Typ auta: vectraB 74KW, 99 rocnik, diesel, 135.000 km najazdenych.
1. Toto leto som bol na EK a ked dali moju VBE na pocitac, tak mi namerali katastrfické hodnoty dymenia. urobili mi 10 meraní a hodnota kazdeho jedneho bola okolo 6 - 8. A tam mi povedali ze norma u tychto aut je do 2. ked my ide i na zakladnych otackach auto a postavim sa ku vyfuku, tak citim, taky silne stiplavy smrad. Co je hlavne, olej my nepapa. Spotrebu mam dobru. Do nafty sa olej nedostava, lebo nie je sfarbeny ( vidim to na pridavnom filtri ktory som tam dal kvoli stalemu kureniu
2. Asi pred 2 rokmy sa mi do palivoveho systemu dostal olej. Problem bol odstraneny,( vymenili sa traverzne kruzky) No odvtedy mam problem s Chek engine, lebo pri stálej rychlosti so 4 prevodovym stupnom a rychlostou od 80 - 100 sa mi rozsvieti a automaticky klesa vykon motora-nema tah. ked sa ale dostanem pod 2000 otacok a idem tak chvilku, tak t oprestane a potom to ide normalne az pokial sa to zase nerozsvieti. No co je zaujimave, ze v 5 stupni nad 110 mozem ist kolko chcem. Chyba sa mi nehlasi. Len ked padnem pod 110 km/h. Ked som bol na diagnostike, tak mi povedali vysokotlakove cerpadlo.
Tak tolkoto problemov by som mal. Keby ste my vedeli pomoct, tak by som bol strasne rad. Ja nevylucam, ze tieto 2 veci sa zlucuju v jednu chybu.
Vopred diki za rady.
Riso