Olej okolo sviečok

Moderátori: dulo, buci_vectra

jose

Olej okolo sviečok

Príspevok od používateľa jose »

Čaute.
Mám takýto problém s mojím motorom X16XEL.
Spotrebu oleja som mal doteraz tak cca.3dcl na 1000km. Zhruba po prejdených 3000km od posledného prečistenia sviečok som ich vybral aby som ich prečistil a zistil som že sú od oleja. Predtým zvykli byť riadne začmudené, ale doteraz nikdy neboli od oleja. Najviac bola zaolejovaná 1.sviečka z ľava a potom postupne ostatné menej a menej. Viete mi niekto poradiť čo treba opraviť a koľko to asi bude stáť. Všetkým Vám ďakujem za rady.
Používateľov profilový obrázok
spidy
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Apr 2006, 09:04
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spidy »

toto iste som mal aj ja na astre f a macil mi vravel ze tesnenie
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Ne, ne, upresním. Písal si, že máš zaolejované sviečky. Ja som ti odpovedal, že ak v časti nad závitom, tak ti presakuje tesnenie pod vekom ventilov. Ty si upresnil, že je to mastné v mieste iskrišťa. Na to reagoval Jakub-ko, že to najskôr bude buď simeringami na ventiloch, alebo krúžkami na piestoch.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... vie%E8kach

Rovnako to platí pre Jose.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
jose

Díky spidy.
A aj si menil to tesnenie? Pomohlo ti to? Dúfam že to bude len tesnením. Do motorov sa vôbec nevyznám, takže si to ani neviem predstaviť čím to môže byť.
jose

Celý závit je od oleja a aj nad závitom.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Aj tak mi nie je jasné, ktorú časť sviečky myslíš. Je to tá, ktorá je ukrytá v motore, vrátane závitu, alebo tá, ktorá trčí von a na ktorú sa nasúva sviečkový kábel? Alebo obe?
Opel Astra F-CC, X18XE
jose

Závit je od oleja a ešte tá kovová časť kde je nápis- v mojom prípade MADE IN JAPAN. Mám tam sviečky NGK. Ale po robote sa na to radšej pozriem ešte raz ako to vyzerá po prejdených 100km a potom dám vedieť. Zatiaľ díky.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak to skôr vyzerá na tie simeringy alebo krúžky.
Opel Astra F-CC, X18XE
jose

Tak som sa na tie sviečky pozrel ešte raz. Po prejdených 100km je od oleja zatiaľ iba prvá sviečka zľava a to závit, podložka a miesto kde je vyrazená krajina pôvodu. Matka sviečky a keramická časť je už suchá. Vedel by si mi prosím ťa napísať koľko ma to asi bude stáť. Tuším že to nebude lacná záležitosť, ale chcem na to postupne pripravovať manželku. Díky
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Netrúfam si odhadnúť, no najväčšou položkou bude práca, keďže musí ísť dole hlava. Najprv by však bolo dobré pomerať tlaky vo válcoch, aby sa vylúčili, prípadne potvrdili krúžky. Nižšie sú ceny za diely, ako ich uvádza na svojich stránkach Opel. Krúžky, samozrejme, nebude treba obidva dolu uvedené. K tomu však ešte treba prirátať prebrúsenie hlavy, nové tesnenie pod hlavu, pod zvody, vstreky a pod ventilové veko a nové skrutky na upevnenie hlavy.

TĚSNĚNÍ DŘÍKU VENTILU 90410741 6 42 533 - 68,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, STD. 90444377 6 32 010 - 590,-Sk
KROUŽEK STÍRACÍ, O 0.5 MM VĚTŠÍ 90444378 6 32 204 - 702,-SK
Opel Astra F-CC, X18XE
jose

Macil ďakujem ti za pomoc. Tú cenu opravy som myslel tak či sa zmestím do 20000,- ale keď si netrúfaš odhanúť, tak to nie je zase také dôležité. Skôr či neskôr sa to bohužiaľ dozviem.
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

do 20000 sa zmestis v pohode tesnenia na ventili tesnenie pod hlavu tesnenie pod viko nove kruzky sruby na hlavu tesnenie pod vanu daco som zabudol?
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
jose

Ďakujem Jakub-ko. Tak to nebude až také hrozné. Manželku som už pripravil na sumu okolo 30000.
jose

Tak už je to hotové. Dal som si vymeniť krúžky, simeringy a tesnenia. Cenovo som sa zmestil do 10000,-Sk aj z výmenou oleja. Diely som dal nemeckej výroby zn. Goetze- boli aj lacnejšie ale tie som nechcel.
Materiál ma vyšiel na 5300,-Sk so zľavou 15%
Práca 3000,-Sk -(nie v servise, robil mi to kamoš)
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"