dorabanie tempomatu - elektricke upravy
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
iurai
- maross
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Mar 2009, 09:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
no dnes som to pozeral ak to je ten 4 pinovy conector ktory je nad prepinacom smeroviek tak tam je.Ak este takto sa chcem spytat ci to povolim aj s niakym inym programom ako ten opelTech?lebo znamy ma diagnosticky program od boscha,ci by sa to dalo aj s tym?
Vectra B 2,2Dti 150k,2001
Ascona C 2,0i C20NE,1987(doživa)
Ascona C 1,6D ,1986(ako nova)
Ascona C 2,0i C20NE,1987(doživa)
Ascona C 1,6D ,1986(ako nova)
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Spytam sa, ak aj ja mam ten konektor pri packe na smerovky, ten 4 kontaktovy konektor myslim tak co vsetko by som este potreboval na dorobenie tempomatu do mojho auta? Opel Astra G 1.4 16V X14XE r.v. 1999.
teda samozrejme okrem packy, ta je samozrejme.A este kolko asi by to vyslo?Ten material. Diky moc.
teda samozrejme okrem packy, ta je samozrejme.A este kolko asi by to vyslo?Ten material. Diky moc.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
iurai
1. servomotor s bowdenom (takych 60E) - pozri si, ci mas doraz pre dalsie plynove tiahlo. ocko lanka sa navlecie na tycku, ktoru taha normalne plynove lankolangdon2 napísal:Spytam sa, ak aj ja mam ten konektor pri packe na smerovky, ten 4 kontaktovy konektor myslim tak co vsetko by som este potreboval na dorobenie tempomatu do mojho auta? Opel Astra G 1.4 16V X14XE r.v. 1999.
2. spojkovy spinac 10 E
treba pozriet, ci mas konektor na servo - v motorovom priestore, vraj za motorom, dobre schovany
Nejake foto najdes tu:
http://jal.szm.sk/tempomat-mech/
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
iurai napísal:1. servomotor s bowdenom (takych 60E) - pozri si, ci mas doraz pre dalsie plynove tiahlo. ocko lanka sa navlecie na tycku, ktoru taha normalne plynove lankolangdon2 napísal:Spytam sa, ak aj ja mam ten konektor pri packe na smerovky, ten 4 kontaktovy konektor myslim tak co vsetko by som este potreboval na dorobenie tempomatu do mojho auta? Opel Astra G 1.4 16V X14XE r.v. 1999.
2. spojkovy spinac 10 E
treba pozriet, ci mas konektor na servo - v motorovom priestore, vraj za motorom, dobre schovany
Nejake foto najdes tu:
http://jal.szm.sk/tempomat-mech/
Diky moc Iurai.To by ani nebolo tak moc. Lenze, to ocko na plynove lanko mam len jedno, ten konektor na servo to vydim cil prvy krat....
A pravdu povediac neviem kde by som vsetko pozhanal.
Opel Insignia 2,0Cdti
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
to druhe lanko ma taku redukciu kde das povodne
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- mioa701
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Mar 2009, 18:54
Zdravím všetkých.
Dnes som sa bol na dorobenie tempomatu pýtať v servise Opel a povedali, že s dieslovými motormi nemali pri inštalácii žiadny problém, benzínové jednoducho nešli. Všetko nahodili, v TECH-ke povolli a vraj to stále nešlo. Moc ma to nepotešilo, keďže mám Z22SE, páčku s tempomatom kúpenú, do nej zapojený ľavý kontektor na volante a podľa vašich návodov som našiel aj spojkový konektor v káblovom zväzku pri poistkovej skrinke.
Zajtra som objednaný v servise na diagnostiku a montáž spojkového spínača, som zvedavý, či sa to podarí rozbehať.
Jednu vec ale nechápem, možno mi poradíte. Z22SE z 2002 majú elektronické ovládanie plynu, ak sa nemýlim (nie je tam plynové lanko). Potvrdí mi to niekto? Čo to znamená pri montáži tempomatu? Podľa mojich skromných vedomostí by to malo znamenať, že netreba dorábať lanko pre tempomat.
Za všetky konštruktívne odpovede vopred ďakujem.
Dnes som sa bol na dorobenie tempomatu pýtať v servise Opel a povedali, že s dieslovými motormi nemali pri inštalácii žiadny problém, benzínové jednoducho nešli. Všetko nahodili, v TECH-ke povolli a vraj to stále nešlo. Moc ma to nepotešilo, keďže mám Z22SE, páčku s tempomatom kúpenú, do nej zapojený ľavý kontektor na volante a podľa vašich návodov som našiel aj spojkový konektor v káblovom zväzku pri poistkovej skrinke.
Zajtra som objednaný v servise na diagnostiku a montáž spojkového spínača, som zvedavý, či sa to podarí rozbehať.
Jednu vec ale nechápem, možno mi poradíte. Z22SE z 2002 majú elektronické ovládanie plynu, ak sa nemýlim (nie je tam plynové lanko). Potvrdí mi to niekto? Čo to znamená pri montáži tempomatu? Podľa mojich skromných vedomostí by to malo znamenať, že netreba dorábať lanko pre tempomat.
Za všetky konštruktívne odpovede vopred ďakujem.
Naposledy upravil/-a mioa701 v 24 Mar 2009, 20:36, upravené celkom 1 krát.
- jus
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Feb 2009, 10:50
- Auto: Astra J
ja som dnes kupil, napojil ten spojkovy spinac, packu mam obiednanu uz len cakam kedy pride a aj manika co mi to vprogramuje.
len pre zaujmavost,
samomontaz: neocenitelna
-spinac :11€ original novy
-packa :27€ original nova
-programovanie vraj :15 az 20€ ,mam uz s nim skusenosti, je to jediny servisak na okoli co ma tamagoči aj na ople, kazdy ma len WV sebranku
a v autorizovanom:
-spinac :12,54€
-packa :57,65€
-programovanie: 70€
+ praca , to si ani netrufam pomysliet kolko by pytali
samozrejme jedna sa o moju VeCe, kurnaa je neuveritelne ako tazko sa na nu zhanaju veci :roll:
len pre zaujmavost,
samomontaz: neocenitelna
-spinac :11€ original novy
-packa :27€ original nova
-programovanie vraj :15 az 20€ ,mam uz s nim skusenosti, je to jediny servisak na okoli co ma tamagoči aj na ople, kazdy ma len WV sebranku
a v autorizovanom:
-spinac :12,54€
-packa :57,65€
-programovanie: 70€
+ praca , to si ani netrufam pomysliet kolko by pytali
samozrejme jedna sa o moju VeCe, kurnaa je neuveritelne ako tazko sa na nu zhanaju veci :roll:
2003- 2010 Vectra C X18XE
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
- mioa701
- Bronzový užívateľ

Daj vedieť, ako to dopadlo.TSteinar napísal:to prvykrat pocujem, ze to na benzine nefunguje. tie starsie rocniky su narocnejsie na montaz, ale to tu uz je rozoberane, ale na ten Z22SE by to malo byt bez problemov. ja este tiez nemam zapojeny spojkovy spinac, ale inak vsetko by malo byt funkcne
Ako som tak čítal české fóra, môže sa stať, že aj keď je v aute predpríprava (konektor k páčke, konektor k spojkovému spínaču), nemusia byť natiahnuté káble až k riadiacej jednotke.
Otázka: musel niekto pri Vectre ťahať káble k riadiacej jednotke? Tuším sa to týkalo hlavne Astier, je možné, že Vectra má všetko ako má byť.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Veru tak niekedy sa stane ,ze je potrebne natiahnut kable do RJ motoramioa701 napísal:Daj vedieť, ako to dopadlo.TSteinar napísal:to prvykrat pocujem, ze to na benzine nefunguje. tie starsie rocniky su narocnejsie na montaz, ale to tu uz je rozoberane, ale na ten Z22SE by to malo byt bez problemov. ja este tiez nemam zapojeny spojkovy spinac, ale inak vsetko by malo byt funkcne
Ako som tak čítal české fóra, môže sa stať, že aj keď je v aute predpríprava (konektor k páčke, konektor k spojkovému spínaču), nemusia byť natiahnuté káble až k riadiacej jednotke.
Otázka: musel niekto pri Vectre ťahať káble k riadiacej jednotke? Tuším sa to týkalo hlavne Astier, je možné, že Vectra má všetko ako má byť.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
iurai
Z22SE ma konektor na packu v rovnakom kablovom zvazku, ako ma konektor k RJ motora. cize ak je konektor pre packu, tak su kable dovedene do RJmioa701 napísal:Daj vedieť, ako to dopadlo.TSteinar napísal:to prvykrat pocujem, ze to na benzine nefunguje. tie starsie rocniky su narocnejsie na montaz, ale to tu uz je rozoberane, ale na ten Z22SE by to malo byt bez problemov. ja este tiez nemam zapojeny spojkovy spinac, ale inak vsetko by malo byt funkcne
DTI motory maju 2 kablove zvaxky medzi packou a RJ
- mioa701
- Bronzový užívateľ

Ok chlapi,
takže tempomat nahodený, všetko funguje ako má.
Káble pri Z22SE sú natiahnuté až do RJ (iuraj máš recht).
Jediné, čo som už nevedel poriešiť je, prečo sa pri zapnutí tempomatu nerozsvieti aj kontrolka na palubovke. Je štvrtá zľava. Samozrejme, žiarovku som doplnil, chýbala od výroby, keďže tempomat tiež nebol. Všetky funkcie idú ako majú.
Chlapík s Tech2 sa v tom vŕtal pol hodinu, nenašiel funkciu povolenia (testu) kontrolky tempomatu, len kontrola palivovej rezervy atď.
Káble pri Z22SE sú natiahnuté až do RJ (iuraj máš recht).
Jediné, čo som už nevedel poriešiť je, prečo sa pri zapnutí tempomatu nerozsvieti aj kontrolka na palubovke. Je štvrtá zľava. Samozrejme, žiarovku som doplnil, chýbala od výroby, keďže tempomat tiež nebol. Všetky funkcie idú ako majú.
Chlapík s Tech2 sa v tom vŕtal pol hodinu, nenašiel funkciu povolenia (testu) kontrolky tempomatu, len kontrola palivovej rezervy atď.
Naposledy upravil/-a mioa701 v 26 Mar 2009, 15:34, upravené celkom 1 krát.
-
iurai
kontrolka nie je asi nikam zapojena. mozno ma RJ motora takyto vystup, staci ho len najst ;-)mioa701 napísal:Ok chlapi,
Káble pri Z22SE sú natiahnuté až do RJ (iurij máš recht).
kontrolka bola tusim pouzita len na nejakej australskej verzii - mozno len s mechanickym tempomatom
-
iurai
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
co myslis tym doraz?
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk