Problem s motorom

Moderátori: dulo, buci_vectra

richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Apr 2009, 00:45
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Problem s motorom

Príspevok od používateľa richard_s »

Ahojte. Potreboval by som poradit. Je toho viac, tak dufam ze to bude zrozumitelne pre kazdeho kto mi vie pomoct. : :D
Typ auta: vectraB 74KW, 99 rocnik, diesel, 135.000 km najazdenych.

1. Toto leto som bol na EK a ked dali moju VBE na pocitac, tak mi namerali katastrfické hodnoty dymenia. urobili mi 10 meraní a hodnota kazdeho jedneho bola okolo 6 - 8. A tam mi povedali ze norma u tychto aut je do 2. ked my ide i na zakladnych otackach auto a postavim sa ku vyfuku, tak citim, taky silne stiplavy smrad. Co je hlavne, olej my nepapa. Spotrebu mam dobru. Do nafty sa olej nedostava, lebo nie je sfarbeny ( vidim to na pridavnom filtri ktory som tam dal kvoli stalemu kureniu :( Co to moze sposobyyt???

2. Asi pred 2 rokmy sa mi do palivoveho systemu dostal olej. Problem bol odstraneny,( vymenili sa traverzne kruzky) No odvtedy mam problem s Chek engine, lebo pri stálej rychlosti so 4 prevodovym stupnom a rychlostou od 80 - 100 sa mi rozsvieti a automaticky klesa vykon motora-nema tah. ked sa ale dostanem pod 2000 otacok a idem tak chvilku, tak t oprestane a potom to ide normalne az pokial sa to zase nerozsvieti. No co je zaujimave, ze v 5 stupni nad 110 mozem ist kolko chcem. Chyba sa mi nehlasi. Len ked padnem pod 110 km/h. Ked som bol na diagnostike, tak mi povedali vysokotlakove cerpadlo.

Tak tolkoto problemov by som mal. Keby ste my vedeli pomoct, tak by som bol strasne rad. Ja nevylucam, ze tieto 2 veci sa zlucuju v jednu chybu.
Vopred diki za rady.

Riso
Naposledy upravil/-a richard_s v 10 Jan 2010, 01:30, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
kimino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kimino »

bol si s tym uz v nejakom servise alebo niekde kde by ti mohli aspon napovedat co s tym moze byt?

edit: skus napisat odkial si :wink: ak si z BA tak by stalo za to ist za Teom
Naposledy upravil/-a kimino v 10 Jan 2010, 14:15, upravené celkom 1 krát.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

bod 2 - motor ide do nudzoveho rezimu. pricin moze byt velmi vela. pouzi hladanie: nudzovy,kontrolka
ake su cisla chybovych kodov

bod 1 - zle vstrekovanie, zle spalovanie, trysky, turbo, atd.
pokial dymi aj na volnobeh, odporucam servis, a to taky, co ma skusenosti s dieslami opel
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Máj 2007, 15:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vikieso »

skus pokukat ci nemas popukane neake tie hadicky okolo motora a to s tim chybovim hlasenim kludne by to mohol bit aj egr ventil len chcelo by to na diagnostiku napis s kade si a aky to mas obsah
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Ahojte chalani. Diki za rady. Ja som bol v jednom autorizovanom servise v KN -to este vtedy s padanim nafty a tam my povedali ze generalka motora a nech si nachystam 25.000 SK. po starom. No potom som to zobral jednemu opravarovy, vymenil mi kruzky medzi triskami a hriadelom. A potom to bolo uz OK. Takze ja im neverim. Ak som niekoho urazil, tak sorry, ale ide tu konkretne o servis Komarno.
Co sa tyka tych chybovych hlaseni, tak teraz asi za tyzden ho beriem na diagostiku este raz. A potom budem mat konkretnejsie podklady. :) A s tym dymenim. Chystam sa komplet precistit EGR ventil. Mozno ze to pomoze. :)

Tak a skoro som zabudol. SOm KN a mam 2,0 DTI
Este raz diki. Teovi som asi pred pol rokom skusal volat par rat ale to cislo, co mal uvedene na fore , mal vypnute. A potom som to vzdal. Aj ked som si toho vedomi, ze on by mozno zvladol moj problem labou zadnou na nr.1

:D
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Ľudia si mobily menia, tak to číslo už nemusí byť aktuálne. Ak sa však chceš s Teom spojiť, kontakt na neho nájdeš na jeho stránke www.teoracing.sk . Link je aj z hlavnej stránky OCSk, zo sekcie Partneri.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Diki pekne za radu. Urcite sa s nim spojim. :)
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Ahoj Teo.

neviem kedy a ci vlastne by sa to dalo vyriesit, ale ja idem 20 februara do Ba na vystavu, ale mohol by som tam bude nechat u teba auto alebo po vystave sa niekde stretnut. Pozrel by si sa mi na to? :))) Pravdaze, len ak ta nebudem zdrziavat a tak. nakolko je to sobota. Dakujem. U nas nie je nik taky ktory by sa tak hlbkovo zaoberal Oplami (diesel).
Vopred dakujem.
iurai

fuu. na to dymenie tie asi EGR nepomoze.
a co takto skusit zatelefonovat ?
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no skusim sa mu aj dovolat, len ja som teraz v robote a velmi nechcem so sluzobnym telefonom saskovat. :))) V pondelok sa chystam vymenit sponovacie koliesko na klinovy remenen, lebo strasne to piska. Ako keby som mal nejaky tuning Turbo.
A spolu s tym chcem vycistit aj EGR, a komplet sanie. mal som ho cisteny tak asi pred 3 rokmy. TO uvidim, nakolko bude zaneseny. :( Neviem ci to pomoze v niecom. Nieco zmeni. Uvidim. Inak, ak s tym dymenim nema EGR nic spolocne. Tak co by to mohlo sposobovat???
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Este jedna zahadna vec na mojom auticku milovanom, na ktoru som tu odpoved nenasiel. :( mam problem s meritkom oleja. "zahada". Pri vymene oleja, a ani po (pocas roka) Mi neukazuje riska spravnu hladinu oleja. Viem ze tam mam dost oleja ( tolko kolko tam patri lebo niekolko krat za rok som vypustil olej a cca som tam mal tolko, kolko som tam nalial, ale kolko krat pozriem na risku meritka oleja ( na rovine) tak tam mi neukazuje vobec nic. Akurat koniec risky( spodna gulicka je trocha od oleja. Viete mi poradit, ze aky tam moze byt problem??? Ta tycka upchata nie je to som pozeral. Spociatku som si myslel, ze mam skratene meritko, ale ani to nie, lebo som si kupil nove a bolo tak isto dlhe ako stare. Takze netusim. Kontrolka oleja nepreblikava. Takze neviem.

Please, help me!!!
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Možno to bude tým, že tam toho oleja máš málo.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

No, aj ja som si myslel. Ale to sa da tazko vysvetlit, ked tam nalejem oleja tolko, kolko je predpisane a predsa je to malo. Raz som tam dal asi o liter viac a vtedy sa mi hladina oleja zdvihla na uroven minima. (na riske). ja mam taky dojem, ze je skrivena vodiaca tycka pre meritko oleja smerom na hor a tym padom neukazuje skutocnu hladinu oleja. je to mzne???
fester777
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12

Príspevok od používateľa fester777 »

richard_s napísal:no skusim sa mu aj dovolat, len ja som teraz v robote a velmi nechcem so sluzobnym telefonom saskovat. :))) V pondelok sa chystam vymenit sponovacie koliesko na klinovy remenen, lebo strasne to piska. Ako keby som mal nejaky tuning Turbo.
A spolu s tym chcem vycistit aj EGR, a komplet sanie. mal som ho cisteny tak asi pred 3 rokmy. TO uvidim, nakolko bude zaneseny. :( Neviem ci to pomoze v niecom. Nieco zmeni. Uvidim. Inak, ak s tym dymenim nema EGR nic spolocne. Tak co by to mohlo sposobovat???
ser na koleso , teraz som menil drazkovany remen bo som to uz nemohol vydrzat , tak to pistalo a teraz pradie pekne potichucku , staci ti 16 eur na remen, ja som kupil contitech v elite :wink:
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma :D)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000

http://www.fester777.salem.sk/index.php
iurai

a kolko oleja si tam nalial ?
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Norma je 5.5 litra a pokial som tam tolko nalial, tak to bolo malo. Podla risky. A ked som tam dal raz o liter viac, T.j. 6,5 l tak som mal na riske min. :(
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

"ser na koleso , teraz som menil drazkovany remen bo som to uz nemohol vydrzat , tak to pistalo a teraz pradie pekne potichucku , staci ti 16 eur na remen, ja som kupil contitech v elite."

Tak ok. Diki za radu. Mam jeden cisto novy klinak a mam aj jeden starsi, ktory som vymienal, ked sa mi minuly rok v lete rozpadlo spanovacie koliesko na sracku a musel som ho menit. Tak to tam nasadim. Coked bude fajn. Bodaj by si mal pravdu. :) Diki za radu. :)
iurai

tak uz len porovnat s rovnakym motorom, trubku na mierku a a mierku, kde je rozdiel
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Neviem, kde a s akym motorom lebo tu v okrese takychto vela nie je. :( Ale nieco len vymyslim. :) V dlzke vodiacej trubky moc problem nevidim, leto si myslim, ze ta sluzi iba na spravne vedenie mierky. Skor to bude v sklone. Lebo je tak mierne nahnuta. neviem Vyskusam. :)
richard_s
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Ahojte vsetcia. Tak uspesne som vycistil EGR a sanie. Bordel tam bol poriadny a natrafil som na jednu zvlastnost. Neviem ci to tak ma byt. Vo vnutri EGR ventila a tak isto aj vo ventiwl, co mi otvara a zatvrara klapky na sani (na pravej strane sania-na kraji), som zistil ze vo vnutri je kopec oleja. To je normalne? Mohla my tato skutocnost sposobovat vyhadzovanie tej motor. chyby ( spomenute v tomto urivku na zaciatku- bod 1. :) Na olejovu vanu som sa nedostal.

Este jedna otazocka. Na spodu vane ( s vonka som si vsimol, ze je GM znak a "nejake cisla". Asi seriove cislo. Ake cislo by tam malo byt, ked tam mam spodok s original X20DTH motora?? Pytam sa preto, lebo mam podozrenie, ze je v tom vana s ineho typu motora a preto mi neukazije risa motora nic, ked mam normalny stav oleja (5,5 l).

Vopred dakujem za radu.
OPEL VECTRA X 20DTH,99, 74 KW, 101 K
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"