našiel som tu veľa pomoci, tak snáď mi pomôžete teraz konkrétne, lebo takáto téma tu nieje...
Ku koreňu problému. Pred asi 3 dňami mi začalo vyhadzovať kontrolku - auto s klúčikom - žltú - vyplo turbo. Vždy po naštartovaní turbo išlo, ale max cca 2-3 km. Akonáhle som ale dodržoval preraďovanie do max 2000 otáčiek, tak mi núdzový režim nehodilo aj 20km. Hodil som auto na diagnostiku a našiel chybu :
- Vysoký diferenciálny tlak filtru pevných častíc
Z toho čo som sa tu dočítal som si domyslel - upchatý DPF filter. Viac menej moja chyba, jazdím krátke trasy po meste, a vždy keď mi zaplo samočistenie tak som odstavoval auto, nedokončilo sa skoro nikdy. Tak som sa rozhodol cez OP com pre regeneraciu filtra. Mimo toho som vymazal chybz vysokého tlaku a auto išlo v pohode - turbo nevypínalo, ale bolo slabučké. Prvé čistenie DPF filtra mi neskončilo - vyhodilo na palubáku kontrolku auta s klúčikom a test mi skončil - otáčky z 3500 klesli na tradičných 850 a vyhodilo mi že bolo čistenie neúspešné.
Tak som vypol motor a skúsil znova. Konečne vyhrialo obe čidlá na cca 600°C, auto však začalo dymieť, aj spod kapoty (niekde spoza motora), a z výfuku, s tým že niečo prasklo a odvtedy syčalo.
Keď som to počul, rýchlo som regenaráciu vypol. Odvtedy, auto ide, ťahá, chybu vyhodilo znova tú istú - vysoký tlak - vymazal som a ide normálne.
Až na to že mi spod auta vychádza syčanie. Aj na voľnobehu, no súvislo s pridávaním plynu je syčanie intenzívnejšie a zase keď pedál pustím tak zoslabne.
Bol som aj narýchlo v servise, počuli to, auto bolo na zdviháku, ale chybu nenašli - samozrejme ju počuli.
Chlapi, čo myslíte, kde je chyba? Čo sa mohlo počas regenerácie stať? Saturáciu pri čistení som mal neakých 85%, tlak mi držalo na neakých 46. Čo teraz?
V prípade že chcete neaké info ohľadne aktuálnych hodnôt na aute, nieje problém, napichnem na op com a napíšem.
Dík za každú pomoc
Auto : Opel Astra H, 1,9l, 81kW, 2005