automaticka klima-divny zvuk+nefukanie - Vectra B
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Júl 2008, 09:48
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
automaticka klima-divny zvuk+nefukanie - Vectra B
Caute,
chcel by som sa vas spytat ci nemate nahodou skusenosti s tym ked vam automaticka klima vydava take divne zvuky,od ventilatorov pod oknami akoby tak vrndzala,akoby sa tam tazko nieco tocilo...nehuci ,to nejako moc,ale je to pocut.
este k tomu mi robi to ze pustim ju naplno a nefuka,potom po nejakych 5min sa rozfuka,vypnem motor nastartujem nefuka a zase sa po 5 min pusti,ked ju nepustim na Hi ale na nejaky iny stupen tak malokedy fuka a to iste robi aj na ECO mode.
chcel by som to odstranit,lebo ako bolo naposledy teplo,v aute strasne teplo klima na 18 a nic potil som sa v nom stale...
a najhorsie je ze niekedy ide po 5 min niekedy jej trva viac...minule som chytil jamu a vtedy som si vsimol ze sa rozfukala,tak ci tam nieje nejaky kontakt,alebo neviem...
nemate niekto s tym skusenosti v com by to mohlo byt?popripade vie mi niekto na to pozriet,samozrejme nie zadarmo:)
chcel by som sa vas spytat ci nemate nahodou skusenosti s tym ked vam automaticka klima vydava take divne zvuky,od ventilatorov pod oknami akoby tak vrndzala,akoby sa tam tazko nieco tocilo...nehuci ,to nejako moc,ale je to pocut.
este k tomu mi robi to ze pustim ju naplno a nefuka,potom po nejakych 5min sa rozfuka,vypnem motor nastartujem nefuka a zase sa po 5 min pusti,ked ju nepustim na Hi ale na nejaky iny stupen tak malokedy fuka a to iste robi aj na ECO mode.
chcel by som to odstranit,lebo ako bolo naposledy teplo,v aute strasne teplo klima na 18 a nic potil som sa v nom stale...
a najhorsie je ze niekedy ide po 5 min niekedy jej trva viac...minule som chytil jamu a vtedy som si vsimol ze sa rozfukala,tak ci tam nieje nejaky kontakt,alebo neviem...
nemate niekto s tym skusenosti v com by to mohlo byt?popripade vie mi niekto na to pozriet,samozrejme nie zadarmo:)
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
Re: automaticka klima-divny zvuk+nefukanie - Vectra B
A náplň máš dobrú, keď ti to nechladilo v lete?
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
- Bruno
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Ako pise Frenky - Kedy si naposledy menil napln??? Take divne zvuky vydava , ked je prazdna. Podla servisu, kde som bol davat plnit treba kazde dva roky chodit - nieje to az taka draha zalezitost /50€/
Ked budes vysavat auto tak prebehni po cidle na ovladacom panely klimy - chyta sa tam dost bordelu.
Ked budes vysavat auto tak prebehni po cidle na ovladacom panely klimy - chyta sa tam dost bordelu.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Júl 2008, 09:48
no napln som este nemenil,odkedy mam auto:)
to je cca 2 roky:)
takze to bude asi v tom.)
a robi to aj take zvuky ked na 1,2ke pridam tak ako keby tam od ofukovacov neico vrndzalo,ale to uz je pocut dost silno podla toho v akych otackach letim..a niekedy to zase nerobi...
tak asi treba natlakovat tu klimu a uvidi sa co dalej.)
kazdopadne vam dakujem za pomoc:)
dam vediet ako som dopadol ked ju natlakujem:)
a ked stlacim symbol okna tiez nefuka,potom sa rozfuka az neskor,cca po 5 min...ako kedy...
to je cca 2 roky:)
takze to bude asi v tom.)
a robi to aj take zvuky ked na 1,2ke pridam tak ako keby tam od ofukovacov neico vrndzalo,ale to uz je pocut dost silno podla toho v akych otackach letim..a niekedy to zase nerobi...
tak asi treba natlakovat tu klimu a uvidi sa co dalej.)
kazdopadne vam dakujem za pomoc:)
dam vediet ako som dopadol ked ju natlakujem:)
a ked stlacim symbol okna tiez nefuka,potom sa rozfuka az neskor,cca po 5 min...ako kedy...
- Teo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
ja to opravujem za 33eur komplet
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
- Teo
- Strieborný užívateľ
vikendy mam free nic nerobim predsa uz som starsi clovek a mam rodinu
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Jún 2009, 19:53
ja mam podobnz problem tak ako teda co to moze byt. v naplni to urcite nebude lebo nejde ventilator vobec dik za radu
poistky, ovladaci panel, modul otacok ventilatorahools napísal:ja mam podobnz problem tak ako teda co to moze byt. v naplni to urcite nebude lebo nejde ventilator vobec dik za radu
-
- Pravidelný užívateľ
a ako zistim ktore to je
skontrolujes poistky, pomeras podla schem, vyskusas iny panel ovladania, iny regulatorhools napísal:a ako zistim ktore to je
-
- Pravidelný užívateľ
jedna otazka ked vypnem motor na klime kde mam nastavenu teplotu mi zasvietia dve palicky co to znamena dakujem. a kde je panel ovladania
ovladacim panelom sa mysli suciastka pod autoradiom, na ktorej su tlacitka ovladanie klimatizaciehools napísal:jedna otazka ked vypnem motor na klime kde mam nastavenu teplotu mi zasvietia dve palicky co to znamena dakujem. a kde je panel ovladania
-
- Pravidelný užívateľ
dik a co znacia tie dve palicky ked vypnem motor na klime kde sa nastavuje teplota a zisti mi diagnostika v com je chyba dik
Aj mne to ukazuje to isté, dve paličky :?:hools napísal:dik a co znacia tie dve palicky ked vypnem motor na klime kde sa nastavuje teplota a zisti mi diagnostika v com je chyba dik
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
GANO, ak je to škrípavý zvuk, ktorý sa mení aj v zákrutách, problém je v suchých ložiskách na ventilátore.
Ja som to mal asi na všetkých mojich autách, okrem posledného
Na tom ventilátore sú klzné bronzové puzdrá, proste šmejd.
Keby tam dali 2 ložiská za 50 Sk, asi by to Bosch zruinovalo, že?
Tieto ložiská treba občas premazať silikónovým olejom, inak to chodí ztuha až sa to nakoniec má problém rozbehnúť (tento elektromotr má malá krútiaci moment v 0 otáčkach)
Dobré skúsenosti sú aj s WD40, hoci sú ľudia, kt. tvrdia, že to WD40 nie je mazadlo. Mne to fungovalo.
Ja som to mal asi na všetkých mojich autách, okrem posledného

Na tom ventilátore sú klzné bronzové puzdrá, proste šmejd.
Keby tam dali 2 ložiská za 50 Sk, asi by to Bosch zruinovalo, že?

Tieto ložiská treba občas premazať silikónovým olejom, inak to chodí ztuha až sa to nakoniec má problém rozbehnúť (tento elektromotr má malá krútiaci moment v 0 otáčkach)
Dobré skúsenosti sú aj s WD40, hoci sú ľudia, kt. tvrdia, že to WD40 nie je mazadlo. Mne to fungovalo.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Teo
- Strieborný užívateľ
no najcastejsie slak trafi ten modul ventilatora
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk