Ahojte, potreboval by som poradiť s problémom. Zozačiatku bol problém s miernym trhaním motora pri stálych otáčkach cca 2000 a občas to pri neutrály zhaslo úplne. Teraz je problém už hneď po naštartovaní, kedy motor hneď zhasne, no po rozbehnutí sa po výraznejšom cuknutí spamätá, otáčky na neutrály sa zvýšia na cca 1200 a auto sa správa relatívne normálne, teda keď má svoj deň tak ani necuká, výkon motora je OK a pri zohriatom motore klesnú otáčky cca na 800.
Pri diagnostike sa už vystriedali rôzne chyby (samozrejme svieti kontrolka motora), cez EGR, zapaľovanie - výpadky, zapaľovanie valca 4 - výpadky...a samozrejme máva obdobie, kedy nevypisuje nič.
Online diagnostika však píše chybu chudej zmesi. Katalyzátor je už rozsypaný, tak že obe lambdy dávajú približne rovnaké hodnoty, od začiatku, čo som to auto kúpil(malo cca 140K, teraz má vyše 220K), má zvýšenú spotrebu oleja, teda 1l na 1000km a svietiacej kontroly motora ma nezbavili v žiadnom servise.
Už boli vymenené lambdy, vyčistená škrtiaca klapka, vymenený detonačný senzor, zapaľovacia lišta, vyčistený EGR ventil, vymenené sviečky, palivový filter...a stále rovnaké príznaky.
Napadá vás v čom by mohol byť problém? Môže byť problém s ECU?
Astra G - Z16XEP - problem so zhasinanim motora
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- Shindo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Dec 2008, 09:32
- Auto: Astra G
Re: Astra G - Z16XEP - problem so zhasinanim motora
ak je riadiacka na hlave motora tak ti odisla ta. Ja mam 1.4 16V a toto iste okrem toho zrania oleja som mal tiez. Zachvilu ta to auto nech na ceste
oprava nieje draha ked vedia ako to spravit. Mna prva oprava cca 4 roky do zadu vysla na cca 500€ s tym ze auto museli odtiahnut a RJ len opravili. druha vysla na 150€ pred cca 2 rokmi. Zohnal som RJ za 50€ a chlap naprogramoval za 100€ 
OPEL ASTRA H CARAVAN 1.9 CDTI 110KW r.v. 2007
OPEL ASTRA G 1.4 16V (Z14XE) r.v. 2001
OPEL ASTRA G 1.4 16V (Z14XE) r.v. 2001
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Re: Astra G - Z16XEP - problem so zhasinanim motora
Liter oleja na 1000km, tak to tie ventily uz budu vyzerat..
Staci ze sa nie 100% zatvaraju, a uz sa motor moze spravat na prd... Riesil by som aj toto..
Staci ze sa nie 100% zatvaraju, a uz sa motor moze spravat na prd... Riesil by som aj toto..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov