Kam mi mizne chladiaca zmes?

Moderátori: bukelo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

robertini napísal:Mne tiez zmizla nemrznuca,dolial som pol litra destilky,a teraz je podla merania do -25,mozem doliat aj nemrznucu alebo staci tak ako je?
staci na co ? na prezimovanie v teplej garazi ?
meranie je presne a nahradny motor lacny ?
Jurki_S
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Júl 2011, 18:07
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jurki_S »

caute oplaci.

mam podobny problem, zima bola v pohode, no ako sa otepluje badam unik chlad. kvapaliny. minule leto tak isto, ubytok je nejake deci-dva za mesiac. viem ze to nie je vela, no rad by som vedel kde je pes zakopany :? co som postrehol je ze ked som naposledy menil olej, urcite bol medzi ryskami, teraz je ho viac a je nad ryskou. teoreticky by to mohlo mat suvis..
viete ma niekto nasmerovat spravnym smerom? vopred vdaka za akekolvek odpovede.
mam opel astra H, 2004, 1.8 16v.
Opel Astra H
Používateľov profilový obrázok
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

Ak ti pribúda olej, tak skontroluj ešte nalievacie viečko na olej. Budeš mať na ňom sivú spenenú usadeninu a ak aj nie tak je to tesnenie pod hlavou
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Máj 2009, 20:57
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lukasopel »

maťo34 napísal:ahojte. problém s únikom chlad. kvapaliny som mal dlhodobý. Už som o ňom písal, som autorom tejto témy. Skúšal som všetko možné, ale nič nepomáhalo. Až mi kamarát spomenul, že existuje prášok do chl. kvapaliny, ktorý ak nasypete môže zapchať netesnosti. Vyskúšal som ho (cena 3€) a od vtedy mám pokoj s dolievaním kvapaliny. V nádržke mám zatiaľ kvap. v norme. Zaujímavé je, že som ho kúpil v servise, kde som s týmto problémom chodil pravidelne a neporadili mi.
astra 1,4V 2000.
Ja by som sa bal takych "zazracnych praskov" :D
Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom :)) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP

Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
Leon5216
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Nov 2008, 00:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Leon5216 »

Zdravim, mne dneska nejako vypovedala astra,dvomi zavadami naraz :roll: Po tom, ako som si vsimol ze rucicka teploty je uplne na konci cerveneho pola som urychlene chcel ukoncit jazdu, ale motor proste na krizovatke skapal. Vsimol ze je nadrzka uplne prazdna. Po doliati vsak voda tryskala z termostatu - co na nom ma byt taka cierna "fajka" smerujuca pod kryt motora - tak ta tam nebola, a cez dieru kde ma byt to slo...
Druha zavada spociva v tom, ze je zlomena jedna hadicka uplne hore v motorovom priestore, a nieco z nej syci, ked ju prikryjem prstom alebo prilozim zlomenu cast, tak vyrazne zakolisu otacky... neviete co by to mohlo byt? :oops: To sycanie som si vsimol ked som hladal unik chladiacej kvapaliny, a ked som sa hadicky chytil tak sa uplne prerusila... ale motoru to prilis (zdanlivo) nevadi...
Opel Astra G X14XE 1999
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Môže to byť napríklad podtlak do posilňovača bŕzd, alebo aj akýkoľvek iný podtlak.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Daj foto.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Leon5216
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Nov 2008, 00:32
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Leon5216 »

Auto uz nemam momentalne k dispozicii, parkuje u kamosa v servise :D ale je to taka kratucka hadicka, asi 15cm, tusim len jedna tam taka bola, pozrem nejake fotky motorov. Viac ma stve ale ten termostat, to je drahsia zalezitost ako hadica... dufam teda, ze nebude este drahsia :lol:
A najviac ma trapi ci som neposkodil motor, ked od teploty az skapal, a potom som ho znova nakopol na par metrov prec z krizovatky :-\ ale ked sme to potom v servise nastartovali tak siel normalne...
Malo by to mat nejaku kontrolku hladiny chladiacej...

Tak uz mam opravene auto aj doma, len tak pre info, co to bolo za hadicku? Prikladam foto :wink: (oznacena cervenym krizikom)

Obrázok
Opel Astra G X14XE 1999
Jurki_S
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Júl 2011, 18:07
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jurki_S »

takze sivu spenenu usadeninu na olejovom viecku sice nemam, no uz mi viaceri povedali ze by to mohlo byt prave to tesnenie pod hlavou. je bezpecne na tom zatial jazdit, alebo treba urychlene konat/menit?
Opel Astra H
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59

Príspevok od používateľa Kajo »

Leon - reg. tlak. pal.
Jurki - konať
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
riso astra 1.7 cdti
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Okt 2013, 18:10

Re: Kam mi mizne chladiaca zmes?

Príspevok od používateľa riso astra 1.7 cdti »

zdar, ja mam taky problém s chlad. kvapalinou ,ze mne kvapalina niekam zmyzne v obehu az je nádržka prazna a po vystidnuti motora otvorim nádržku , spravy sa podtlak a kvapalina natecie spat do nádržky. v lete som problém nemal az teraz ked sa pouziva kurenie. kurenie funguje, teplota motora max.94 stupnou. Aj toto môzu byt příznaky prasknutého tesnenia pod hlavou? neviem si rady :stena: dakujem a este som chcel dodat ze motor.olej je normal a ziadna podozriva emulzia na viecku motora sa netvori.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

riso astra 1.7 cdti napísal:Aj toto môzu byt příznaky prasknutého tesnenia pod hlavou?
Áno.
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
riso astra 1.7 cdti
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Okt 2013, 18:10

Príspevok od používateľa riso astra 1.7 cdti »

ja iba nechapem ,preco mi tu kvapalinu doslova "scucne" do obehu a po otvoreni natecie spät a je po max. dolieval so možno 4 dcl. nemohlo by to niekde chytat vzduch alebo nieco také? diagnostika neukazala nič.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Diagnostika prasknuté tesnenie neukáže.