Opel vectra B 1,6 benzin - trasenie

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Carburator cleanerom. Nastrieka sa to do dier, necha chvíľu pôsobiť, vyleje a tak dookola, prípadne sa ešte ručne rozhýbe piestik. Možno použiť aj Arvu. Dostať to napríklad aj na pumpách, alebo v predajniach s autosúčiastkami.
Ono aj tá lišta sa môže po vybratí správať ako dobrá, ale nemusí byť. Može dávať trebárs slabú iskru v dôsledku vnútorného prierazu, alebo môže byť niekde prerušená a podobne.
Ďalšou príčinou môžu byť pridierajúce sa ventily, ale to u týchto motorov nie je bežné.
Uvidíš čo ti povedia v servise. Tiež ma to zaujíma.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Script napísal:Tak a mame to tu.Volal mi zo servisu.Mal to napichnute na počitač a ERG ide na 100% a ukazalo mu vstrekovanie na druhom valci.Teda vstrekovač dobre nerozpraši benzin a tak nezhory.
a vie mi niekto povedat, ze ako pocitac moze ukazat zle vstrekovanie na konkretnom valci ?

ja by som alebo prehodil 2 vstrekovace navzajom, alebo by som na inzerat za 20 E kupil nahradny pouzity a vymenil. myslim, ze langdon2 nejake ma doma.
luboš
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luboš »

iurai napísal: langdon2 nejake ma doma.
:lol: bonz a aký teplý #-o
VEBE X20DTH 99-00
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 08 Mar 2010, 12:58

Príspevok od používateľa Script »

A s tym piestikom v ERG sa može teda hybat?Radsej som s tym nespekuloval.A ten Carburator Cleaner ako myslis ze naliat do dier??Ved v ERG je len jedna diera kde je piestik nie?A ten mam zasunut a naliat tam ten Carb.Clean ?
No to s tou iskrou aj mna napadlo ze nemusi ju hadzat pravidelne alebo že slabu ju može hadzat niekedy.Tak uvidi sa co to bude robit ked sa spravia tie vstrekovače.

Nieee neukazuje mu na konkretnom valci asi mu ukazalo vstrekovanie alebo ja neviem co..a on uz sam zistil ktory to bol.Neviem ako sa k tomu dopracoval.Len viem aj ja ze s druhym valcom bol problem.
A ved ked sa da obnovit ten vstrekovac a dokonca vsetky mi da prečistit prečo nie..takto by som kupil použity a co ked mi to spravi zasa.Ked sa precistia vsetky budem mat istotu ze BY to nemal spravit uz dalsi vstrekovac.
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak volal mi zo servisu.Povedal mi zle spravi :(..vstrekovače to neboli sice uz je lepsi chod motora po prečisteni vstrekovačov a vymene sviečok ale stale na hovno :(..tak obiednal tie kable co idu od zapalovacieho modulu a ked to nebude to tak ze ma kamarata on robi tiez s Vectrami a opyta sa ho ci nema modul a riadiacu jednotku na vyskusanie.Tak potom sa uvidi co s tym :(..skoda ze nemam 1.8 16V inak by mal cely novy motor tak by sa dali odtial veci nahradne :(
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

A este jedna vec.Vravel mi ze ked to mal teraz napichnute na diagnostike a motoru pridal na vyššie otačky tak mu to ukazovalo dobry chod alebo tak nejak to vravel..tak teraz čo myslite bude to modul?Alebo riadiaca jednotka?
A premeral inak vsetky kable a su dobre.Teda v kabloch nebude problem nikde.
salaty3
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Máj 2009, 19:05

Príspevok od používateľa salaty3 »

ahojte, neviete mi povedať kolko približne vydrží vyčistený EGR kým sa znova zaserie? čistili mi ho na jeseň a už to znova začína. otáčky na volnobehu 1500, kontrolka mot. atd.
Vectra B 1,8 16V 98r.
jurajd
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Apr 2009, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurajd »

Mne vydrzal vyčistený EGR cca.30000km.Už sa zase začína prejavovať a rozmýšľam o jeho zaslepení.Teoreticky to nie je problém, ale prakticky neviem ,kde ho v motore 1,6 16V XEL hladat.Nemohol by sem ktosi dat foto aj pre tento motor?
VECTRA B 2.0 DTI caravan r.v.2000
VECTRA B 1.6-16V X16XEL r.v.1998-ex
iurai

Script napísal:Tak volal mi zo servisu.Povedal mi zle spravi :(..vstrekovače to neboli sice uz je lepsi chod motora po prečisteni vstrekovačov a vymene sviečok ale stale na hovno :(..tak obiednal tie kable co idu od zapalovacieho modulu a ked to nebude to tak ze ma kamarata on robi tiez s Vectrami a opyta sa ho ci nema modul a riadiacu jednotku na vyskusanie.Tak potom sa uvidi co s tym :(..skoda ze nemam 1.8 16V inak by mal cely novy motor tak by sa dali odtial veci nahradne :(
vies, ja som este nepocul ze by vstrekovace robili problemy.
svieckove kable ano.
ak by bol zly zapalovaci modul, problem by mal byt na 2 valcoch.

neviem, kolko penazi si uz do toho dal, ale bola uz zmerana kompresia ? to stoji par korun a je to dolezity test
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Kompresiu som nemeral tym by sa dalo zistit aky problem?Keby ze je zla kompresia niektorych valcov aky problem by to mohol byt?..a inak ked sa auto napichne na diagnostiku tak dokaže určit konkretne ci je zly zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka?Lebo kamarat mi hovoril ze ano a ten zo servisu toho sa musim opytat ako ze to nemoze zistit cez pocitac ked by to bola elektronicka zavada.
Tak chcem vasu radu co sa da pocitacom zistit.
iurai

Script napísal:a inak ked sa auto napichne na diagnostiku tak dokaže určit konkretne ci je zly zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka?Lebo kamarat mi hovoril ze ano a ten zo servisu toho sa musim opytat ako ze to nemoze zistit cez pocitac ked by to bola elektronicka zavada.
Tak chcem vasu radu co sa da pocitacom zistit.
cez diagnostiku zisti len naznak ci zapalovaci modul je zly alebo riadiaca jednotka
o vstrekovacoch nezisti nic

test kompresie je zakladny test na urcenie mechanickych problemov s valcami
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

ved v diagnostike sa da urcit aj porucha vstrekovacich ventilov 8) ale najcastejsie je to porucha zapalovania alebo vadna elektroinstalacia
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

No vidite ja som to hovoril ze mi zistil nejako vstrekovace a vy ste sa cudovali.
No kable ze mam dobre tie mi premeral vsetky.Tak teda je normalne ked ma auto napichnute na diagnostiku a nevie zistit ci je to zapalovaci modul alebo riadiaca jednotka????
Inak myslim ze skuska kompresie mi bude na prd ked je aj pocut ze valce nejdu ako maju jasna vec ze by mi neukazal spravnu kompresiu.
No nic myslim ze bude najlepsie cakat a skusi zohnat pouzity modul aj riadiacu jednotku a vyskusat to tak..
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Script napísal: Inak myslim ze skuska kompresie mi bude na prd ked je aj pocut ze valce nejdu ako maju jasna vec ze by mi neukazal spravnu kompresiu.
#-o
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
buci_vectra
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa buci_vectra »

A zas sa pomeni milion veci, niekto sa pri tom nabali a snad sa pride takymto stylom na zavadu... pripadne odrazu zmyzne...
Sorry, len taky mam pocit po precitani celeho vlakna ...
:?
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová ;)
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE

PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

MMM ja mam tiez taky nazor ze vsetko sa mi pomeni a kopec penazi zaplatim..inak je to uz v druhom servise a este neviem presnu zavadu ale neni to nic v elektrike tak merali kompresiu tlaku vo valcoch a druhy valec nema skoro ziadnu kompresiu tak ze to bude v motori :( neviete mi poradit na co take sa mam prichystat?Myslite ze to budu piestne kruzky?..
Joj uz mam nervy.Uz kolko som bez auta, kolko sa mi uz nazbieralo penazi a az teraz v druhom servise konecne zistia co tomu je..
p.s.
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
Auto: Iná značka
Bydlisko alt: Karlovarsko

Príspevok od používateľa p.s. »

nemusí to být pístní kroužky může bejt podpálenej nákej ventil.
ale to zjistěj až to rozeberou a jak sundaj hlavu tak jí nezapoměn nechat srovnat na magnetce :wink:
iurai

Teo napísal:ved v diagnostike sa da urcit aj porucha vstrekovacich ventilov 8) ale najcastejsie je to porucha zapalovania alebo vadna elektroinstalacia
a podla coho zistis chybu konkretneho vstrekovaca na motore x16xel, ked tam na to nie je chybovy kod ?
iurai

Script napísal:MMM ja mam tiez taky nazor ze vsetko sa mi pomeni a kopec penazi zaplatim..inak je to uz v druhom servise a este neviem presnu zavadu ale neni to nic v elektrike tak merali kompresiu tlaku vo valcoch a druhy valec nema skoro ziadnu kompresiu tak ze to bude v motori :( neviete mi poradit na co take sa mam prichystat?Myslite ze to budu piestne kruzky?..
Joj uz mam nervy.Uz kolko som bez auta, kolko sa mi uz nazbieralo penazi a az teraz v druhom servise konecne zistia co tomu je..
ventil, tesnenie pod hlavou, piest ?

kebyze si v klude citas nase tipy, tak by si sa urcite do tych vstrekovacov nepustal.
a teraz je tiez otazka, ze ci od teba servis nebude chciet 700 eur za pracu na motori, ktory kupis v dobrom stave za 300-400. tak ti radim dobre sa s nimi dohodni, co budu robit a za kolko
Script
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Kolko stoji to zrovnanie hlavy?
No ja myslim ze to budu asi ventily ved uvidime rozobere to a uvidime prekvapenie :? ..s mechanikom som sa dohodol tak ze vsetky veci co tam zatial dal zobere naspät a necha mi tam stare ked su dobre nech neplatim za to..a podobne dohadou este ine veci..
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"