automat spravna jazda

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Fastspeed
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fastspeed »

*Jerryl

Tá spotreba čo píšeš, je v meste? (9-10 l)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Re: Indikátor činnosti lambdy

Príspevok od používateľa macil »

Stanley King napísal:Macil dal som dokopy indikátor podla návodu všetko šlape tak ako má len neviem čo to znamená ked tie svetielka preblikávajú hore dole vobec tam nevidím žiadnu synchronizáciu medzi napr. rýchlostou, otáčkami motora, plynom atd teraz tomu vobec nerozumiem please help.

macil napísal:
Anonymous napísal:da sa nejak preverit lambda.ked som si vyblikal motor hodilo mi to chybu 21 - potenciometer skrtiacej klapky.ked som bol na diagnostike tak nenasli ziadnu chybu ani to co ja.

Neodpojil si medzitým baterku?
Indikátor činnosti lambdy: http://www.opelclub.sk/indikator.html

S tým ti asi neporadím, ja som ten indikátor nestaval.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
simo
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 26 Jún 2007, 22:46

automat

Príspevok od používateľa simo »

chem sa spytat, ako casto treba menit olej v automatickej prevodovke?mam signum 2.2dti r.v2003.dik za odpoved.
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jerryl »

Fastspeed napísal:*Jerryl

Tá spotreba čo píšeš, je v meste? (9-10 l)

Jozef nie v meste.Samozrejme v meste som nešiel pod 11.Ale kombi/teda mesto + mimo/ a pohodlná noha robia svoje.
Samozrejme že som tiež skúšal "čo to dá" Tam sa ale spotreba ani nepíše...
Opakujem.Z mojej osobnej skúsenosti.Odchádzala váha vzduchu a vtedy to žralo ako ruský ZIL. Pritom kontrólka diagnostiky čušala.Ani raz nezasvietila.
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Re: automat

Príspevok od používateľa jerryl »

simo napísal:chem sa spytat, ako casto treba menit olej v automatickej prevodovke?mam signum 2.2dti r.v2003.dik za odpoved.

Všeobce platí.Pokiaľ auto nenamáhaš rýchlymi jazdami pod veľkou záťažou,tak v pohode každých 100tis. Píšu síce v múdrej knižke,že by tam mala byť celoživotná náplň,ale osobne som to menil každých 40tis.
Je ešte dané.Pokiaľ sa používa auto ako taxík,polícia a podobne,tak potom každú druhú výmenu oleja aj olej v prevodovke.
Nie je to lacná záležitosť pokiaľ meníš aj filter. Ten sa pohybuje cenovo od 3 až 5tis. Pokiaľ len olej,tak je to zanedbateľná položka aj keď ho tam ide cez 6litrov. Používal som DEXTRON III...Filter som menil len keď som ho kúpil.Nevedel som ako ho menil predošlý majitel.Potom už len olej.
S pozdravom
jerryl.
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Kontaktovať používateľa:

Re: automat

Príspevok od používateľa Manta »

jerryl napísal:
simo napísal:chem sa spytat, ako casto treba menit olej v automatickej prevodovke?mam signum 2.2dti r.v2003.dik za odpoved.

Všeobce platí.Pokiaľ auto nenamáhaš rýchlymi jazdami pod veľkou záťažou,tak v pohode každých 100tis. Píšu síce v múdrej knižke,že by tam mala byť celoživotná náplň,ale osobne som to menil každých 40tis.
Je ešte dané.Pokiaľ sa používa auto ako taxík,polícia a podobne,tak potom každú druhú výmenu oleja aj olej v prevodovke.
Nie je to lacná záležitosť pokiaľ meníš aj filter. Ten sa pohybuje cenovo od 3 až 5tis. Pokiaľ len olej,tak je to zanedbateľná položka aj keď ho tam ide cez 6litrov. Používal som DEXTRON III...Filter som menil len keď som ho kúpil.Nevedel som ako ho menil predošlý majitel.Potom už len olej.
S pozdravom
jerryl.

Co sa tyka toho olejoveho filtra do automatu tak ten stoji na Omegu X30XE u opla v servise okolo 2600 sk +- 200 sk uz si nepamatam presne.. a co sa tyka toho oleja tak tam je to diskutabilne kolko ho tam ide..zalezi od toho aku ma prevodovku automaticku lebo niekde ide 4 a niekde 6 litrov...aspon podla katalogu ked som kupoval olej.

Ivan
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"