Opel vectra B 1,6 benzin - trasenie
Moderátori: dulo, buci_vectra
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Carburator cleanerom. Nastrieka sa to do dier, necha chvíľu pôsobiť, vyleje a tak dookola, prípadne sa ešte ručne rozhýbe piestik. Možno použiť aj Arvu. Dostať to napríklad aj na pumpách, alebo v predajniach s autosúčiastkami.
Ono aj tá lišta sa môže po vybratí správať ako dobrá, ale nemusí byť. Može dávať trebárs slabú iskru v dôsledku vnútorného prierazu, alebo môže byť niekde prerušená a podobne.
Ďalšou príčinou môžu byť pridierajúce sa ventily, ale to u týchto motorov nie je bežné.
Uvidíš čo ti povedia v servise. Tiež ma to zaujíma.
Ono aj tá lišta sa môže po vybratí správať ako dobrá, ale nemusí byť. Može dávať trebárs slabú iskru v dôsledku vnútorného prierazu, alebo môže byť niekde prerušená a podobne.
Ďalšou príčinou môžu byť pridierajúce sa ventily, ale to u týchto motorov nie je bežné.
Uvidíš čo ti povedia v servise. Tiež ma to zaujíma.
-
iurai
a vie mi niekto povedat, ze ako pocitac moze ukazat zle vstrekovanie na konkretnom valci ?Script napísal:Tak a mame to tu.Volal mi zo servisu.Mal to napichnute na počitač a ERG ide na 100% a ukazalo mu vstrekovanie na druhom valci.Teda vstrekovač dobre nerozpraši benzin a tak nezhory.
ja by som alebo prehodil 2 vstrekovace navzajom, alebo by som na inzerat za 20 E kupil nahradny pouzity a vymenil. myslim, ze langdon2 nejake ma doma.
-
Script
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Mar 2010, 12:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
A s tym piestikom v ERG sa može teda hybat?Radsej som s tym nespekuloval.A ten Carburator Cleaner ako myslis ze naliat do dier??Ved v ERG je len jedna diera kde je piestik nie?A ten mam zasunut a naliat tam ten Carb.Clean ?
No to s tou iskrou aj mna napadlo ze nemusi ju hadzat pravidelne alebo že slabu ju može hadzat niekedy.Tak uvidi sa co to bude robit ked sa spravia tie vstrekovače.
Nieee neukazuje mu na konkretnom valci asi mu ukazalo vstrekovanie alebo ja neviem co..a on uz sam zistil ktory to bol.Neviem ako sa k tomu dopracoval.Len viem aj ja ze s druhym valcom bol problem.
A ved ked sa da obnovit ten vstrekovac a dokonca vsetky mi da prečistit prečo nie..takto by som kupil použity a co ked mi to spravi zasa.Ked sa precistia vsetky budem mat istotu ze BY to nemal spravit uz dalsi vstrekovac.
No to s tou iskrou aj mna napadlo ze nemusi ju hadzat pravidelne alebo že slabu ju može hadzat niekedy.Tak uvidi sa co to bude robit ked sa spravia tie vstrekovače.
Nieee neukazuje mu na konkretnom valci asi mu ukazalo vstrekovanie alebo ja neviem co..a on uz sam zistil ktory to bol.Neviem ako sa k tomu dopracoval.Len viem aj ja ze s druhym valcom bol problem.
A ved ked sa da obnovit ten vstrekovac a dokonca vsetky mi da prečistit prečo nie..takto by som kupil použity a co ked mi to spravi zasa.Ked sa precistia vsetky budem mat istotu ze BY to nemal spravit uz dalsi vstrekovac.
-
Script
- Nový užívateľ

Tak volal mi zo servisu.Povedal mi zle spravi
..vstrekovače to neboli sice uz je lepsi chod motora po prečisteni vstrekovačov a vymene sviečok ale stale na hovno
..tak obiednal tie kable co idu od zapalovacieho modulu a ked to nebude to tak ze ma kamarata on robi tiez s Vectrami a opyta sa ho ci nema modul a riadiacu jednotku na vyskusanie.Tak potom sa uvidi co s tym
..skoda ze nemam 1.8 16V inak by mal cely novy motor tak by sa dali odtial veci nahradne 
-
Script
- Nový užívateľ

A este jedna vec.Vravel mi ze ked to mal teraz napichnute na diagnostike a motoru pridal na vyššie otačky tak mu to ukazovalo dobry chod alebo tak nejak to vravel..tak teraz čo myslite bude to modul?Alebo riadiaca jednotka?
A premeral inak vsetky kable a su dobre.Teda v kabloch nebude problem nikde.
A premeral inak vsetky kable a su dobre.Teda v kabloch nebude problem nikde.
-
jurajd
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Apr 2009, 19:12
Mne vydrzal vyčistený EGR cca.30000km.Už sa zase začína prejavovať a rozmýšľam o jeho zaslepení.Teoreticky to nie je problém, ale prakticky neviem ,kde ho v motore 1,6 16V XEL hladat.Nemohol by sem ktosi dat foto aj pre tento motor?
VECTRA B 2.0 DTI caravan r.v.2000
VECTRA B 1.6-16V X16XEL r.v.1998-ex
VECTRA B 1.6-16V X16XEL r.v.1998-ex
-
iurai
vies, ja som este nepocul ze by vstrekovace robili problemy.Script napísal:Tak volal mi zo servisu.Povedal mi zle spravi..vstrekovače to neboli sice uz je lepsi chod motora po prečisteni vstrekovačov a vymene sviečok ale stale na hovno
..tak obiednal tie kable co idu od zapalovacieho modulu a ked to nebude to tak ze ma kamarata on robi tiez s Vectrami a opyta sa ho ci nema modul a riadiacu jednotku na vyskusanie.Tak potom sa uvidi co s tym
..skoda ze nemam 1.8 16V inak by mal cely novy motor tak by sa dali odtial veci nahradne
svieckove kable ano.
ak by bol zly zapalovaci modul, problem by mal byt na 2 valcoch.
neviem, kolko penazi si uz do toho dal, ale bola uz zmerana kompresia ? to stoji par korun a je to dolezity test
-
Script
- Nový užívateľ

Kompresiu som nemeral tym by sa dalo zistit aky problem?Keby ze je zla kompresia niektorych valcov aky problem by to mohol byt?..a inak ked sa auto napichne na diagnostiku tak dokaže určit konkretne ci je zly zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka?Lebo kamarat mi hovoril ze ano a ten zo servisu toho sa musim opytat ako ze to nemoze zistit cez pocitac ked by to bola elektronicka zavada.
Tak chcem vasu radu co sa da pocitacom zistit.
-
iurai
cez diagnostiku zisti len naznak ci zapalovaci modul je zly alebo riadiaca jednotkaScript napísal:a inak ked sa auto napichne na diagnostiku tak dokaže určit konkretne ci je zly zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka?Lebo kamarat mi hovoril ze ano a ten zo servisu toho sa musim opytat ako ze to nemoze zistit cez pocitac ked by to bola elektronicka zavada.
o vstrekovacoch nezisti nic
test kompresie je zakladny test na urcenie mechanickych problemov s valcami
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
ved v diagnostike sa da urcit aj porucha vstrekovacich ventilov 8) ale najcastejsie je to porucha zapalovania alebo vadna elektroinstalacia
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
Script
- Nový užívateľ

No vidite ja som to hovoril ze mi zistil nejako vstrekovace a vy ste sa cudovali.
No kable ze mam dobre tie mi premeral vsetky.Tak teda je normalne ked ma auto napichnute na diagnostiku a nevie zistit ci je to zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka????
Inak myslim ze skuska kompresie mi bude na prd ked je aj pocut ze valce nejdu ako maju jasna vec ze by mi neukazal spravnu kompresiu.
No nic myslim ze bude najlepsie cakat a skusi zohnat pouzity modul aj riadiacu jednotku a vyskusat to tak..
No kable ze mam dobre tie mi premeral vsetky.Tak teda je normalne ked ma auto napichnute na diagnostiku a nevie zistit ci je to zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka????
Inak myslim ze skuska kompresie mi bude na prd ked je aj pocut ze valce nejdu ako maju jasna vec ze by mi neukazal spravnu kompresiu.
No nic myslim ze bude najlepsie cakat a skusi zohnat pouzity modul aj riadiacu jednotku a vyskusat to tak..
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
A zas sa pomeni milion veci, niekto sa pri tom nabali a snad sa pride takymto stylom na zavadu... pripadne odrazu zmyzne...
Sorry, len taky mam pocit po precitani celeho vlakna ...
:?
Sorry, len taky mam pocit po precitani celeho vlakna ...
:?
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
Script
- Nový užívateľ

MMM ja mam tiez taky nazor ze vsetko sa mi pomeni a kopec penazi zaplatim..inak je to uz v druhom servise a este neviem presnu zavadu ale neni to nic v elektrike tak merali kompresiu tlaku vo valcoch a druhy valec nema skoro ziadnu kompresiu tak ze to bude v motori
neviete mi poradit na co take sa mam prichystat?Myslite ze to budu piestne kruzky?..
Joj uz mam nervy.Uz kolko som bez auta, kolko sa mi uz nazbieralo penazi a az teraz v druhom servise konecne zistia co tomu je..
Joj uz mam nervy.Uz kolko som bez auta, kolko sa mi uz nazbieralo penazi a az teraz v druhom servise konecne zistia co tomu je..
-
iurai
-
iurai
ventil, tesnenie pod hlavou, piest ?Script napísal:MMM ja mam tiez taky nazor ze vsetko sa mi pomeni a kopec penazi zaplatim..inak je to uz v druhom servise a este neviem presnu zavadu ale neni to nic v elektrike tak merali kompresiu tlaku vo valcoch a druhy valec nema skoro ziadnu kompresiu tak ze to bude v motorineviete mi poradit na co take sa mam prichystat?Myslite ze to budu piestne kruzky?..
kebyze si v klude citas nase tipy, tak by si sa urcite do tych vstrekovacov nepustal.
a teraz je tiez otazka, ze ci od teba servis nebude chciet 700 eur za pracu na motori, ktory kupis v dobrom stave za 300-400. tak ti radim dobre sa s nimi dohodni, co budu robit a za kolko