Nehoda
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- tomi1583
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 19:30
- Auto: Vectra C
zbytocne stresi si si narobil ked si nevolal policajtov , to bola prva chyba ,ja napr bez toho z miesta cinu ani nejdem prec aj keby skoda mala byt len 400 eur. ale to uz je jedno ,nemaj strachy budes v klidku 
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
- jus
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Feb 2009, 10:50
- Auto: Astra J
zakonna poistka hradi "casove ceny" teda minus amortizacia.......
takze sa poriadne s manikom dohodni co ti priplati, .....na kamartstvo nedbaj, lebo ...kto ta odrbe ak nie kamarat... :roll:
priblizne ceny u opla s pred cca dvoch rokov:
- naraznik predny : 16 426 Sk
- mriezka chladica : 2 528 Sk
- kapota : 15 857 Sk
plus praca, ak mas v prdeli aj chladic tak plus naplnenie klimy,kontrola vsetkeho mozneho ako airbag ,nastavenie svetiel, neviem ako tgo mas zdevastovane, ci aj podblatniky neurvalo?
no zalezi ako to budes opravovat ci svojpomoc,alebo opel servis.
ps: ceny su bez DPH
takze sa poriadne s manikom dohodni co ti priplati, .....na kamartstvo nedbaj, lebo ...kto ta odrbe ak nie kamarat... :roll:
priblizne ceny u opla s pred cca dvoch rokov:
- naraznik predny : 16 426 Sk
- mriezka chladica : 2 528 Sk
- kapota : 15 857 Sk
plus praca, ak mas v prdeli aj chladic tak plus naplnenie klimy,kontrola vsetkeho mozneho ako airbag ,nastavenie svetiel, neviem ako tgo mas zdevastovane, ci aj podblatniky neurvalo?
no zalezi ako to budes opravovat ci svojpomoc,alebo opel servis.
ps: ceny su bez DPH
2003- 2010 Vectra C X18XE
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
-
iurai
vzorovy scenar je takyto:lubo22 napísal:ok dakujem za priblizne ceny a opravuje servis a ja mu uz povedal ze ostatne musi doplatit. a podblatniky a svetla vypadaju v pohode len zohnuty chladic mam tak cely treba menit.
naivny a nevedomy obcan da opravit buracku do servisu. najlepsie do autorizovaneho.
mysli si, ze PZP zaplati vsetko. HEHE !
auto je opravene, nahradne diely original GM - nove.
z nakladov opravy hradi poistovna cast, zvysok musi zacvakat poskodeny. inak mu ani auto nevydaju ...
---
skutocnost je taka, ze ak obcanovi v servise nahradili na aute poskodeny 5-rocny blatnik novym dielom, tak to nazvali technicke zhodnotenie.
auto obcana bolo vylepsene opravou.
ak novy blatnik ma cenu 300 eur, poskodeny blatnik mal vyratanu hodnotu 200 eur.
lebo skoda nebola na novom aute, ale na aute 5-rocnom, ktoreho cena je nizsia ako cena noveho auta. nizsia s prihliadnutim na vek, kilometre, stav auta, situaciu na trhu a podobne.
toto znizenie sa nazyva amortizacia (opotrebenie)
poistovna musi z PZP zaplatit skutocnu skodu. v tomto pripade skutocnou skodou bude 200 EUR.
ak naivny obcan dal volnu ruku servisu, a tento kupil a namontoval blatnik za 300 EUR. poistovna uhradi 200 eur. 100 eur musi uhradit obcan, lebo jeho auto bolo vylepsene. dostalo lepsi blatnik ako malo pred nehodou
poistovna musi zaplatit skodu, nie vylepsovanie auta !!!
z pohladu obcianskeho zakonnnika je vinnik nehody zodpovedny za skutocnu sposobenu skodu. ale ak ma PZP, tuto skodu za neho hradi jeho poistovna. poistovna zaplati 200 EUR
ak by poskodeny chcel od vinnika, aby zaplatil "to co poistovna nezaplatila", cize rozdiel medzi 300 EUR a 200 EUR, bolo by to plnenie navyse, cize prospech poskodeneho.
na tento podla mna nema narok.
cize vinnik by bol hlupak, ak by taketo nieco platil, ak by vobec nieco poskodenemu zaplatil (teda ak ma PZP).
ak by ho poskodeny hnal pred sud, asi by neuspel.
-
iurai
za takychto okolnosti lubo22 ti odporucam sa sustredit na komunikaciu s poistovnou. aby spravne vycislila amortizaciu a aby spravne vycislila skodu.
v druhom rade na najdenie servisu, co rozumne a nie velmi draho opravi auto a doda vhodny ucet pre poistovnu
limit na vycislenie skody je mozno ten podla zakona, kedy musis volat policiu k nehode. tu iste bude poistovna robit obstrukcie
poistovna ma peniaze, nie nejaky ozraty pobehaj na favorite
tak sa staraj o poistovnu.
doporucujem ti likvidaciu poistnej udalosti "rozpoctom".
poistovna zaplati tebe vycislenu skodu, podla zoznamu poskodenych dielov, ich cennikovych cien, po zohladneni amortizacie, po zapocitani prac na montaz, opravu, lakovania a pod.
nie na zaklade predlozenych dokladov zo servisu
ty si nechas opravit auto podla vlastneho uvazenia, v servise ako sa ti paci, kludne aj v tom najlacnejsom, a pouzijes diely ake len chces. pouzivane, opravovane. atd.
na uhradu skutocnej skody mas narok aj vtedy, ak sa rozhodnes auto neopravovat. poistovne vyplatu penazi podmienuju casto predvedenim opraveneho auta. neopravnene
spravidla poskodeny obcan pri konfrontacii s poistovnou drzi hubu a krok,
chce mat auto co najskor opravene, vysledkom toho je mozno, ze mu zaplatia prilis malo ...
---
dost sme tu popisali. mali sme tu v minulosti poucnu debatu o tom, ako Macil sa natahoval s poistovnou, a ako mu auto lajdacky opravovali.
poprosim link k nej, ak ho vie niekto najst a precitat si to !
v druhom rade na najdenie servisu, co rozumne a nie velmi draho opravi auto a doda vhodny ucet pre poistovnu
limit na vycislenie skody je mozno ten podla zakona, kedy musis volat policiu k nehode. tu iste bude poistovna robit obstrukcie
poistovna ma peniaze, nie nejaky ozraty pobehaj na favorite
tak sa staraj o poistovnu.
doporucujem ti likvidaciu poistnej udalosti "rozpoctom".
poistovna zaplati tebe vycislenu skodu, podla zoznamu poskodenych dielov, ich cennikovych cien, po zohladneni amortizacie, po zapocitani prac na montaz, opravu, lakovania a pod.
nie na zaklade predlozenych dokladov zo servisu
ty si nechas opravit auto podla vlastneho uvazenia, v servise ako sa ti paci, kludne aj v tom najlacnejsom, a pouzijes diely ake len chces. pouzivane, opravovane. atd.
na uhradu skutocnej skody mas narok aj vtedy, ak sa rozhodnes auto neopravovat. poistovne vyplatu penazi podmienuju casto predvedenim opraveneho auta. neopravnene
spravidla poskodeny obcan pri konfrontacii s poistovnou drzi hubu a krok,
chce mat auto co najskor opravene, vysledkom toho je mozno, ze mu zaplatia prilis malo ...
---
dost sme tu popisali. mali sme tu v minulosti poucnu debatu o tom, ako Macil sa natahoval s poistovnou, a ako mu auto lajdacky opravovali.
poprosim link k nej, ak ho vie niekto najst a precitat si to !
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Tu niekde sa to začalo - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... jeme#56744
Ja som nešiel rozpočtom, ale nechal som si auto opraviť a "patrične" vyčíslené náklady som odniesol k plneniu na poisťovňu. S výškou plnenia som bol napokon celkom spokojný, ale bolo to určite ovplyvnené aj tým, že dotyčný likvidátor na mňa zabudol a plnenie sa začalo až po zákonom stanovenej lehote a po niekoľkých urgenciách. Zabrala až tá osobná.
Pokiaľ ide o kvalitu práce servisu, o tom radšej pomlčím.
Ja som nešiel rozpočtom, ale nechal som si auto opraviť a "patrične" vyčíslené náklady som odniesol k plneniu na poisťovňu. S výškou plnenia som bol napokon celkom spokojný, ale bolo to určite ovplyvnené aj tým, že dotyčný likvidátor na mňa zabudol a plnenie sa začalo až po zákonom stanovenej lehote a po niekoľkých urgenciách. Zabrala až tá osobná.
Pokiaľ ide o kvalitu práce servisu, o tom radšej pomlčím.
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
iurai dakujem ti napisal si mi dost veci niektore som vedel niektore nie.
ano servis mam najdeny ludi co som sa pytal zevraj je dobry. chvalabohu otec sa dobre pozna s majtelom servisu.
hovoril tiez take veci ako ty ako je amortizacia a pod. cenu prace poistovna uhradi celu.
poistovak by mal prist na obhliadku stvrtok, piatok do servisu kde budem aj ja a dohodneme sa na cene opravy kolko poistovna uradi a pod.
vynnikovy som volal ze poistovna neuhradi vsetko ze ostatne bude musiet uhradit on. tak mi povedal ze ked tam budem s poistovakom ze mu mam zavolat ze dobehne ..no tak neviem ako dopadnem.
budem informovat
ano servis mam najdeny ludi co som sa pytal zevraj je dobry. chvalabohu otec sa dobre pozna s majtelom servisu.
hovoril tiez take veci ako ty ako je amortizacia a pod. cenu prace poistovna uhradi celu.
poistovak by mal prist na obhliadku stvrtok, piatok do servisu kde budem aj ja a dohodneme sa na cene opravy kolko poistovna uradi a pod.
vynnikovy som volal ze poistovna neuhradi vsetko ze ostatne bude musiet uhradit on. tak mi povedal ze ked tam budem s poistovakom ze mu mam zavolat ze dobehne ..no tak neviem ako dopadnem.
budem informovat
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- BrKap
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 17 Mar 2008, 22:10
- Auto: Astra H
Nejakú skúsenosť s poisťovňou mám aj ja, a to len preto, že mám lepšie brzdy ako za mnou idúce auto. Ja som ubrzdil a on nie (našťastie), ja preborený nárazník a vtlačené zadné dvere, on masku, blatník, kapotu. Po dohode s poisťovňou prišiel likvidátor a nasledoval odhad. Nové dvere, nový nárazník, dokonca do ceny zarátal ja nápisy a znaky na dverách, striekanie dutín, samozrejme nový lak ....
Počiarknuté - zrátané okolo 60 000,-sk
Likvidáciu som si uplatnil rozpočtom, suma šla dolu na cca 40 000,- (o amortizáciu+polovica hodinovej sadzby v autorizovanom servise). Opravu som si spravil sám (cit pre kladivko, trocha tmelu, spray). Dvere sa mi zatvárajú lepšie ako predtým, nezateká a malé merovnosti za tých 40 litov
Počiarknuté - zrátané okolo 60 000,-sk
Likvidáciu som si uplatnil rozpočtom, suma šla dolu na cca 40 000,- (o amortizáciu+polovica hodinovej sadzby v autorizovanom servise). Opravu som si spravil sám (cit pre kladivko, trocha tmelu, spray). Dvere sa mi zatvárajú lepšie ako predtým, nezateká a malé merovnosti za tých 40 litov
OPEL ASTRA H 1,6 16V 77kw twinport
OPEL ASTRA G 1,6 16V 74kw - ex
OPEL ASTRA G 1,6 16V 74kw - ex
- dulo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
Uuuuu, nepríjemné..... čo sa stalo?
Edit: nechcem rýpať, ale tá foto je z dnešného dna?? Slnko a tráva?
Edit: nechcem rýpať, ale tá foto je z dnešného dna?? Slnko a tráva?
Naposledy upravil/-a dulo v 22 Okt 2009, 10:55, upravené celkom 1 krát.
VeBe X18XE Caravan Sport
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Isiel som po dialnici do prace 110 km/h, pred nami havaria, tak som zabrzdil a ten za mnou zabrzdil az na mne, uz som zvedavy na to vykrucanie u poistovne.
Naposledy upravil/-a Spohrelt v 22 Okt 2009, 10:56, upravené celkom 1 krát.
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
iurai