Asi nieco s prevodovku

Moderátori: dulo, buci_vectra

Svano

Asi nieco s prevodovku

Príspevok od používateľa Svano »

CAute, dnes sa my stala jedna vec. Isiel som do mesta a jednu ostrejsiu zakrutu som trosku zarezal (az uplne po kraji po kamienkoch zo zimy) a po nejakych metroch som zacul akysi opakovany zvuk niekde z casti motora, ale neviem povedat presne odkial lebo je dost tichy. Ten zvuk je ako ked prstom tukate po drevenom stole a jeho frekvencia zavisi od rychlosti akou idem. Najskor som myslel ze sa mi do dezenu na gume cosi zarylo, ale nie.
Dalej som zistil ze to najlepsie pocut tak na 2-ke, ked idem tak okolo 40.
Myslel som ci to nieje v prevodovke lebo ked vymacknem spojku tak to zmizlo, ale zmizne to aj vtedy ked pustim plyn a spojka neni vymacknuta.
Ked zacnem pomaly pridavat (zo spojkou nic nerobim) tak sa to zacne znovu ozyvat..

Mate niekto predstavu kde by som sa mal asi pozriet?
Roso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Roso »

skontroluj si homokin.klb alebo ložiko na kolese,na vectre to vie urobiť aj zlé vrchné uloženie tlmičov.
Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
Svano

to vrchne viem ze mam spatne a ostatne pozrem
dikes
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

Svano napísal:to vrchne viem ze mam spatne a ostatne pozrem
dikes
ako to vies ? je to len kus zeleza a gumy pytam sa preto lebo ja som to menil
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Svano

no ked som bol v servise a auto bolo na zdvihaku tak manik zacal zo spodu tlacit na koleso a malo to celkom volu z toho sudim ze to mam zle
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

nejaku volu to musi mat lebo cely tlmic je stiahnuty s matkou ku niektorym tlmicom davaju"vysoke matky" asi 10-12 mm a k niektorym 8-10 mm to zn. ak tlmic zalozis do karos. a z hora nanho polozis "tanierik" tak tam pri vysokej matke mozes mat velku medzeru medzi tanierikom a karoser. a ked dvyhnes auto tak ti koleso spadne dole ostane visiet na tanieriku a ked ho nadvihnes rukou tak tam pocitis volu ale mozes to mat vybite ja som to mal
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Svano

presne tak to mam, ked je auto na zemi v klude tak ta mam medzeru medzi tym tanierikom a karoseriou...
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"