujuci motor zdaleka tolko nespotrebuje.

spotreba vyrazne zavisi od podmienok prevadzky

olej moze tiez miznut cez sanie, ked ho nasaje z klukovej skrine

ku Skodovkam nezerucim olej sa vyjadrovat netreba
Konkretne motory vo vozidlach Opel maju povolenu toleranciu spotreby mot. oleja 0,6l/1000km
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Pytal som sa v servise Opel.... ta spotreba je vraj normalna a zavisi aj od toho ako sa k tomu autu kto sprava... Najhorsie je ked niekto hned zacne vytacat studeny motor... to sa potom opotrebuje a papa olej... nuz..... uz aby mi doslo nove auto.
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak... olej som zmenil z 0W30 na 10W40 a ejhla.... spotreba po 1000km ubehnutych v jeden den (siel som na vychod), iba 0,2 litra... takze s tou viskozitou to bude pravda.. takze som spokojny a olej je dokonca lacnejsi ako ten co tam bol. Akurat sa mi zmenil interval vymeny z 15 na 10 tisic.
Maťko
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Máj 2008, 07:02

Príspevok od používateľa Maťko »

Som tu nováčik, Mám ASTRU G, 1,6 , 16V , Z16XE, 12/2002, 148.000 km, žralomi to olej ako besné, cca 5-7 l/15.000 km. Vymenil som semeringy na ventiloch, zmenil som olej z pôvodného 10W 40 na 5W 30. a žralo to ešte viac. Dal som to prekrúžkovať a od opravy som najazdil cca 2.500 km a už som musel doliať asi 1,6 l oleja 10W 40. Keď mi vymieňali krúžky, zrejme nezistili, že by bola hlava prasknutá, pretože ju dávali aj prebrúsiť. Takže ja už neviem, že čo s tým môže byť. Po výmene krúžkov je chod motora tichší, nejaký krúžok am bol aj zapečený, auto je aj živšie. Trošku stúpla spotrena (o 0,5 l), ale zlepšil sa aj ťah motora.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Maťko napísal:Som tu nováčik, Mám ASTRU G, 1,6 , 16V , Z16XE, 12/2002, 148.000 km, žralomi to olej ako besné, cca 5-7 l/15.000 km. Vymenil som semeringy na ventiloch, zmenil som olej z pôvodného 10W 40 na 5W 30. a žralo to ešte viac. Dal som to prekrúžkovať a od opravy som najazdil cca 2.500 km a už som musel doliať asi 1,6 l oleja 10W 40. Keď mi vymieňali krúžky, zrejme nezistili, že by bola hlava prasknutá, pretože ju dávali aj prebrúsiť. Takže ja už neviem, že čo s tým môže byť. Po výmene krúžkov je chod motora tichší, nejaký krúžok am bol aj zapečený, auto je aj živšie. Trošku stúpla spotrena (o 0,5 l), ale zlepšil sa aj ťah motora.
cisto teoreticky by sa po nejakej dobe mohlo zlepsit

ale 1,6 litra na 2500 to je este horsie, ako ten udaj, co uvadzas predtym

aj za tebou niekedy dymi, alebo citis smrad oleja ?
Maťko
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Máj 2008, 07:02

Príspevok od používateľa Maťko »

Žiadny dym, žiadny smrad , jeden známy mi tak isto povedal, že tie krúžky by mali po čase "sadnúť ", a potom by to malo prestať žrať aj olej, ale po koľkých kilometroch, to mi nik nepovedal ani len orientačne. Ak to takto bude pokračovať, tak budem merať spotrebu nie benzínu, ale oleja - 1 l / 1000 km
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa mrdalklika »

Ja mam spotebu oleja okolo 0,5L na 1000 km, pri normalnej jazde. ked mu stupam tak aj 1 liter na 1000km. podla manualu je to v norme.
Opel Astra Caravan G 1,7td 2000
X 1,7 DTL 50KW
turbo astra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Sep 2008, 15:05

Príspevok od používateľa turbo astra »

jednoducho je to opel a tie vzdy zrali olej tiez som si tym presiel nove simeringy nove kruzky uz len cakam kedy sa ohlasi turbo :)
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"