Problem s motorom pri vyšších otáčkach

Moderátori: dulo, buci_vectra

Andyno
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Jún 2007, 17:39
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Problem s motorom pri vyšších otáčkach

Príspevok od používateľa Andyno »

Hello,
Mám problém s motorom 1,7TD ISUZU. Po naštartovaní pradie ako má, ako aj pridávaním do zhruba 1500 ot/min.
Potom stači mierne pridať a motor skape, ako keby nemal palivo.
Aj pri plnom zošľapnutí plynu, otáčky vybehnú na max. 2500 ot/min, a nasleduje okamžité zhasnutie motora.

1. vyskúšal som napojiť čerpadlo pramo z fľaše, ale nepomohlo.
2. skontroloval som všetky kontakty, svorky, relátka, poistky, popresvecoval som kable a spoje, no všetko je v poriadku
3. pri jednom naštartovaní som stiahol aj hadičku prepadovej nafty, a boli v nej bublinky...pri pridaní išlo cez hadičku viac vzduchu ako nafty, takže som zdemontoval čerpadlo a dal ho na stolicu, no zatiaľ som nič neobviklé na ňom nenašiel. Čerpadlo je OK, skúšané aj s tryskami...

Napadá ešte niekoho niečo?

Zajtra sa chystám poriadne otestovať magnetický ventil na čerpadle, či náhodou....lebo čerpadlo bolo testované bez neho, zapojené napriamo.
Sintra 2,2DTi, 1999, CD, 7m.
Obrázok
Andyno
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Jún 2007, 17:39
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Andyno »

Huráááá, poblém vyriešený - vysunuté sitko z holendra prívodu nafty do čerpadla.
Zaujímavé, lebo z takého istého motora som už vyberal čerpadlo, a žiadne sitko tam nebolo.
Tu to sitko bolo, bolo zosunuté a navyše celé bolo obalené hnusnou plastovou žuvačkou :evil: - to už aby som naftu kúpenú na čerpačkách doma predestiloval a až tak zjazdil...

Ale treba poznamenať, že som sa aspoň troška viac zblížil s autom. Veď kedy by som sa dostal k údržbe el. vedenia, očisteniu motora a štartra? Asi len pri nejakom probléme...
Zároveň som vymenil aj rozvodový remeň (192 tis. km). Škoda len, že sa mi nepodarilo zohnať originál od japoncov...
Sintra 2,2DTi, 1999, CD, 7m.
Obrázok
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

...prave som sa Ti chystal napisat! Lebo s niecim velmi podobnym mam skusenost z BMW 520i.

Auto slo perfektne, az kym sa motor poriadne nezohrial, potom presne Tvoje symptomy, i ked to bol benzin.

Rychlo som zistil, ze v tej chvili benzin nema tlak, vymenil som cerpadlo.

Take iste spravanie.

Vsetky privodne hadice som vymenil - hypoteza autoriz. servisu bola, ze hadice teplom zmaknu a splostia sa (cerpadlo nebolo v nadrzi, ale mimo nej).

Ziadna zmena.

Zufalstvo.

Otvoril som nadrz a vytiahol komplet sanie aj s palivomerom. Na konci sania sitko. Nieco diabolske sa vtedy vo mne vynorilo a vytrhol som to sitko a zahodil. Odvtedy ziaden problem!

spatnou analyzou som prisiel na to, co sa stalo:
- cistic beznzinu naleptal sitko, to sa scasti uzavrelo
- horuci benzin je tazsie cepatelny ako studeny
- po zohriati benzinu doslo k vytvaraniu vakuovych bublin, benzin sa "trhal", pumpa chytila vakum a bol koniec

kto neveri, ze benzin sa da v teplom stave lahko roztrhnut, moze ho naliat do inj. striekacky a vyskusat. Ide to lahko

Dufam, ze tento prispevok niekomu usetri tisice :)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

alebo to este byva chyba na riadiacej jednotke cerpadla a to viem opravit za cca 1000sk 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"