Nezname klepanie
Moderátori: dulo, buci_vectra
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
Nezname klepanie
uz mesiac pozorujem na mojej vectre cudny zvuk a klepanie z predu. Bol som stym v servise aby mi skontrolovali prednu napravu lebo som si myslel ze to ide odtial. Po servise mi povedali ze to napravou nebude a tak isto mi hned narovinu urcit tiez nevedeli ze co to moze byt. Typovali to na prevodovku alebo na zotrvacnik.
Moj problem je ze pri rozbiehani mi nieco pukne ked pustam spojku, intenzita sa meni podla zataze. obcas sa mi podari pohnut aj bez puknutia ale to sa musim velmi snazit.
Ten zvuk som uz 2x pocul iba ked som nastartoval auto a nemal som stlaceny spojkovy pedal. tak hned po nastartovani to puklo 2x. Stane sa to sem tam aj ked odstavim motor, ale je to dost slabe.
Pri normalnej jazde to robi vzdy ked pridam, preradim, alebo na prevodovom stupni 3,2,1 ked brzdim motorom.. obcas to zapocut aj pri zaradenej 4 alebo 5tke.
a najviac to bucha ak idem na jednotke alebo na dvojke.. pridam buchne, pustim plynovy pedal buchne.. vtedy je to najsilnejsie pocut, ked som parkoval do prace pocul to aj kolega ked stal na parkovisku.
jedna sa o vectra GTS 3.2V6
Moj problem je ze pri rozbiehani mi nieco pukne ked pustam spojku, intenzita sa meni podla zataze. obcas sa mi podari pohnut aj bez puknutia ale to sa musim velmi snazit.
Ten zvuk som uz 2x pocul iba ked som nastartoval auto a nemal som stlaceny spojkovy pedal. tak hned po nastartovani to puklo 2x. Stane sa to sem tam aj ked odstavim motor, ale je to dost slabe.
Pri normalnej jazde to robi vzdy ked pridam, preradim, alebo na prevodovom stupni 3,2,1 ked brzdim motorom.. obcas to zapocut aj pri zaradenej 4 alebo 5tke.
a najviac to bucha ak idem na jednotke alebo na dvojke.. pridam buchne, pustim plynovy pedal buchne.. vtedy je to najsilnejsie pocut, ked som parkoval do prace pocul to aj kolega ked stal na parkovisku.
jedna sa o vectra GTS 3.2V6
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- alcom1234
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
Re: Nezname klepanie
Ja som mal podobny problem (kajo pocul na vlastne usi). Podla zvuku to vyzeralo na nejaky diel napravy, ale nebolo to ono. Tiez to buchlo pri pridani a ubrani plynu najviac na 1, 2 a 3. A jedno rano mi rozsvietilo kontrolku dobijania a ja som zistil, ze je to remenica na klukovke. Guma ktora je medzi dvomi ocelovymi kolesami remenice, sa proste rozpadla a vonkajsia cast remenice odpadla. Len tak zo srandy mozes pozriet, ci ta guma nejavi znamky natrhnutia.
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- lubo22
- Strieborný užívateľ
Nový poznatok.. Pukanie počuť aj keď sa rozbieham a mierne pridusim motor,
Ak sa rozbieham že motor má 2000 ot. Tak to nepuka alebo skôr nepočujem
Pukne to raz,dva krát aj keď auto nastartujem alebo zhasnem ale nerobí to vždy pri starte
Ak sa rozbieham že motor má 2000 ot. Tak to nepuka alebo skôr nepočujem
Pukne to raz,dva krát aj keď auto nastartujem alebo zhasnem ale nerobí to vždy pri starte
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Feb 2012, 01:55
- Auto: Vectra B
Podla mna to budu na 99% silentbloky motora, urcite bude jeden KO. Na to sa zameraj ako prve
Opel Vectra 2,0 16V DTi CD
- lubo22
- Strieborný užívateľ
tak vyzera byt ze problem vyrieseny... bol som auto skusit iba 10km a vsetko ticho a pohode. Isiel som stym za kamaratom nieco sa v autach vyzna tak nech mi aj on poradi previezol sa pocul to ale nevedel tiez povedat co tomu je. tak sme sa dohodli na vymene oleja a ked sme nad jamou ze by sme pozreli aj tie pazvuky..
skusal vole v naprave nenasiel nic potom som isiel dopredu cuval som nezistil tiez nic.. nakoniec ho napadlo ze sa mam zatiahnut rucnu a skusat pohnut sa dopredu dozadu a nakoniec povedal odstav to a asi vidim problem ..
robo2510 bol si celkom blizko az na to ze silentblok motora je 100% dobry ale videl tam volu chcel to dotiahnut a srob bol strhany.. tak vytiahol odtial nejaku velku hlinikovu srandu asi nejaky drziak motora-- prevrtal to narezal novy zavit, dal tam akusi vlozku ci co to aby ta zavitova tyc drzala a dala sa to o ten hlinik prisrobovat.. a potom riadne uchytiti silentblok motora.
poskladal to a ked som od kamosa odchadzal tak uz bolo pekne ticho
robota a vymena oleja ma spolu vyslo na 15eur
skusal vole v naprave nenasiel nic potom som isiel dopredu cuval som nezistil tiez nic.. nakoniec ho napadlo ze sa mam zatiahnut rucnu a skusat pohnut sa dopredu dozadu a nakoniec povedal odstav to a asi vidim problem ..
robo2510 bol si celkom blizko az na to ze silentblok motora je 100% dobry ale videl tam volu chcel to dotiahnut a srob bol strhany.. tak vytiahol odtial nejaku velku hlinikovu srandu asi nejaky drziak motora-- prevrtal to narezal novy zavit, dal tam akusi vlozku ci co to aby ta zavitova tyc drzala a dala sa to o ten hlinik prisrobovat.. a potom riadne uchytiti silentblok motora.
poskladal to a ked som od kamosa odchadzal tak uz bolo pekne ticho

robota a vymena oleja ma spolu vyslo na 15eur
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Feb 2012, 01:55
- Auto: Vectra B
Hlavne je ze ta uz neotravuju pazvuky. Od PC je tazko urcit pricinu, hlavne ked moznosti je niekolko
Opel Vectra 2,0 16V DTi CD