Málo účinná ruční brzda
Málo účinná ruční brzda
Zdarec lidi,mám k vám takovou prosbu,jeden známý má corsu C a nedávno jsem mu tam měnil brzdové pakny a po nějakém čase i komplet lanko ruční brzdy.Chvíli vše fungovalo jak mělo,ale od nějakého okamžiku už ruční brzda přestává pomalu účinkovat.Seřídil jsem i samostavy na paknách a i přitáhl lanko ruční brzdy,to už je na doraz a stále se potýkám s problémem,že ztrácí účinek.Nesetkal ses tím už někdo z vás?? a nebo jak mi poradit??
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Re: Málo účinná ruční brzda
otvorit bubon, skontrolovat stav pakien, a samotneho bubna.. evidentne presmykuju pakne.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Jak již jsem psal výše,pakny jsou před necelým rokem dávané nové.A ještě dodatek,majitel toho auta ty pakny malinko přepálil,ujel několik kilometrů se zatáhlou ruční brzdou.Tak ted nevím,jestli i toto nemá vliv na funkci a další věc je ta,že nevím max. průměr bubnů co se týče opotřebení
Nedávno jsem ty pakny brousil šmirglem,aby jsem ztrhl lesklý povrch a dokonce i bubny jsem udělal tímto samým způsobem
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Tie pakny mozes vymenit. tam je cely problem.
Daj dolu bubon, a skontroluj to. bud budu tie pakne total zle, alebo je uz chyteny aj samotny bubon. ty sam musis vidiet, v akom to je stave, aku stycnu plochu ma ta pakna na bubon.

Daj dolu bubon, a skontroluj to. bud budu tie pakne total zle, alebo je uz chyteny aj samotny bubon. ty sam musis vidiet, v akom to je stave, aku stycnu plochu ma ta pakna na bubon.
Opel Insignia 2,0Cdti
Ono právě styčná plocha těch paken je po celé délce a nevíš náhodou jaký je max. vnitřní průměr bubnu co se týče opotřebení??A myslíš,že jsou ty pakny spálené,když jel ze zatáhlou ruční brzdou??