Dobrý deň,
Chcel by som Vás požiadať o radu, počas jazdy, akonáhle sa mi motor zahrial aspoň na 80 stupňov, objavila sa kontrolka a motor mi padol do núdzového režimu. Celý proces bol taký, že trikrát mi kontrolka zasvietila ale hneď aj zmizla. Na štvrtý krát, už ostala svietiť a motor stratil ťah. Po dlhšej jazde mi už svietila aj kontrolka emisií. Keďže nikto z mojich známych nemal softvér na opel, navštívil som dvakrát autorizovaný servis opel v Nitre a Topoľčanoch. V oboch prípadoch mi počítač zaznamenal dve chyby. Prvou chybou bol nedostatočný prietok EGR, a druhou spätná väzba EGR - nesprávne napätia. V oboch servisoch mi bolo navrhnuté vymeniť EGR ventil. Po dlhej dobe váhania som nakoniec kúpil EGR ventil nový a vymenil ho. Mesiac som mal pokoj, po tejto dobe mi motor opäť začal po zahriatí padať do núdzového režimu.
Prosím Vás, ak bol EGR ventil vymenený a je nový, prosím poraďte mi, akou cestou by som sa mal vybrať. Mám stále riešiť EGR ventil, alebo sa mám zamerať aj na iné súčiastky, ako lambdasondy, poprípade katalyzátor? Mám hľadať problém v elektrike, alebo v čom?
Viem o jednom probléme, ktorý trápi ešte moje auto a to zlé štartovanie. V prípade ak je vonku nad 3 stupne, nenaštartujem na prvý krát. Pravdepodobne budem mať problém so žhavičmi, alebo riadiacou jednotkou žhavenia, ale nemyslím si že toto by spôsobovalo neustále spadanie motora do núdzového režimu.
Ďakujem
motor v núdzovom režime
Moderátori: dulo, buci_vectra
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
Re: motor v núdzovom režime
V prvej rade , treba vedieť kód motora
Ak je to Z 19.... treba pozrieť aj kanáliky do škrtiacej klapky, MAP senzor, alebo môže byť aj problém s DPF.
Štartovanie - premeraj žhaviče
Štartovanie - premeraj žhaviče
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
Weiky
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Mar 2014, 09:18
Kod motora je Y22DTR
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
na tomto motore Ťa trápia zrejme podtlaky, netesnosť podlakového vedenia, alebo podlaková regulácia turba
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
-
Weiky
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Mar 2014, 09:18
Môže to byť takýto problém,aj keď mi svieti kontrolka emisií?
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
nič iné ako diagnostika,diagnostika a ešte raz diagnostika
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Len nie v Opli, nájdi si kontakt tuto na niekoho z tvojho okolia, a urobí ti diag za halier oproti autorizáku.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off