H-čkové ASTRY
Moderátori: bukelo, buci_vectra
H-čkové ASTRY
caute rad by som tuto temu venoval, poslednym astram, je ich uz kopa a "najstarsie" uz maju aj 80000km. Piste sem ake su vase dojmy, ako ste spokojny, co sa uz stihlo pokazit atď
GTC
No ja mam moje GTC uz viac ako 2 mesiace a som spokojny. Motor 1,4 na kludne jazdenie a slusnu spotrebu ako strvoreny. Inak H astry zacinaju mat problemy s SIlentblokmi, hlavne GTCcka. Holt Opel chcel usetrit a pouzil menej kvalitnejsie materialy, co ho v konieckoncou vyjde draho. Uz som pisal dopis na OPEL Slovakia, uvidime co povedia.
Opel Astra Caravan H-1,7CDTI-74kW-r.v.2006-32000km-6st.prevodovka, kúpené nové.Problémom je hlučný motor-je to dané konštrukciou?Hlavne pri rozbehu a pri radení sa to prejavuje. Ak sa dosiahne stabilná rýchlosť tak už to je ako tak v norme.Mám palubný počítač a v meste pod 6,5l/100km sa nedá doisahnúť. Kto má akú spotrebu resp. čo s hlučnosťou?
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Re: GTC
Ake silenbloky mas na mysli?gomes napísal:No ja mam moje GTC uz viac ako 2 mesiace a som spokojny. Motor 1,4 na kludne jazdenie a slusnu spotrebu ako strvoreny. Inak H astry zacinaju mat problemy s SIlentblokmi, hlavne GTCcka. Holt Opel chcel usetrit a pouzil menej kvalitnejsie materialy, co ho v konieckoncou vyjde draho. Uz som pisal dopis na OPEL Slovakia, uvidime co povedia.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Mar 2008, 22:07
- Auto: Vectra C
Tak pridam sem aj ja svoje skusenosti. Mam Astru 1.6, ale za vlastne prachy by som si ju teda nekupil. Je to malo muziky za vela penazi a ak si pozrem ponuku konkurencie tak neni o com. Opel jednoducho lepi oci svojim zakaznikom tym, ze im da zlavu z premrstenej cennikovej ceny. Napr na astru ktoru mam ja bola cennikova cena nieco malo cez 700 tis a to tam v podstate nic neni no hlavne ze to je najvyssia vybava - aj v najvyssie vybave si musite priplatit napr zadne elktricke okna za 14 tisic, palubny za 9 a podobne vychytavky vas cakaju. Samozrejme asi po 5 sekundach prisla zlava ktora nas dostala na cenu Ford Focus 1.8 v najvyssie vybave ktory ma oproti astre, hlavove airbagy, ESP, zadne elektricke okna, palubny, radio s mp3, alarm atd... Kazdopadne (nie moje) rozhodnutie padlo na astru. Spracovanie je celkom dobre, auto dava pocit kvality. Ovladacie prvky su celkom dobre, 1.6 motor je taky standard aj ked je dost citlivy na styl jazdy co sa spotreby tyka. Na presuvanie z miesta na miesto ale staci. Jazdne vlastnosti su na hatchback tejto triedy adekvatne aj ked su aj lepsie vozy v tejto triede. Celkovo je to dobre auto len nechapem ako to dokazu za taku cenu s takou vybavou predavat, to asi tu zlavu davaju kazdemu 

- Barry
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Mal som Astru H 1,7 CDTI 2 roky. Bol to moj prvy diesel a ked som si zvykol na zvuk a styl jazdy, bol som s tym velmi spokojny. Auto bolo kvalitne urobene a cele bolo take tuhe a davalo pocit bezpecia. Potom prisla nehoda.... Zo zadu do mna vletel jeden pan, ktory si nevsimol stojacu kolonu. Ani nebrzdil.. asi v 70km to do mna napalil. Ja som vletel do auta predomnou. Na to aka to bola pecka to auto nevyzeralo az tak zle, zato ten hjundaj vyzeral na totalku... Nasledne bolo auto 2 tyzdne v autorizovanom servise kde ho po vizualnej stranke urobili fakt dobre. Ale co nastalo potom nechcite ani vediet. Zacali odchadzat veci ktore by s tou nehodou nemali mat nic spolocne... Napriklad Alternator, potom nejaky riadiaci dobijaci obvod, potom ovladanie radia na volante, ukazovatel stavu paliva a este aj palubny pocitac.... Nazor si uz spravte sami. Na aute som najazdil 170 tis. km. Zacal som s tym chodit do servisu ako na klavir. Ja osobne som presvedceny ze pocas tych 2 tyzdnov si tam chlapci porobili ksefty a povymienali kamaratom co sa dalo z mojej Astry.
Auto ma po tej nehode 2 razy nechalo na ceste a musel som volat odtahovku. Raz si to pocas cakania na odtahovku rozmyslelo a nastarovalo.....
Auto ma po tej nehode 2 razy nechalo na ceste a musel som volat odtahovku. Raz si to pocas cakania na odtahovku rozmyslelo a nastarovalo.....
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
Astra H
Ahojte,
ja mám už svoju druhú Astru H.
Prvá bola Astra H 5dr 1,6 16 V Elegance, r.v. 2004, cenníková cena niečo okolo 650.000,- Sk. Predal som ju tento rok v máji a mala najazdených 63.000km. Auto v špičkovom stave som predal za 325.000,- Sk.
Nemôžem povedať ani krivé slovko. Dvakrát som musel meniť žiarovku v prednom svetlomete, inak len predpísaný servis každých 30.000km a pravidelná výmena oleja raz do roka.
Jazdila výborne, silný a bezpečný podvozok, dobré brzdy, motor tak akurát, spotreba podľa štýlu jazdy. V zime sme boli v CH lyžovať a naložený s gigantickou rakvou na streche pri priemernej rýchlosti 125km/hod. som dosiahol spotrebu 7,8litra/100km.
Bolo mi až ľúto, keď som ju dával preč.
Chvíľu som bol bez auta ale v auguste som podľahol.
Vypadla z toho Astra Caravan 1,8 16V( Z18XER = 140koní) , r.v. 11/2006, 22.000km, kúpená v Nemecku, výborná výbava: 8xAirbag, ESP, ABS, elktrika, PC, športové sedadlá, Hill Assist, adaptívny bixenón, parkovací asistent, tempomat, a veľa veľa... 17"AluDisky, znížená o 3cm a pozor: červená!!!
S logom OPC na bočných dverách.
Som presvedčený, že bude ešte lepšia ako tá stará.
ja mám už svoju druhú Astru H.
Prvá bola Astra H 5dr 1,6 16 V Elegance, r.v. 2004, cenníková cena niečo okolo 650.000,- Sk. Predal som ju tento rok v máji a mala najazdených 63.000km. Auto v špičkovom stave som predal za 325.000,- Sk.
Nemôžem povedať ani krivé slovko. Dvakrát som musel meniť žiarovku v prednom svetlomete, inak len predpísaný servis každých 30.000km a pravidelná výmena oleja raz do roka.
Jazdila výborne, silný a bezpečný podvozok, dobré brzdy, motor tak akurát, spotreba podľa štýlu jazdy. V zime sme boli v CH lyžovať a naložený s gigantickou rakvou na streche pri priemernej rýchlosti 125km/hod. som dosiahol spotrebu 7,8litra/100km.
Bolo mi až ľúto, keď som ju dával preč.
Chvíľu som bol bez auta ale v auguste som podľahol.
Vypadla z toho Astra Caravan 1,8 16V( Z18XER = 140koní) , r.v. 11/2006, 22.000km, kúpená v Nemecku, výborná výbava: 8xAirbag, ESP, ABS, elktrika, PC, športové sedadlá, Hill Assist, adaptívny bixenón, parkovací asistent, tempomat, a veľa veľa... 17"AluDisky, znížená o 3cm a pozor: červená!!!
S logom OPC na bočných dverách.
Som presvedčený, že bude ešte lepšia ako tá stará.
- Kesi
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
Ja som mal dlho Fko 1,4 Caravan a nemožem na ňu dopustiť. 126tis km a menený bol len termostat (okrem olejov, filtrov a sviečok). Teraz mam aj H GTC 1,9TDCI (110 kw) zo športovým podvozkom IDS, climatronikom, AFL xenónmii... a neviem sa nabažiť. Je to supééér. Ešte som zvedavý na reálnu spotrebu.
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
- P1etr00
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Okt 2008, 12:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
No takže aj ja už jazdím neaký ten mesiačik s mojím GTC 1,9CDTI a vysoká spokojnost. Spotreba mi vychadza neakých 6,5-7l a to si myslím že na 150koníkov na 18"kolesách a v zime je slušné. A bal som sa tiež hlučnosti ale tato 1,9 je dobre odhlučnená a konstrukcne to asi tiež dobre zvladli v GM ked si to porovnám s golfom tak hanba VW
:twisted:

Naposledy upravil/-a P1etr00 v 18 Jan 2009, 15:45, upravené celkom 1 krát.
- Kesi
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
To ma teší že už jazdíš a prajem veľa km. Mne spotreba vychádza teraz na 7,5 až 8 asi to ale bude tým že robím veľa krátkych jázd zo studeným motorom. Som zvedavý keď ho zoberiem do BA. S tým odhlučnením máš pravdu je to lepšie ako VW alebo Skoda. Ináč nieje to tvrdé na 18stkach? Ja mám zimné 16´´ aletné 17´´.
Astra J GTC OPC
- P1etr00
- Nový užívateľ
No je to dost tvrdé ale nemyslím že by to bolo kolesami skor to bude podvozkom. GTC ma štandardne zniženy podvozok tusim o 15mm tak automaticky je aj tvrdší ale mne to vyhovuje. 18"vyzerajú efektne. Na nete nasiel jeden E-sop kde ti dajú k elektronom certifikat a možeš si dat aj 19" a budeš to mat pekne aj na papiery a fizli ti nič nebudu moct. 

tie kolesa ti normalne napisu do technicaku ako vynimku? ... sa mi moc nechce verit. Ja som mal nedavno problem s kolesami na STK, lebo ked som doniesol astru H z nemecka, v originalnom technicaku mala popisane ake kolesa to moze mat aj ake gumy. Technicak som dal prelozit ... a ked mi vystavili novy (slovensky) pozeram, ze umelci mi namiesto astra H, napisali astra G a kolesa 16,17 ale gumy tam mozem mat len 15 palcove ...
asi ich tam volako natiahnem 
Ale to som nechcel ... skratka sa mi nejako nezda ze si kupis 19 palcove kolesa a len tak ti tam buchnu vynimku.
PS: 19 palcove kolesa s nizkoprofilovymi gumami (35) ti pri plnom otoceni kolies budu chytat podblatniky. Pri zatazeni auta vahou, ti vytiahnu blatniky (taky mensi tuning)

Ale to som nechcel ... skratka sa mi nejako nezda ze si kupis 19 palcove kolesa a len tak ti tam buchnu vynimku.
PS: 19 palcove kolesa s nizkoprofilovymi gumami (35) ti pri plnom otoceni kolies budu chytat podblatniky. Pri zatazeni auta vahou, ti vytiahnu blatniky (taky mensi tuning)

- P1etr00
- Nový užívateľ
Ja som to niekde čital už si nepamätam kde presne ale bolo tam niečo také splietané že na niektoré typy ti da predajca certifikát či čo a fízli by ti to mali normalne uznat (samozrejme že nie ked maš origoš pisané 15" a ty tam buchneš 20"
A tie 19" by v mojom prípade boli ok keby to tak je stými papiermy lebo rozmer kolesa sa nezmení nič by nešuchalo ked tam mam original 225/40 R18 a dal by som tam 225/35 R19

A tie 19" by v mojom prípade boli ok keby to tak je stými papiermy lebo rozmer kolesa sa nezmení nič by nešuchalo ked tam mam original 225/40 R18 a dal by som tam 225/35 R19
moje prvé Corsa C 55kW
teraz Astra GTC 110kW
teraz Astra GTC 110kW
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
tak idem sa aj ja pochvalit: Astra H Enjoy 1,4 r.v. 2006 70 tis. km
benzin dlhodoba priemerka 5,8l / 100km
plyn do 7l / 100km (jasnacka, ze na dialnici az 8l, ale vtedy je aj spotreba benzinu vyssia....)
meneny CIM modul, okrem toho uplna spokojnost, len ta chybajuca 6-tka ma trapi, to by sa jazdilo an inu spotrebu....
benzin dlhodoba priemerka 5,8l / 100km
plyn do 7l / 100km (jasnacka, ze na dialnici az 8l, ale vtedy je aj spotreba benzinu vyssia....)
meneny CIM modul, okrem toho uplna spokojnost, len ta chybajuca 6-tka ma trapi, to by sa jazdilo an inu spotrebu....
Novsak jasne - ked to dostanes do technicaku, tak si mozes namontovat na auto aj kolotoc :roll:
No 35 gumy na aute ... neviem ci to je az taky dobry napad ... ja som mal 35tky este na prvom aute co som upravoval a taky som bol po dlhsej jazde vyhrkany, jak hrkavka. Podla mna 18 palcove kolesa so 45 gumami je GOOD kombinacia. Nizsi profil je uz ozaj len na image auta. (bavime sa o Astrach) ...
No 35 gumy na aute ... neviem ci to je az taky dobry napad ... ja som mal 35tky este na prvom aute co som upravoval a taky som bol po dlhsej jazde vyhrkany, jak hrkavka. Podla mna 18 palcove kolesa so 45 gumami je GOOD kombinacia. Nizsi profil je uz ozaj len na image auta. (bavime sa o Astrach) ...