Hvizdání z motoru 1.9 CDTI 110 kW

Moderátori: dulo, buci_vectra

msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 21 Okt 2011, 11:37
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Ostrava
Kontaktovať používateľa:

Hvizdání z motoru 1.9 CDTI 110 kW

Príspevok od používateľa msliva »

Ahoj, netušíte co to je za zvuk. viz https://www.youtube.com/watch?v=EEg2QV5xZE4" onclick="window.open(this.href);return false;

Přesně toto se mi ozývá z motoru při záběru. Auto jezdí normálně, olej to nežere... Diagnostika nic.
Má někdo s tímto zkušnosti ? Díky
jack
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Jan 2014, 12:25
Auto: Astra J

Re: Hvizdání z motoru 1.9 CDTI 110 kW

Príspevok od používateľa jack »

A tu sponu na tej hadici máš uvolnenú naschvál? Najviac sa to ozýva práve s tohto miesta - či to nemá náhodou nejaký súvis.
Opel Astra J 1.6 Notchback - "cosmo"
Používateľov profilový obrázok
Eisy
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
Auto: Insignia
Bydlisko alt: Zohor okr. MA

Príspevok od používateľa Eisy »

Toto nem jeho auto, teda motor ... Len ten zvuk ma ten isty
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

jack napísal:A tu sponu na tej hadici máš uvolnenú naschvál? Najviac sa to ozýva práve s tohto miesta - či to nemá náhodou nejaký súvis.
To neni moje auto jen jsem to nasel na youtube. Ale dela mi to stejne
texno_lover
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Mar 2010, 14:00
Auto: Zafira B

Príspevok od používateľa texno_lover »

to myslíš vážne tuto temu? to je zvuk turba ved maš predsa turbo diesel a to čo pocujes je zvuk turba je to normálny zvuk nemaš nič vadné nemusíš sa báť, postupom času turbo bude hvižďať viac a viac, toto je ešte v norme zvuk , ak sa ti to nepáči daj si turbo repasovať možno bude o niečo tichšie, ale myslim že bude o tolko tichšie že to ani nepostrehneš
Opel Vectra B caravan , 2.0 Dti , 1997
Opel Zafira B, 1.9 CDTI, 2006, DPF OFF
OP-COM diagnostika
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

texno_lover napísal:to myslíš vážne tuto temu? to je zvuk turba ved maš predsa turbo diesel a to čo pocujes je zvuk turba je to normálny zvuk nemaš nič vadné nemusíš sa báť, postupom času turbo bude hvižďať viac a viac, toto je ešte v norme zvuk , ak sa ti to nepáči daj si turbo repasovať možno bude o niečo tichšie, ale myslim že bude o tolko tichšie že to ani nepostrehneš

Díky, no nedělalo to a teď to dělá, i když ne tak hodne jako v tom videu.
Sunman
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Mar 2014, 10:21
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Sunman »

zvuk vo videu som nepočúval.
pískanie "turba" pokiaľ sa zmenilo môže byť napr. prasklina na sacom trakte - hadica, sacie potrubie a pod. potom to hraje ako píšťala.
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Sunman napísal:zvuk vo videu som nepočúval.
pískanie "turba" pokiaľ sa zmenilo môže byť napr. prasklina na sacom trakte - hadica, sacie potrubie a pod. potom to hraje ako píšťala.
Musim to omrknout ještě, bohužel se mi to moc nedari navodit když to turuji na neutral. Nejvic je to slyset prit zatahu na 2-ku nebo 3-ku od 18 do 2200 otáček.
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 07:05
Auto: Zafira A
Bydlisko alt: báb

Príspevok od používateľa DIAMONDS »

Pokial to piska v tych otackach tak je to turbo na neutrali ho moc nepocut aj ja ho pocujen az pri 2500 ale ja som zas hluchy jak poleno podstatne vsak je ze ked piska aspon vies ze ide:-P horsie bude ked piskat prestane spravne ti radia skontrolovat ci nieje priecne prasknuta hadica postlacaj hu jemne a uvidis...u opla a forda ked moc zacnes pocut piskat turbo znamena to večšinou bližiaci sa koniec jeho činosti.1.9tdi piskaju od novoty ale ich turbo je aj podstatne večsie

turbo sa da čistit da sa aj repasovat ceny su uz priatelnejšie čistia sa dokonca ultrazvukom nezaregistroval som kolko ma auto najazdene priblizne...na tachometri.

Dobry sposob ako predist problemom s turbom je pravidelne sttiekat hadice pripravkom na ozivenie pneumatik pripadne silikonom aby gumenne hadice nestvrdli a nepraskali dolezite je po kazdej jazde nechat auto na colnobehu par minut aby turbo vybublalo šetok bordel čistit intercooler by si neveril kolko oleja a maglajzu dokaze byt v nom a v hadiciach za studena nevytacat nad 1800ot čo však znamena za studena u opla ti nepoviem lebo rucicka teploty v mojom pripade je na 0 a na porevadzkovu teplotu sa dostane za dost dlhu chvilu zrejme to bude zlym umiestnenim nejakeho cidla lebo zavadu som ziadnu nenasiel a auto sa zohreje ovela skor.
OPEL Zafira 2.0dti 07/2002 vin:W0L0TGF7522206120 op-com diagnostic
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

DIAMONDS napísal:Pokial to piska v tych otackach tak je to turbo na neutrali ho moc nepocut aj ja ho pocujen az pri 2500 ale ja som zas hluchy jak poleno podstatne vsak je ze ked piska aspon vies ze ide:-P horsie bude ked piskat prestane spravne ti radia skontrolovat ci nieje priecne prasknuta hadica postlacaj hu jemne a uvidis...u opla a forda ked moc zacnes pocut piskat turbo znamena to večšinou bližiaci sa koniec jeho činosti.1.9tdi piskaju od novoty ale ich turbo je aj podstatne večsie

turbo sa da čistit da sa aj repasovat ceny su uz priatelnejšie čistia sa dokonca ultrazvukom nezaregistroval som kolko ma auto najazdene priblizne...na tachometri.

Dobry sposob ako predist problemom s turbom je pravidelne sttiekat hadice pripravkom na ozivenie pneumatik pripadne silikonom aby gumenne hadice nestvrdli a nepraskali dolezite je po kazdej jazde nechat auto na colnobehu par minut aby turbo vybublalo šetok bordel čistit intercooler by si neveril kolko oleja a maglajzu dokaze byt v nom a v hadiciach za studena nevytacat nad 1800ot čo však znamena za studena u opla ti nepoviem lebo rucicka teploty v mojom pripade je na 0 a na porevadzkovu teplotu sa dostane za dost dlhu chvilu zrejme to bude zlym umiestnenim nejakeho cidla lebo zavadu som ziadnu nenasiel a auto sa zohreje ovela skor.
No na hadice se podivam, jeste me napadlo vzduchový filtr a airbox, ten jsem si menil sam, a daval jsem tam neorigo ( valeo ). Tak to omrknu taky. No jedu ted s tim do chorvatska tak snad to vydrzi ( dela to uz asi 3000 km ). Neni to tak hodne jako na tom videu ale znepokojuje me to.. Diky
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Auto pojde aj bez turba keby aj nahodou akurat bude lenive a bude mat vyšiu spotrebu nevidel som to no nebal by som sa
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

DIAMONDS napísal:Auto pojde aj bez turba keby aj nahodou akurat bude lenive a bude mat vyšiu spotrebu nevidel som to no nebal by som sa
A netusis kde je to turbo vlastne v tom motoru ulozene ?
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No na 2.0dti je viditelne ulozene v zadnej casti z vrchu motora v plechovej krabici vid fotoObrázokospravedlnujen sa za tuto fotku ale pisem s mobilu a je to strach

No v tvojom pripade ta moc nepotesim nakolko turbo je ulozene sice rovnako v zadnej casti motora no myslim, opravte ma ak sa mylim nieje mozne donho zasiahnut bez vybratia motora ako u 2.0dti vid fotoObrázok

Ale upozornujem ze svištanie turba este nieje zavadou kolko km ma auto nabehane?
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

No nabehane ma 149 tkm, ale staram se o neho jak o decko. Tankuji vyhradne naftu bez bioslozky, vymena oleje co 12 tkm ( Selenia 5W30 ). EGR zaslepeny.
Naposledy upravil/-a macil v 09 Aug 2014, 19:03, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Vymazaná citácia.
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

To hvizdanie sposobuje olej ktory sa nalepi na hriadel a lopatky turba to sa stava najma preto ze sa turbo nenecha po jazde na volnobehu vychladnut potom sa tam ten olej zapecie ak by turbo odchadzalo tak by to bolo sprevadzane obcasnymi vypadmi jeho funkcie co by si okamzite pocitil na akceleraci a tahu motora na turbo ktore uz zacne vynechavat zvečša uz nieje repasovatelne su aj sady na cistenie turba nieco ako sprej ktory sa cez hadicu strieka do vnutra turba no cely postup nepoznam ak objavim ten pripravok na nete tak to sem hodim ale odskusane to nemam....
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Ten sprej vyraba valvoline a je to na dekarbonizaciu a zabudni na to su na to zle ohlasy teraz my kolega hovori ze zakial to turbo ide a iba svišti on by to neriešil a ak nastane porucha turba auto ta upozorni nudzovym rezimom...ten sprej vraj moze uvolnik kludne grcu bordelu ktory nevidiš chytia ho lopatky a je to vprdely...takze neriesit alebo vybrat vycistit zlozit
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

DIAMONDS napísal:To hvizdanie sposobuje olej ktory sa nalepi na hriadel a lopatky turba to sa stava najma preto ze sa turbo nenecha po jazde na volnobehu vychladnut potom sa tam ten olej zapecie ak by turbo odchadzalo tak by to bolo sprevadzane obcasnymi vypadmi jeho funkcie co by si okamzite pocitil na akceleraci a tahu motora na turbo ktore uz zacne vynechavat zvečša uz nieje repasovatelne su aj sady na cistenie turba nieco ako sprej ktory sa cez hadicu strieka do vnutra turba no cely postup nepoznam ak objavim ten pripravok na nete tak to sem hodim ale odskusane to nemam....
Aha, a souvisi to s vyskou hladiny oleje v motoru ? Ono je totiž docela obtizne odečíst hladinu oleje v motoru na te merce. Nic méně, podle navodu tam davam 4,8 l. Podle merky jsem ale hladinou nad ryskou, coz mi prijde divne. Blbe se to odecita.
DIAMONDS
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Nie olej sa dostava do turba prirodzene
msliva
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

DIAMONDS napísal:Nie olej sa dostava do turba prirodzene
A co ta hladina na merce, je asi 0.5cm na horni ryskou.
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Robis to zle, ked davas olej do auta podla navodu a nie podla odcitania z mierky.
Ked si menil olej, bolo ho tam tak ako ma byt? (cca do stredu mierky)?

Mas filter pevnych castic? Pri regeneracii je male mnozstvo nafty vstreknute do oleja. Ak sa auto zle regeneruje, pocet regeneracii narasta a olej sa znehodnocuje naftou a je ho tam viac ako by malo byt.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"