Velka spotreba oleja

Moderátori: buci_vectra, franticek6

lukas_slama

Velka spotreba oleja

Príspevok od používateľa lukas_slama »

taakze...mam Opel Zafira 2004 na benzin/CNG 8) a ked som isiel s autom na kontrolu cng bômb do BA tak mi zistili ze hodonty oleja vo vyfuku su prilis velke (mal som 2.456 a ma byt 0.456 :shock: ) Tak som vymenil semeringy ale pomohlo to len trosicku...dalej som zistil ze by to mohli byt pripecene kruzky na ventiloch pod semeringmy ale jeden stoji 500 SK a ja ich mam 16V motor (dokopy len material 9000SK + este aspon 5000SK robota ak je to v tom :x )

A na cestu NR :arrow: BA mi zozralo 2,5litra oleja :!:

VIE NIEKTO KDE JE PROBLEM? MOZEM PONUKNUT POZVANKU NA WARXTREME.COM...alebo co ja vim co...
iurai

Re: Velka spotreba oleja

Príspevok od používateľa iurai »

lukas_slama napísal:taakze...mam Opel Zafira 2004 na benzin/CNG 8) a ked som isiel s autom na kontrolu cng bômb do BA tak mi zistili ze hodonty oleja vo vyfuku su prilis velke (mal som 2.456 a ma byt 0.456 :shock: ) Tak som vymenil semeringy ale pomohlo to len trosicku...dalej som zistil ze by to mohli byt pripecene kruzky na ventiloch pod semeringmy ale jeden stoji 500 SK a ja ich mam 16V motor (dokopy len material 9000SK + este aspon 5000SK robota ak je to v tom :x )

A na cestu NR :arrow: BA mi zozralo 2,5litra oleja :!:

VIE NIEKTO KDE JE PROBLEM? MOZEM PONUKNUT POZVANKU NA WARXTREME.COM...alebo co ja vim co...
ak Ti na 100 km zozerie 2 litre oleja, to musi byt pekny dym. myslim si, ze by to mohli byt kruzky na VALCOCH alebo este nejaka horsia porucha.

Aha. mozno aj pri pokazenom teseni pod hlavou by mohla byt spotreba oleja taka zla.

Myslim si, ze treba motor rozobrat a oprava moze byt draha.
skus sa poziet aj do sekcie Vectra, Astra, vsak aj tam su podobne typy motorov (okrem CNG)
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

...Ja si myslím, že to bude tesnenie pod hlavou. Ako vyzerajú sviečky?
Ja som s Omi jazdil na LPG a tesnenie odišlo po 50.000 km.
Plyn je asi agresívnejší, alebo je to horenie s vyššou teplotou alebo čo...
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Hádes
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 16 Júl 2008, 00:02
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Hádes »

podla mňa by si to mal veľmi rýchlo predať lebo po oprave prides o gate. No napriek tomu tú pozvánku môžeš poslať
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

Hádes napísal:podla mňa by si to mal veľmi rýchlo predať lebo po oprave prides o gate. No napriek tomu tú pozvánku môžeš poslať
...ty by si sa urcite potesil, keby si take auto kupil/dostal do ruky...
iurai

rado.c napísal:
Hádes napísal:podla mňa by si to mal veľmi rýchlo predať lebo po oprave prides o gate. No napriek tomu tú pozvánku môžeš poslať
myslis auto pred opravou alebo po ?
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

iurai napísal:
rado.c napísal:
myslis auto pred opravou alebo po ?
hades pise, ze zbavit sa auta pred opravou... si predstav, ze kupis auto a nic nevies o tom, ze zerie olej (viac ako je norma), atd... urcite by sa hocikto potesil, do akurat kupeneho auta pchat dalsie neplanovane peniaze.
...no proste, fakt skvela rada, predat do.ebane auto, bo oprava bude draha. nech sa s tym zaobera novy majitel...
ine je kupovat auto s nizsou cenou a vedomim, kolko treba do opravy investovat. ale to je zase o inom...
Používateľov profilový obrázok
bukelo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa bukelo »

lepsi pripad je, ze kupis auto za lacnejsie s tým ze nieje v uplne poriadku, ale za boha nevies co je dosrate/alebo co sa ide dosrat v priebehu kratkeho casu :D
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
Ivan Kasanický
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 16:39
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: Velka spotreba oleja

Príspevok od používateľa Ivan Kasanický »

lukas_slama napísal:taakze...mam Opel Zafira 2004 na benzin/CNG 8) a ked som isiel s autom na kontrolu cng bômb do BA tak mi zistili ze hodonty oleja vo vyfuku su prilis velke....................
V mojom prípade bola trubka odvetrávania priestoru olejovej vane s priemerom cca 25mm tak zanesená, že tam bola dierka cca 2 mm. Tak sa dostával olej z priestoru vačkoviek priamo do sania a potom samozrejme rovno do valcov a výfuku....
Nikto učený z neba nespadol :-)
Opel Zafira 1999 X16XEL
Nováčik so starým autom.
iurai

poucne !
Napísať odpoveď

Návrat na "ZAFIRA, SINTRA - MOTOR/PREVODOVKA"