motor benzin - nova vlozka termostatu hreje len na 80
Moderátori: dulo, buci_vectra
motor benzin - nova vlozka termostatu hreje len na 80
NAZDAR OPLACI, otazočka na vas, Menil som teraz vlaožku termostatu lebo sa nechcel nahriat iba na 80 a viac nie. Po vymene je to skoro rovnake, pri jazde sa auto zohreje na 80 a ked stoji tak vyjde na 90 ale ked sa rozbehnem tak klesne na nejakych cca 83. Neviem čo mam robiť. Mam meniť cely termostat lebo z vnutra je trošičku vypadnute. Motor 2.0 16v, Benzin, r.v. 98. DIK ZA POMOC :?:
::: iurai : zmena nazvu z TERMOSTAT 80 STUPNOV VIAC NIE :::
::: iurai : zmena nazvu z TERMOSTAT 80 STUPNOV VIAC NIE :::
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
možno je teleso termostatu (sedielko osadenia vložky) trocha rozpadnuté, mala by to byť hliníková zliatina, a preto prepúšťa vodu a správa sa to tak, ako popisuješ
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Viki, na to tam je ten termostat. Myslím, že kartón na chladič Opel ani ako originálny diel neponúka. :roll: Mne sa aj pri -17 motor nahrial na 90° a držal.
Naposledy upravil/-a macil v 10 Jan 2010, 17:02, upravené celkom 1 krát.
macil, rovnako som na tom ja. ak by to bolo nenormalne (podla vikiesa), tak by som v panike menil chladic aj vodnu pumpumacil napísal:Viki, na to tam je ten termostat. Myslím, že kartón na chladič Opel ani ako originálny diel neponúka. :roll: Mne sa aj pri -17 motor nahrial na 90° a držal.
vikieso ma scasti pravdu, ze nemusi nic menit, lebo 80 stupnov nie je dovod menit termostat, ale musi si byt vedomy, ze motor sa kvoli tomu pomalsie zohrieva, co neprospieva ani komfortu, ani motoru
spravne sa to opise takto: chladenie nespravne, lebo zbytocne velke
Meniť či nemeniť
Tak newem povedzte niekto už jasne či to menit alebo nie???????????????????????????????????????????????????????????????????
- lubo098
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
tvoj termostat nieje aky by mal byt ale kym motor zohrieva na 80 stupnov je to este dobre teda nieje nutne ho vymenit ale s tym ze motor sa ti o nieco pomalsie zohrieva.mne cez leto tiez zohrievalo motor na 80-82 tak som to neriesil ale teraz nevide ani na 75 to uz je malo tak ho idem menit.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Meniť či nemeniť
Áno. Ak chceš, aby sa ti motor hrial na normálnu prevádzkovú teplotu.rastykSO napísal:Tak newem povedzte niekto už jasne či to menit alebo nie???????????????????????????????????????????????????????????????????
To je moja posledná odpoveď.
Howgh.
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Okt 2007, 21:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ja som menil cely termostat(vlozku aj s telesom) minuly tyzden. Po jeho namontovani mi teplota vystupa kusok cez 90, potom otvori....klesne na 80 a po chvilke drzi teplotu na asi 87 stupnoch( kusok od policka 90). Pametam ze ten stary drzal teplotu pri 80 a aj otvaral skor. Tento novy sa mi paci viac lebo auto aspon lepsie kuri. Najprv som kupil iba vlozku, vyzerala ako stara ale po namontovani do stareho telesa netesnila..som skusal fuknutim z jednej strany. Tak som potom kupil cely za 34e.