silny štiplavý dym a strata výkonu
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Feb 2017, 15:58
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Tomášov
silny štiplavý dym a strata výkonu
Ahojte mam Vectru 1,9 CDTi 110 kw r.v 2006 po naštartovaní alebo aj počas jazdy sa stane , že mi začne strácať otáčky ale až tak , že sa nemôžem pohnúť , počas toho mi ide z výfuku biely dym a strašne štiplavo smrdí ak vypnem klúč stane sa , že sa dostane do normálu a zase ide dalo sa to aj na diagnostiku ... oplácku a neukazuje to žiadnu chybu ... vie mi niekto poradiť ... fakt srdečná vďaka
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Re: silny štiplavý dym a strata výkonu
Ma auto DPF filter?
Ak ano, ako su na tom regeneracie?
Ak ano, ako su na tom regeneracie?
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
zrejme regenerácie boli prerušené. Treba kuknuť do Live dat na zanesenie filtra
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
- Nový užívateľ
Dakujem za tip .... a ak by to bolo ono da sa to nejako repasnut popripade nejako zregenerovat alebo doporucujete vymenit .... posledny bol meneny pred rokom a pol.
- Eisy
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
Staci ist nad 2000otacok 10-15min a malo by sa to vypalit.
-
- Nový užívateľ
rozmontovane a dost zanesene zevraj existuje nejaka zmes ktora sa do toho naleje musi to tam posobit 24 hodin a malo by to byt ok ... mate s tym niekto takuto skusenost .... dakujem .
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
Áno je to čistič DPF od Protecu, potrebuješ min. 2l, potom dobre vypláchnuť a urobiť statickú regeneráciu
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
- ivo
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:12
- Auto: Vectra B
no kt omu protecu sa len vyjadrim takto , bol som do oplika kupovat olej a stal predomnou akurát neaky servisman a akurát hovoril co som zacul ze ten PROTEC ti tak *nadávka* cely filter ze ho mozes zahodit , ze to mal na 17tich autach a yo vsetkymiu bol problem aj ze pisal do protecu a vedia o tom
Je - ford mondeo estate ZETEC-S 2,2 tdci , chip , eibach
EX - vectra B X20DTH caravan - uz je u oca , radsej nez predat za paaaaar šupov
EX - vectra B X20DTH caravan - uz je u oca , radsej nez predat za paaaaar šupov
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Ja neviem ako to jazdite na tych autach, resp. co s nimi mate, ked mate take problemy s DPF.
Ak je motor a jeho dolezite sucasti v poriadku (EGR, klapky, tlaky na valcoch...) a jazdite kombinovane trasy tak o DPF nemate ani vediet.
Ak bolo pred 1.5 rokom menene DPF a teraz je tam opat nejaky problem, zameraj sa na funkcnost jednotlivych komponentov.
Upchate DPF je dosledok, nie pricina.
Ak je motor a jeho dolezite sucasti v poriadku (EGR, klapky, tlaky na valcoch...) a jazdite kombinovane trasy tak o DPF nemate ani vediet.
Ak bolo pred 1.5 rokom menene DPF a teraz je tam opat nejaky problem, zameraj sa na funkcnost jednotlivych komponentov.
Upchate DPF je dosledok, nie pricina.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -