Problém s vectrou 2,0dti kontrolka motora
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
majk11
Problém s vectrou 2,0dti kontrolka motora
Ahojte, mam problém s mojou vectrou 2,0dti, pri 3000 otáčkach sa mi rozsvieti kontrolka motora a zaroveň poklesne výkon motora.Povypnuti a opatovnom nastartovani nesvieti, opät sa pozsvieti az pri 3000otáčkach[/code][/quote]
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Bolo by dobre ist s tym na diagnostiku
,moze to byt EGR ventil,podtlakovy system,solenoidny ventil...... motor vtedy pracuje v nudzovom rezime
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Tie solenoidy su tam tri, dva na lavej strane- ovladanie EGR ventilu,virivych klapiek a jeden na pravej ovladanie turba 
Mám Opel
-
Janco
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jún 2007, 22:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Problém s vectrou 2,0dti kontrolka motora
[/quote]majk11 napísal:Ahojte, mam problém s mojou vectrou 2,0dti, pri 3000 otáčkach sa mi rozsvieti kontrolka motora a zaroveň poklesne výkon motora.Povypnuti a opatovnom nastartovani nesvieti, opät sa pozsvieti az pri 3000otáčkach[/code]
Ahoj pozrel bi som vsetky potlakove hadicky co idu do solenoidnich ventilov
a egr vetlil sa fizicky da zablokovat ale pocitac to zaznamena
moze to byt vaha vzduchu a lebo snimac tlaku turba
ako to ze pocitac neukazal nic?
-
majk11
Re: Problém s vectrou 2,0dti kontrolka motora
Ahoj pozrel bi som vsetky potlakove hadicky co idu do solenoidnich ventilovJanco napísal:majk11 napísal:Ahojte, mam problém s mojou vectrou 2,0dti, pri 3000 otáčkach sa mi rozsvieti kontrolka motora a zaroveň poklesne výkon motora.Povypnuti a opatovnom nastartovani nesvieti, opät sa pozsvieti az pri 3000otáčkach[/code]
a egr vetlil sa fizicky da zablokovat ale pocitac to zaznamena
moze to byt vaha vzduchu a lebo snimac tlaku turba
ako to ze pocitac neukazal nic?[/quote]
Dakujem za radu kde sa nachadza snimac tlaku turba.
-
icerowicz
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2007, 21:22
takze, co sa tyka EGR u diesela, nachadza sa na nasavacom potrubi, vedie k nemu jedna hadicka od solenoidu ( ventil s dvoma hadickami - vstup/vystup ). Najprv vysrubovat von, vycistit . Potom skusit jednoduchou tlakovou skuskou, stlac ventil, priloz jazyk na ten plast, kde vedia ta hadicka od solenoidu a pokial drzi tlak a piestik ostane vysiet, tak je ok. Pokial nedrzi a padne dole , tak mas vadne EGR.
Cena v PanEuro ( Opel KE ) je 14 000 Skk s dph bez roboty ( pretoze Opel samostatne nepredava EGR , da sa zohnat len s celym novym nasavanim ).
Druha moznost je najst z vrakoviska, ja osobne som kupil za 800CZK + postovne . Funguje v pohode, chlapik to tam pretestoval vyssie spominanym testom.
K tvojej poruche: V pripade, ze EGR ventil mas v poriadku, skontroluj tie hadicky od solenoidov. Jedna je k EGR ( 2 solenoidy vedla baterie ), dalsi solenoid je za Turbom. 2 znich su rovnake, mozes skusit prehodit, malo by ti to ist este horsie
Pokial ano mas vadny bud solenoid, alebo stale podtlakove hadicky.
Co sa tyka hadiciek, tak v opli ti to premeraju za 1h, cena asi 750 bez dph. Doma to urobis bez podtlakoveho testera tazko. Mozes skusit skratit hadicky na spojkach.
eto vsjo
Cena v PanEuro ( Opel KE ) je 14 000 Skk s dph bez roboty ( pretoze Opel samostatne nepredava EGR , da sa zohnat len s celym novym nasavanim ).
Druha moznost je najst z vrakoviska, ja osobne som kupil za 800CZK + postovne . Funguje v pohode, chlapik to tam pretestoval vyssie spominanym testom.
K tvojej poruche: V pripade, ze EGR ventil mas v poriadku, skontroluj tie hadicky od solenoidov. Jedna je k EGR ( 2 solenoidy vedla baterie ), dalsi solenoid je za Turbom. 2 znich su rovnake, mozes skusit prehodit, malo by ti to ist este horsie
Co sa tyka hadiciek, tak v opli ti to premeraju za 1h, cena asi 750 bez dph. Doma to urobis bez podtlakoveho testera tazko. Mozes skusit skratit hadicky na spojkach.
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
co sa tyka prehodenia selenoidov (vedla baterie) ked ich prehodim kompletne (hadicky aj elektro konektory) a su rovnake, tak by to malo ist tak isto zle (vadny EGR) alebo lepsie (vadny selenoid).icerowicz napísal: K tvojej poruche: V pripade, ze EGR ventil mas v poriadku, skontroluj tie hadicky od solenoidov. Jedna je k EGR ( 2 solenoidy vedla baterie ), dalsi solenoid je za Turbom. 2 znich su rovnake, mozes skusit prehodit, malo by ti to ist este horsiePokial ano mas vadny bud solenoid, alebo stale podtlakove hadicky.
dobre predpokladam, alebo sa mylim ???
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
- Kat
- Strieborný užívateľ

co vy na to :?:Kat napísal:co sa tyka prehodenia selenoidov (vedla baterie) ked ich prehodim kompletne (hadicky aj elektro konektory) a su rovnake, tak by to malo ist tak isto zle (vadny EGR) alebo lepsie (vadny selenoid).icerowicz napísal: K tvojej poruche: V pripade, ze EGR ventil mas v poriadku, skontroluj tie hadicky od solenoidov. Jedna je k EGR ( 2 solenoidy vedla baterie ), dalsi solenoid je za Turbom. 2 znich su rovnake, mozes skusit prehodit, malo by ti to ist este horsiePokial ano mas vadny bud solenoid, alebo stale podtlakove hadicky.
dobre predpokladam, alebo sa mylim ???
Vlado Kat
- Kat
- Strieborný užívateľ

motor pada do nudzoveho rezimu uplne nepredvidatelne, vzdy az po zahriati motora na prevadzkovu teplotu.
mam pocit ze sa to stava hlavne pri castejsom manipulovani s plynom, v kolonach pri neustalom zrychlovani a spomalovani, stava sa to v nizsich otackach tak do 2000.
niekedy ked po kratkom odstaveni motora ho idem este teply nastartovat tak sa kontrolka rozsvieti uz po otoceni kluca do prvej polohy pred startom a po nastartovani je motor v nudzaku.
v nudzaku sa to sprava akoby to islo bez turba a motor toci maximalne do 3700 ot.
po par sekundach-niekedy minutach to zase uplne nepredvidatelne, niekedy po zosliapnuti plynu na podlahu, inokedy po ustaleni otacok motora, proste stale v inom rezime naskoci na normal kontrolka zhasne a vsetko je ok.
dnes som si vsimol dalsie zvlastne spravanie motora:
idem po dialnici bez nudzovehu rezimu a som si uvedomil ze po zosliapnuti pedalu na podlahu a po prekonani 4000 ot akoby motor prestal zrychlovat rovnomerne, stratil dych, a zacal ist nepravidelne ale v pravidelnych intervaloch akoby si sam uberal a znovu pridaval plyn, stale dokola....
diagnostika ukazala vadny EGR a nespravne hodnoty na vstupe a vystupe palivoveho cerpadla.
EGR som vymenil za novy, povymienal som hadicky a gumene spojky na podtlakoch, skusal som prehadzovat aj selenoidne ventily ale bez uspechu...
som uz s toho zufaly
co to este moze byt???
snimac podtlaku??
cerpadlo??
turbo??
alebo nieco celkom ine..
mam pocit ze sa to stava hlavne pri castejsom manipulovani s plynom, v kolonach pri neustalom zrychlovani a spomalovani, stava sa to v nizsich otackach tak do 2000.
niekedy ked po kratkom odstaveni motora ho idem este teply nastartovat tak sa kontrolka rozsvieti uz po otoceni kluca do prvej polohy pred startom a po nastartovani je motor v nudzaku.
v nudzaku sa to sprava akoby to islo bez turba a motor toci maximalne do 3700 ot.
po par sekundach-niekedy minutach to zase uplne nepredvidatelne, niekedy po zosliapnuti plynu na podlahu, inokedy po ustaleni otacok motora, proste stale v inom rezime naskoci na normal kontrolka zhasne a vsetko je ok.
dnes som si vsimol dalsie zvlastne spravanie motora:
idem po dialnici bez nudzovehu rezimu a som si uvedomil ze po zosliapnuti pedalu na podlahu a po prekonani 4000 ot akoby motor prestal zrychlovat rovnomerne, stratil dych, a zacal ist nepravidelne ale v pravidelnych intervaloch akoby si sam uberal a znovu pridaval plyn, stale dokola....
diagnostika ukazala vadny EGR a nespravne hodnoty na vstupe a vystupe palivoveho cerpadla.
EGR som vymenil za novy, povymienal som hadicky a gumene spojky na podtlakoch, skusal som prehadzovat aj selenoidne ventily ale bez uspechu...
som uz s toho zufaly
co to este moze byt???
snimac podtlaku??
cerpadlo??
turbo??
alebo nieco celkom ine..
Vlado Kat
- miko455
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Apr 2008, 16:01
to majk11: môže to byť aj turbo, mne tiež vypadávalo okolo 3000 otáčok, zastavil som, vypol zapol, išlo, potom znova vypadlo pri vyšších otáčkach. Bohužial to neprežilo, teraz mám nové a v pohode. Menil som váhu vzduchu a turbo. Skús si nato posvietiť. V Ba je dobrá firma čo repasuje turbá www.bruko.sk, predávajú tam aj repasované turbá za slušné ceny, záruky na turbá dávajú 12 mesiacov.
Vectra C 2.2 DTI 16V Y22DTR
Astra J 1.4T LPG A14NET
Astra J 1.4T LPG A14NET
- Kat
- Strieborný užívateľ

neviem mne to vypadava v nizzsich otackach cca do 2000miko455 napísal:to majk11: môže to byť aj turbo, mne tiež vypadávalo okolo 3000 otáčok, zastavil som, vypol zapol, išlo, potom znova vypadlo pri vyšších otáčkach. Bohužial to neprežilo, teraz mám nové a v pohode. Menil som váhu vzduchu a turbo. Skús si nato posvietiť. V Ba je dobrá firma čo repasuje turbá www.bruko.sk, predávajú tam aj repasované turbá za slušné ceny, záruky na turbá dávajú 12 mesiacov.
Vlado Kat
-
iurai
tymto dieslom moc nerozumiemKat napísal:som uz s toho zufaly
co to este moze byt???
snimac podtlaku??
cerpadlo??
turbo??
alebo nieco celkom ine..
co tym myslis ?
preco ide RJ vstrekovania do nudzoveho rezimu ?
--
standardna odpoved by bola, ze ak to nie je kvoli jednoduchym chybam, tak to moze byt aj RJ vo vstrkovacom cerpadle
-
Signum
- Strieborný užívateľ

presne tak Juraiiurai napísal:tymto dieslom moc nerozumiemKat napísal:som uz s toho zufaly
co to este moze byt???
snimac podtlaku??
cerpadlo??
turbo??
alebo nieco celkom ine..
co tym myslis ?
--
standardna odpoved by bola, ze ak to nie je kvoli jednoduchym chybam, tak to moze byt aj RJ vo vstrkovacom cerpadle
Mám Opel
- Kat
- Strieborný užívateľ

tak to by ma teda velmi nepotesiloiurai napísal:
--
Vlado Kat