dobijanie autobaterie.
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Nov 2011, 19:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
dobijanie autobaterie.
ahojte mam vaute autobateriu od firmy rombat konkretne jeto rombat cyclon 66ah. je to PbCa autobateria. a pokial viem tie na dobijanie potrebujú vyžšie napetie ako klasicke Pb autobaterie. u tejto píšu až o nejakých 13,50-16,50V. preto neviem či je vôbec pre moju astru G rv,.1998 vhodná či to alternator vôbec vie dobiť. prípadne či časom nepoškodí nejako altik kvoli tej baterii. Ďakujem!
Opel Astra G 1.6 Elegance
-
- Pravidelný užívateľ
vies problem je v to mze aby sa mi vobec zmenial hustota elektrolitu ze je aspon na 70%nabitá mi klasicka nabijacka nestací proste to tam nenatlačí. pomohlo az zvysenie na 16,30V aby vobec sa hustota elektrolytu pohla a zacala vykazovat znamky ze ta bateria sa naozaj nabija. pri nejakych smiesnych 14-14,50V ani elektrolyt nezacne ani plynovat ako pri klasickej Pb autobaterii.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Okt 2009, 19:33
- Auto: Astra G
Zdravim . Nemozes len tak zdvihnut sietove napetie v aute , aj keby sa to dalo , lebo by ti trpela cela siet v aute , lebo by sa zdvihol odber prudu kazdeho spotrebica, teda prikon , a podla mna by ti postupne odchadzali. Ja by som vymenil akumulator za klasicky oloveny , ten tvoj asi aj tak nema byt v beznej premavke
Strieborný šíp 1.6 16V Astra 2000
-
- Pravidelný užívateľ
to ja neviem s tym akumulatorom som auto kupil. typek na to ajzdil tri roky možno to pomaličky zvlada dobijat aj pri nižsom je mi jasne ze v aute nemožem no na nabijačke hej takže ho nabijem doplna a uvidim čo to časom urobí či sa bude nejak vybijat extremne alebo čo.mjaneta napísal:Zdravim . Nemozes len tak zdvihnut sietove napetie v aute , aj keby sa to dalo , lebo by ti trpela cela siet v aute , lebo by sa zdvihol odber prudu kazdeho spotrebica, teda prikon , a podla mna by ti postupne odchadzali. Ja by som vymenil akumulator za klasicky oloveny , ten tvoj asi aj tak nema byt v beznej premavke
Kvalitna nabijacka nema problem akumulator dobit na 16,5 V. Tvoja nabijacka je bud urcena na gelove akumulatory (tie sa nemozu nabijat na take vysoke napatie ) , alebo je to "supermarketova" nabijacka a ta nikdy nedosiahne take napatie a teda nikdy uplne nenabije klasicky automobilovy akumulator ...
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Aug 2011, 10:16
- Auto: Zafira B
- Kontaktovať používateľa:
Re: dobijanie autobaterie.
Zdravím, mám Astru G 1998 1,6 55kw, mám problém s batériou. Baterka je 75Ah 3 ročná (baterka je v poriadku). Môže spôsobovať táto kapacita baterky problémy s dobíjaním aj keď je alternátor v poriadku? V poslednej dobe mám problém so škrtiacou klapkou, na voľnobehu mi občas kolíšu otáčky, pri naštartovaní zhasne motor, musím naštartovať druhý raz, podržať plyn a potom to ide.
Bolo menené čidlo teploty motora, diagnostika ukazovala poruchu EGR ventila ale ten je v poriadku.
Pôvodná baterka bola 55Ah.
Jazdím kratšie trasy, hlavne mesto a občas auto prebehnem na dlhšie vzdialenosti.
Je vhodnejšia 55Ah baterka pre tento motor ako 75Ah?
Bolo menené čidlo teploty motora, diagnostika ukazovala poruchu EGR ventila ale ten je v poriadku.
Pôvodná baterka bola 55Ah.
Jazdím kratšie trasy, hlavne mesto a občas auto prebehnem na dlhšie vzdialenosti.
Je vhodnejšia 55Ah baterka pre tento motor ako 75Ah?
Opel Astra G, 1.6 8V 55kW
Zafira B 1.8 103kw, 2006
Zafira B 1.8 103kw, 2006
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Problém nie je v baterke. Treba sa točiť okolo škrtiacej klapky, krokáča, egr.
- solty
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Aug 2009, 15:15
- Auto: Astra G
ano povodna baterka je 55Ah. jazdim presne ako ty vela v meste sem tam aj mimo. zajtra konecne dlhsia trasa do Tatier a cez Kosice spät do Nitry. asi treti rok mam 62Ah a ziadny problem s nou nemam a ani so startovanim, klop klop.
ale ako píše macil... vyčistiť krokáč, škrtiacu klapku. ja som menil 3 roky dozadu aj obe tesnenia sania. a uz mam kupene obe znova. zboku vidno, ze uz su cele zasvinene, tak cele sanie pojde dole a komplet to znova vycistim. a este som menil aj tesnenia vstrekovaca. to uz len preto, ze to bolo cele rozobrate. kedysi som menil aj tesnenie pod EGR ventilom.
ale ako píše macil... vyčistiť krokáč, škrtiacu klapku. ja som menil 3 roky dozadu aj obe tesnenia sania. a uz mam kupene obe znova. zboku vidno, ze uz su cele zasvinene, tak cele sanie pojde dole a komplet to znova vycistim. a este som menil aj tesnenia vstrekovaca. to uz len preto, ze to bolo cele rozobrate. kedysi som menil aj tesnenie pod EGR ventilom.
Astra J ST 1,4 T, 12/2013, A14NET, 88kW - znova plne fuknčna
Astra G 1,6 8V Elegance, 1998, X16SZR - "už to nie je šepot květin, klíma, tempomat, trippling, auto zapínanie svetiel, doťah okien aj strešné, mute radia po zaradení spiatočky" a tá spojka ma furt nasiera každý deň !!!
Astra G 1,6 8V Elegance, 1998, X16SZR - "už to nie je šepot květin, klíma, tempomat, trippling, auto zapínanie svetiel, doťah okien aj strešné, mute radia po zaradení spiatočky" a tá spojka ma furt nasiera každý deň !!!
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Aug 2011, 10:16
- Auto: Zafira B
Stalo sa mi, že som mal auto v servise cca 2 týždne (zháňali škrtiacu klapku), a keď som zobral auto zo servisu naštartoval som tak asi 3x (krátke trasy), potom som zastal pri krajnici dal neutrál a vtedy mi skapal motor a už som nenaštartoval. Museli ma odtiahnuť naspäť do servisu. Je možné aby sa baterka za taký čas úplne vybila?
Opel Astra G, 1.6 8V 55kW
Zafira B 1.8 103kw, 2006
Zafira B 1.8 103kw, 2006
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Ak nebola predtým úplne nabitá, alebo už to mala za sebou z hľadiska životnosti, tak áno. Ale nechal by som pre istotu skontrolovať dobíjanie
po vzchladnuti motora to nastartovalo ?