Olej okolo sviečok
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
jose
Olej okolo sviečok
Čaute.
Mám takýto problém s mojím motorom X16XEL.
Spotrebu oleja som mal doteraz tak cca.3dcl na 1000km. Zhruba po prejdených 3000km od posledného prečistenia sviečok som ich vybral aby som ich prečistil a zistil som že sú od oleja. Predtým zvykli byť riadne začmudené, ale doteraz nikdy neboli od oleja. Najviac bola zaolejovaná 1.sviečka z ľava a potom postupne ostatné menej a menej. Viete mi niekto poradiť čo treba opraviť a koľko to asi bude stáť. Všetkým Vám ďakujem za rady.
Mám takýto problém s mojím motorom X16XEL.
Spotrebu oleja som mal doteraz tak cca.3dcl na 1000km. Zhruba po prejdených 3000km od posledného prečistenia sviečok som ich vybral aby som ich prečistil a zistil som že sú od oleja. Predtým zvykli byť riadne začmudené, ale doteraz nikdy neboli od oleja. Najviac bola zaolejovaná 1.sviečka z ľava a potom postupne ostatné menej a menej. Viete mi niekto poradiť čo treba opraviť a koľko to asi bude stáť. Všetkým Vám ďakujem za rady.
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ne, ne, upresním. Písal si, že máš zaolejované sviečky. Ja som ti odpovedal, že ak v časti nad závitom, tak ti presakuje tesnenie pod vekom ventilov. Ty si upresnil, že je to mastné v mieste iskrišťa. Na to reagoval Jakub-ko, že to najskôr bude buď simeringami na ventiloch, alebo krúžkami na piestoch.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... vie%E8kach
Rovnako to platí pre Jose.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... vie%E8kach
Rovnako to platí pre Jose.
-
jose
-
jose
-
jose
Tak som sa na tie sviečky pozrel ešte raz. Po prejdených 100km je od oleja zatiaľ iba prvá sviečka zľava a to závit, podložka a miesto kde je vyrazená krajina pôvodu. Matka sviečky a keramická časť je už suchá. Vedel by si mi prosím ťa napísať koľko ma to asi bude stáť. Tuším že to nebude lacná záležitosť, ale chcem na to postupne pripravovať manželku. Díky
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Netrúfam si odhadnúť, no najväčšou položkou bude práca, keďže musí ísť dole hlava. Najprv by však bolo dobré pomerať tlaky vo válcoch, aby sa vylúčili, prípadne potvrdili krúžky. Nižšie sú ceny za diely, ako ich uvádza na svojich stránkach Opel. Krúžky, samozrejme, nebude treba obidva dolu uvedené. K tomu však ešte treba prirátať prebrúsenie hlavy, nové tesnenie pod hlavu, pod zvody, vstreky a pod ventilové veko a nové skrutky na upevnenie hlavy.
TĚSNĚNÍ DŘÍKU VENTILU 90410741 6 42 533 - 68,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, STD. 90444377 6 32 010 - 590,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, O 0.5 MM VĚTŠÍ 90444378 6 32 204 - 702,-SK
TĚSNĚNÍ DŘÍKU VENTILU 90410741 6 42 533 - 68,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, STD. 90444377 6 32 010 - 590,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, O 0.5 MM VĚTŠÍ 90444378 6 32 204 - 702,-SK
-
jose
-
jose
-
jose
Tak už je to hotové. Dal som si vymeniť krúžky, simeringy a tesnenia. Cenovo som sa zmestil do 10000,-Sk aj z výmenou oleja. Diely som dal nemeckej výroby zn. Goetze- boli aj lacnejšie ale tie som nechcel.
Materiál ma vyšiel na 5300,-Sk so zľavou 15%
Práca 3000,-Sk -(nie v servise, robil mi to kamoš)
Materiál ma vyšiel na 5300,-Sk so zľavou 15%
Práca 3000,-Sk -(nie v servise, robil mi to kamoš)