Astra G 2.0Di (X20DTL) neštartuje po mínusových teplotách

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

suflonr napísal:A teraz si dajme otazku preco sa to stalo a ako sa tomu dalo predist!!!
Ciastocne pouzivanim aditiv.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Používateľov profilový obrázok
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

... ale fakt len čiastočne / určite by som ich používal pri kúpe nafty pod rukou / - môj názor
langdon2
Admin - Opelclub VIP člen
Admin - Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa langdon2 »

juro1979 napísal:
suflonr napísal:A teraz si dajme otazku preco sa to stalo a ako sa tomu dalo predist!!!
Ako sa dá tomu predísť?
Kúpou benzínového auta... :lol: :lol: :lol:

to co usetrite na nafte, vrazite do servisu.... :roll: :roll: :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Kimi napísal:... ale fakt len čiastočne / určite by som ich používal pri kúpe nafty pod rukou / - môj názor

:-k :?: Obrázok
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

Bruno napísal:
Kimi napísal:... ale fakt len čiastočne / určite by som ich používal pri kúpe nafty pod rukou / - môj názor

:-k :?: Obrázok

:lol: :lol: :lol:
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ja osobne pouzivam aditiva odkedy mam ropaka bez rozdielu ci tankujem naftu kupenu pod rukou,alebo na cerpacke PHM. Dnesna nafta je sucha a preto dochadza k pridieraniu predvsuvniku vstreku,prehrievaniu Mosfetu v RJ na cerpadle :cry: .
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
suflonr
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 15 Okt 2008, 18:36

Príspevok od používateľa suflonr »

Stale narazam na to, ze sa o moje auto fakt staram, palivovy filter menim aj skor ako treba, tankujem len schell alebo omw a nie ziadne zlievance z traktorov, hvalabohu auto slape ako hodinky a nemozem ho jednoducho predat lebo idiotov co mi volaju zaujima len to ci to ma el.okna a klimu.
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

signum - a majitel pred tebou ?

zajtra idem kupit VIFko

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

suflonr
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ale k tvojmu problemu. Podla mna(ale uz zo skusenosti tochto fora viem, ze mi hned budu niektory zlaty oponovat)je to zanedbana udrzba. Cerpadlo je mazane naftou ak ked je nafta dlhodobo nekvalitna, sucha takto to potom dopadne. A ze filter sa ma menit tak to ani nebudem pisat. Urcite sa oplati investovat do filtra ako teraz riesit taketo problemy. Ale NETVRDIM ze ja to tvoja chyba. Predpokladam, ze si astru kupil ako jazdenu a nevies kto ju mal. Inak mam ten isty motor 2.0DI 60kW, ak budes chciet o niecom pokecat kludne sa ozvy
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Bruno napísal:signum - a majitel pred tebou ?

zajtra idem kupit VIFko
Vyzera to tak,ze cerpadlo bolo uz vymenene :D
Mám Opel
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

stastny to clovek ten Signum :lol:

juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 19 Sep 2009, 22:59
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa juro1979 »

Signum napísal:
To je pravda, lebo som žiadne aditíva túto zimu nepoužíval a chcel som, len som dal na rady odborníkov, ktorí tvrdili, že nafta nezamŕza! Už sa radšej budem riadiť po svojom.
juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

"Pod rukou", lenže ja som kupoval naftu výsadne len na OKTANke a vidíš...čerpadlo v prdeli.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

juro1979 napísal:
Signum napísal:
To je pravda, lebo som žiadne aditíva túto zimu nepoužíval a chcel som, len som dal na rady odborníkov, ktorí tvrdili, že nafta nezamŕza! Už sa radšej budem riadiť po svojom.
Tak potom su to fakt odbornici :roll: pouzivanim aditiv sa neriesi iba zamrzanie nafty :!: :!: :!:
Mám Opel
juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Signum napísal:
Ja osobne pouzivam aditiva odkedy mam ropaka bez rozdielu ci tankujem naftu kupenu pod rukou,alebo na cerpacke PHM. Dnesna nafta je sucha a preto dochadza k pridieraniu predvsuvniku vstreku,prehrievaniu Mosfetu v RJ na cerpadle :cry: .
Odo dnes budem používať aditíva aj ja. :D Človek sa veru učí na vlastných chybách...to je stará pravda.
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

juro1979 napísal:
"Pod rukou", lenže ja som kupoval naftu výsadne len na OKTANke a vidíš...čerpadlo v prdeli.
je to proste smola ...v robote tankujeme striedavo na shel slovnaft a tesco auta maju 300 000 a viac km najazdene bez problemov nikto z nas tam nic nepridava ziadne prisady tak podla mna to neni naftou to pokazene cerpadlo
opel omega B x20xev
juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

suflonr napísal:Stale narazam na to, ze sa o moje auto fakt staram, palivovy filter menim aj skor ako treba, tankujem len schell alebo omw a nie ziadne zlievance z traktorov, hvalabohu auto slape ako hodinky a nemozem ho jednoducho predat lebo idiotov co mi volaju zaujima len to ci to ma el.okna a klimu.
Ako často meníš palivový filter a aký typ (značku)? Prespokladám, že na Vectre X20DTH je ten istý ako na Astre X20DTL, alebo sa mýlim?

Urobil som aj tú chybu, keď som svoju Astrulku kupoval teraz v septembri, že mi predchádzajúci majiteľ tvrdil, že menil aj filter a keď ho mechanik dnes menil, tak bol celý čierny a zasratý jak komín na atómovke v Mochovciach. Teraz v zime na to doplatilo čerpadlo. Takéto veci už radšej vždy meniť a nespoliehať sa na reči predchádzajúcich fušerov!
juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Bruno napísal:signum - a majitel pred tebou ?

zajtra idem kupit VIFko
Ja som VIFko kúpil tiež za cca 15eur, ale bohužiaľ neskoro. Teraz musím repasovať čerpadlo za 500eur. To VIFko som mal kúpiť skôr. :)
juro1979
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

suflonr napísal:Ale k tvojmu problemu. Podla mna(ale uz zo skusenosti tochto fora viem, ze mi hned budu niektory zlaty oponovat)je to zanedbana udrzba. Cerpadlo je mazane naftou ak ked je nafta dlhodobo nekvalitna, sucha takto to potom dopadne. A ze filter sa ma menit tak to ani nebudem pisat. Urcite sa oplati investovat do filtra ako teraz riesit taketo problemy. Ale NETVRDIM ze ja to tvoja chyba. Predpokladam, ze si astru kupil ako jazdenu a nevies kto ju mal. Inak mam ten isty motor 2.0DI 60kW, ak budes chciet o niecom pokecat kludne sa ozvy
Astru som kúpil ojazdenú...mala najazdené 139 000km. O filtri a majiteľovi som písal vyššie. Ja som najazdil na nej cca 1000km za cca 3.mesiace a šetril som ju ako sa dalo, menil som všetky náplne, olej bol menený pri 136 000km podľa slov majiteľa, len ten filter som mal vymeniť ako prvý pred zimou aj keď majiteľ tvrdil, že ho menil. Takisto som urobil tú chybu, že som pri tých extrémnych mrazoch nepridal do nafty aditíva. Ale teraz je už neskoro lamentovať....aspoň sa poučím na vlastných chybách!!! Inak motor bol úplne tichučký, bratov Fusion 1.4tdi je hlučnejší. Doteraz ma Astrulka nikdy nesklamala, jedine som musel kupovať novú baterku, lebo predchádzajúca mala 8.rokov a už doslúžila a teraz ma zradilo to čerpadlo, ale to bola moja chyba (aditíva). Dúfam, že po repase čerpadla bude zasa všetko v poriadku a znovu budem môcť svoju Astrulku pohladkať po palubovke.:-)
Lenže na to si budem musieť počkať až do polovice januára, pretože mechanik posiela čerpadlá na repas nejakému chlapíkovi do Kežmarku.
suflonr
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

juro1979 napísal:
suflonr napísal:Stale narazam na to, ze sa o moje auto fakt staram, palivovy filter menim aj skor ako treba, tankujem len schell alebo omw a nie ziadne zlievance z traktorov, hvalabohu auto slape ako hodinky a nemozem ho jednoducho predat lebo idiotov co mi volaju zaujima len to ci to ma el.okna a klimu.
Ako často meníš palivový filter a aký typ (značku)? Prespokladám, že na Vectre X20DTH je ten istý ako na Astre X20DTL, alebo sa mýlim?

Urobil som aj tú chybu, keď som svoju Astrulku kupoval teraz v septembri, že mi predchádzajúci majiteľ tvrdil, že menil aj filter a keď ho mechanik dnes menil, tak bol celý čierny a zasratý jak komín na atómovke v Mochovciach. Teraz v zime na to doplatilo čerpadlo. Takéto veci už radšej vždy meniť a nespoliehať sa na reči predchádzajúcich fušerov!
Ked uz bol taky ako pises tak to uz je viac ako zle. Ja mam auto od oktobra08 a menil som dva krat. Hned ako som ho kupil a potom v oktobri tento rok. Neviem ci pasuje aj na ten typ vectry. Neviem uz teraz znacku ale viem si zohnat lacnejsie a zan som dal tusim 4eura. Kolko si dal za astru? Ja predavam toto http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1236778
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"