Kabelaz pre repro Astra Classic II
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
daduko
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Okt 2007, 19:29
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Kabelaz pre repro Astra Classic II
Zdar,
nevie niekto nahodou, ci ma Astra Classic II urobenu kabelaz pre repro do zadnych dveri ? Mal som dole kryt, ale je tam folia a nechcem ju zbytocne trhat...
Vlado
nevie niekto nahodou, ci ma Astra Classic II urobenu kabelaz pre repro do zadnych dveri ? Mal som dole kryt, ale je tam folia a nechcem ju zbytocne trhat...
Vlado
-
rado.c
Re: Kabelaz pre repro Astra Classic II
neviem teda, ale skor by som pozrel do prechodky (tzv. "husi krk") medzi stlpikom a dverami.daduko napísal:Zdar,
Vlado
- palix
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
- Auto: Astra G
Píšem síce neskoro, ale niekomu to možno pomôže. Ja mám tiež Classic-a... Repro už mám v skrini
- idem montovať, keď počasie a voľný čas dovolí. Pozeral som do dverí cez vybratú mriežku zadného repráka. Na otvore pre reprák je momentálne fólia. Myslím si, že ju tam nechám - aby do vnútra nešla vlhkosť a prípadne otvory - šruby, káble utesním silikónom.
Keďže mám centrál, tak predpokladám, že tie káble k reprákom by tam mohli byť. Husí krk je celkom prekáblikovaný (koncovka), neviem, však čo je vo dverách - keďže je tam fólia a zatiaľ som ju neodkryl. Ale keďže vo všeobecnosti panuje unifikácia, tak ešte raz predpokladám, že k centrálu vedie kábel aj s káblikmi pre repro - prečo by robili ešte aj iné káble, keď pár káblov a koncoviek stojí pár drobných? Tie káble som zaplatil už v cene centrálu
. O chvíľu si overím správnosť môjho predpokladu
...
V predu som mal len spodné repro a koncovky na výškače boli zavesené na ovládaní (mechanickom) zrkadiel - predné výškače už mám a hraje to lepšie
...
poprosil by som o prípadné poznatky z montáže reproduktorov zadných, prípadne predných dverí... Hlavne o tých fóliách...
Vďaka
Keďže mám centrál, tak predpokladám, že tie káble k reprákom by tam mohli byť. Husí krk je celkom prekáblikovaný (koncovka), neviem, však čo je vo dverách - keďže je tam fólia a zatiaľ som ju neodkryl. Ale keďže vo všeobecnosti panuje unifikácia, tak ešte raz predpokladám, že k centrálu vedie kábel aj s káblikmi pre repro - prečo by robili ešte aj iné káble, keď pár káblov a koncoviek stojí pár drobných? Tie káble som zaplatil už v cene centrálu
V predu som mal len spodné repro a koncovky na výškače boli zavesené na ovládaní (mechanickom) zrkadiel - predné výškače už mám a hraje to lepšie
poprosil by som o prípadné poznatky z montáže reproduktorov zadných, prípadne predných dverí... Hlavne o tých fóliách...
Vďaka
Opel Astra G, r.v. 2007
- martin7888
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 16:22
Tá fólia na originálnych zadných reprákoch nieje. Káble by tam tiež mali byť. Vyskúšaj pozrieť na káble do rádia, či je spodná časť konektora full osadená t.j. 8 káblov. Ja som dorábal el. okná dozadu a káble síce vo dverách boli, ale do dverí nešli. Ale repráky by tam mali byť. Keď ide do dverí 5 káblov tak tam sá aj repráky. 3 káble idú na centrál, 2 na repráky a 6 ide na el. okná. Tak držím palce, dúfam že som nejak pomohol.
Astra G caravan 1,4/16V
-
kubo99
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Mar 2009, 14:40
Zdravim.Tak ja mam astru classic 2 r.v 2005 a ja som zadne repra dorabal a kabelaz na repro koncia v konektore zadnych dveri.Najhorsie je rozobrat ten konektor -ale dasa.... Ja som este musel kupit podlozky pod repro lebo tam neboli.Mozno pojde nahodit repro aj bez podlozky-ja som ich tam dal. Ta folia je rozelena-v priestore pre repro sa da strhnut,ostatna folia zostane neporusena. Inac este jeden postreh oplati sa dorobit v predu vyskove repro je to fakt rozdiel-kabel tam je pripraveny!!
- martin7888
- Strieborný užívateľ

Presne takto by som to spravil aj ja, keby som musel.kubo99 napísal:Zdravim.Tak ja mam astru classic 2 r.v 2005 a ja som zadne repra dorabal a kabelaz na repro koncia v konektore zadnych dveri.Najhorsie je rozobrat ten konektor -ale dasa.... Ja som este musel kupit podlozky pod repro lebo tam neboli.Mozno pojde nahodit repro aj bez podlozky-ja som ich tam dal. Ta folia je rozelena-v priestore pre repro sa da strhnut,ostatna folia zostane neporusena. Inac este jeden postreh oplati sa dorobit v predu vyskove repro je to fakt rozdiel-kabel tam je pripraveny!!
Astra G caravan 1,4/16V
-
iurai
dnes som sa hral s kabelazou zadnych dveri vo Vectre. ozaj sranda vyberat tie kontakty. pomohla "sicherka"kubo99 napísal:Zdravim.Tak ja mam astru classic 2 r.v 2005 a ja som zadne repra dorabal a kabelaz na repro koncia v konektore zadnych dveri.Najhorsie je rozobrat ten konektor -ale dasa.... Ja som este musel kupit podlozky pod repro lebo tam neboli.Mozno pojde nahodit repro aj bez podlozky-ja som ich tam dal. Ta folia je rozelena-v priestore pre repro sa da strhnut,ostatna folia zostane neporusena. Inac este jeden postreh oplati sa dorobit v predu vyskove repro je to fakt rozdiel-kabel tam je pripraveny!!
myslim si, ze mam kontakty pre predne a zadne dvere do Astry G (konektory v A a B stlpikoch). ak by niekto potreboval
- palix
- Strieborný užívateľ

Dobre, tak fóliu dám dole... Ale ešte jedna otázka - keď mám centrál, tak by teoreticky mohol byť aj kábel od konektora v dverách k reprákom... Alebo je tam iný kábel len na centrál - bez káblov k zadným reproduktorom? Ináč konektor k rádiu je plne obsadený káblami, takže v tom problém nevidím...
Opel Astra G, r.v. 2007
- palix
- Strieborný užívateľ

Mal si na Astre centrál? Výškače som už dal - boli tam kábliky a montáž bola jednoduchá... Rozdiel je naozaj dobre počuteľnýkubo99 napísal:Zdravim.Tak ja mam astru classic 2 r.v 2005 a ja som zadne repra dorabal a kabelaz na repro koncia v konektore zadnych dveri.Najhorsie je rozobrat ten konektor -ale dasa.... Ja som este musel kupit podlozky pod repro lebo tam neboli.Mozno pojde nahodit repro aj bez podlozky-ja som ich tam dal. Ta folia je rozelena-v priestore pre repro sa da strhnut,ostatna folia zostane neporusena. Inac este jeden postreh oplati sa dorobit v predu vyskove repro je to fakt rozdiel-kabel tam je pripraveny!!
Opel Astra G, r.v. 2007
-
kubo99
- Nový užívateľ

Ano mam na Astre central-a s konektora von idu iba kable na central!!Na repro je treba kable potiahnut s konektora-konektor je zlozeny s dvoch casty-(samec a saminca)Je treba dorobit na strane samca dva piny-je treba rozobrat konektor -je to dost o drzku :x Farby zadneho repra su na pravej strane- je plus- biely,minus-hnedo-biely pruh. na lavej strane-je plus- zeleny,minus-hnedo-zeleny pruh.palix napísal:Mal si na Astre centrál? Výškače som už dal - boli tam kábliky a montáž bola jednoduchá... Rozdiel je naozaj dobre počuteľný. Zadné zatiaľ tak nechýbajú, ale keď si sadnem na zadné sedadlá, tak hudbu je počuť dosť zle - a to vpredu nikto nesedí (ináč odkedy mám predné výškače, tak vzadu je lepšie počuteľná hudba) ... Preto chcem aj zadné...
Opel Astra H Caravan COSMO Z19DTH r.v.2008
- martin7888
- Strieborný užívateľ

Neviem ako ty, ale ja mam v zadných dverách oba originál repráky a mam tam zelený a zeleno/biely kábel. Oba repráky /vyskáč aj basák/ sú zapojene paralelne. Od radia síce idú farby ako si napísal, len sa niekde po trase zmenia. Pravdepodobne na konektore pod krytom pri packe na otváranie prednej kapoty.
Astra G caravan 1,4/16V
-
kubo99
- Nový užívateľ

No ako som napisal tie farby su take-teda aspon v mojom autemartin7888 napísal:Neviem ako ty, ale ja mam v zadných dverách oba originál repráky a mam tam zelený a zeleno/biely kábel. Oba repráky /vyskáč aj basák/ sú zapojene paralelne. Od radia síce idú farby ako si napísal, len sa niekde po trase zmenia. Pravdepodobne na konektore pod krytom pri packe na otváranie prednej kapoty.
- palix
- Strieborný užívateľ

Cez víkend som pozeral ten konektor... Samozrejme káble na repro tam nie sú
... Budem ich musieť dorobiť. Konektor v dverách je zakrytý takou gumenou prachovkou... Spýtam sa - je konektor dobre rozoberateľný? Nechcel by som tam niečo zlomiť, ohnúť a podobne... Ako sa do pinu upevnia kábliky? Stačí zasunúť + stlačiť, alebo je potrebné aj niečo pájkovať? Nebolo by nejaké foto?
Pýtam sa preto, aby som vedel na čo sa mám pripraviť... Asi to spravím na 2 fázy - káble von z konektora, v druhej fáze dole čalúnenie + montáž reproduktorov.
A ešte sa spýtam - kadiaľ je najlepšie viesť káble k výškačom? A aké skrutky idú na repráky? (samorezky, klasické metrické... ???)
Zatiaľ díky...
Pýtam sa preto, aby som vedel na čo sa mám pripraviť... Asi to spravím na 2 fázy - káble von z konektora, v druhej fáze dole čalúnenie + montáž reproduktorov.
A ešte sa spýtam - kadiaľ je najlepšie viesť káble k výškačom? A aké skrutky idú na repráky? (samorezky, klasické metrické... ???)
Zatiaľ díky...
Opel Astra G, r.v. 2007
-
iurai
na Vectre B som rozoberal tento konektor na oboch stranach.
a) vytiahnes plastovu poistku - isti vsetky kontakty
b) z celnej strany konektora - cize nie od kablov je treba este maly poistny pliesok na kontakte tak zatlacit, aby siel kabel s kontaktom vytiahnut.
pouzil som silnejsiu zicherku, ale hruba ihla by bola najlepsia
doma mam aj konektor Astra G - cast karoseriova
a) vytiahnes plastovu poistku - isti vsetky kontakty
b) z celnej strany konektora - cize nie od kablov je treba este maly poistny pliesok na kontakte tak zatlacit, aby siel kabel s kontaktom vytiahnut.
pouzil som silnejsiu zicherku, ale hruba ihla by bola najlepsia
doma mam aj konektor Astra G - cast karoseriova
-
kubo99
- Nový užívateľ

No ten konektor je problem rozobrat-prva strana mi trvala dost dlho ale potom som uz prisiel na princip.Pin je treba v tej kocke na osadenie niejako upevnit-prilepit ale tak-ale pozor na kontakt nesmie byt kontaktna plocha pinu od lepu
-ja som to robil tak ze som si pin vyrobil s tenkej ihly.najlepsie je vsak niejaky origo pin ale ten som nemal.Kable je treba na pin pripajkovat-co je na ihlu dost problem.Konektor sa povytiahne von od strany repra-zrejme bude musiet ist dole aj tapacir-ja som ho mal dole-lepsi pristup k konektoru.posielam nakres konektora (samec,samica) len tak pre info.
konektor je to dost o drzku.Drzim palce
http://imagehosting.t-audio.eu/v.php?id=75278konektor samica.bmp
http://imagehosting.t-audio.eu/v.php?id=76647konektor samec.bmp
konektor je to dost o drzku.Drzim palce
http://imagehosting.t-audio.eu/v.php?id=75278konektor samica.bmp
http://imagehosting.t-audio.eu/v.php?id=76647konektor samec.bmp
-
mathev
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Apr 2007, 23:01
mas tam chybu trosken

http://imagehosting.t-audio.eu/images/7 ... samica.bmp
http://imagehosting.t-audio.eu/images/7 ... 0samec.bmp
http://imagehosting.t-audio.eu/images/7 ... samica.bmp
http://imagehosting.t-audio.eu/images/7 ... 0samec.bmp
EX: Opel Astra F Classic - 2001, X16SZR, AngelEyes bluechrom, Altezza black, MAM - W2 BLACK 7,5x16, 205/40/16, Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, 130,3dB SPL
EX :Opel Astra G GSI X20XEV 2.0 16V 100kw , Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, Hella Xenony, Opc styling....
Ople su prec.... momentalne jazdim na MB E W211
http://www.vojkanet.sk
EX :Opel Astra G GSI X20XEV 2.0 16V 100kw , Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, Hella Xenony, Opc styling....
Ople su prec.... momentalne jazdim na MB E W211
http://www.vojkanet.sk