ťažšie zaraďovanie rýchlosti
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- IvaNoxx
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Feb 2015, 19:42
- Auto: Astra G
ťažšie zaraďovanie rýchlosti
Zdravím, mám auto Opel Astra G 1.4 16v 98ročník, mám totižto problém so zaradovaním rýchlostí pri zohriatom aute, jednotka ide niekedy dosť ťažko, spiatočka pri zahriatom aute škrípe, aj keď ju dávam strašne opatrne, keĎ je auto studené, všetko ide v pohode nič neškrípe. V čom by ste videli problém ? Aj napríklad keď sa rozbieham a pustim spojku, tak citím ako keby ma auto potiahlo dopredu. ďakujem za rady
- mick04
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
Re: ťažšie zaraďovanie rýchlosti
To je snáť jasné že ked preradíš a pustíš spojku, že ťa auto potiahne dopredu, to je účel spojky.
Ale ne teraz vážne, buď je spojka na odchode, synchrón na spiatočke a jednotke, alebo treba skontrolovať olej v prevodovke, doliať, vymeniť.
Ale ne teraz vážne, buď je spojka na odchode, synchrón na spiatočke a jednotke, alebo treba skontrolovať olej v prevodovke, doliať, vymeniť.
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
- IvaNoxx
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Feb 2015, 19:42
Skúsim ten olej, je to niečo čo zvládne aj idiot ? A poradíš aký by som tam asi tak mal dať ? či riedši alebo hustý ? či redší už nejdi kedže tam opel už dáva "vodu" ?
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Nie je tam žiadny výpustný otvor, náplň je celoživotná. Ak ho chceš vymeniť, musíš odmontovať veko pod diferenciálom, potom ho späť namontovať, prípadne aj vymeniť tesnenie a nový olej naliať cez odvetranie na hornej strane prevodovky. Olej špecifikácie API GL4, viskozita 75W.
- mick04
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
Ano presne, ty nebudeš mať výpustný otvor, ja na svojom mám, plniaci, kontrolný aj výpustný otvor, oko macil píše, musíš dat dole dekel, neviem či ti uniká prevodový olej, ale to by si zbadal niekde pri tesnení.
Ja som už na Astre prevodový olej menil, ale to mám nato aj otvory.
Dával som origo olej GM Opel kód (19 40 182)
Ja som už na Astre prevodový olej menil, ale to mám nato aj otvory.
Dával som origo olej GM Opel kód (19 40 182)
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
Calibra C20NE-EX
caute mam otazocku ohladom vymeny oleja v prevodovke.mam f18 mam aj nastudovane ako sa vymiena olej len neviem ci mozem dat tesnenie pod diferencial papierove,lebo niekde na fore som cital ze tam ide volake specialne a ze stoji okolo20eur.a ja som nasiel zatial len papierove za asi 5eur.a este ze treba si skontrolovat ake ide tesnenie ci 10otvorove alebo 11 otvorove.nestaci si len pytat tesnenie na prevodovku f18?najlahsie by bolo sa pozriet pod auto ale az do vymeny nemam moznost....
ASTRA G X20 DTL 60kw rv1998 caravan
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
- macil
- Admin
Podľa tohto tých dier má byť 11. Nájdeš tam aj číslo dielu.
vdaka.len mi nie je jasne ze tam pisu tesnenie s 11 otvormi a ja som naratal 10.to zobrazenie je len ilustracne? a nahrada nemoze ist? myslim to papierove.
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
- macil
- Admin
"Co je psáno, to je dáno." Dôležitá je písomná informácia. Ak si chceš byť istý zrátaj ich pod autom. Je tam číslo dielu, podľa neho si vieš overiť náhradu, ale ani originálny diel nie je drahý.
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
a silikón existuje
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
no zhodou okolnosti dnes mozno budem mat moznost sa pozriet zospodu tak som zvedavy.....
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
moc sa tomu nerozumiem ale niekde som cital ze to nie je moc dobre dat silikon.preco to neviem.jupaza1 napísal:a silikón existuje
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
takze tesnenie 11 dier.nahradu som nenasiel tak iba opel predajna.aj tak vdaka za rady.
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
olej vymeneny a je to omnoho lepsie.oleja vytieklo asi len liter a miesto cervenej bol cervenohnedy,ale nastastie naspodu neboli ziadne piliny.len mam otazocku.niekady mam problem zaradit spiatocku a ked podradujem y 3 na 2 tak ide tazsie.toto robilo aj pred vymenou tak som myslel ze to bude lepsie po vymene.pomoze nastavenie radenia podla navodu alebo tam uz nieco odchadza?uz mi to raz robili v servise,ale nie opel,lebo bol problem zaradit 5. je pisane ze treba 1,8 litra oleja a dal som 2 litre.hadam to nevadi......
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw
prosim o vysvetlenie.cital som ako nastavit radenie na prevodovkea nerozumiem ze po zaaretovani riadiacej paky a stlaceni kolika na prevodovke tak riadiacu paku posunieme na 3 rychlostny stupen.ale kedze paka je zaaretovana tak ako ????????alebo som nieco zle pochopil? este som to neskusal nastavovat a nechcem aby ma nieco prekvapilo.....tak prosim o vysvetlenie alebo vas navod ak to niekto robil. aj som pozeral ine fora ale nikde som sa nedocital odpoved na moju otazku. vdaka
Astra j 1.6 cdti 81kw
Astra j 1.6 cdti 81kw