motor v núdzovom režime

Moderátori: dulo, buci_vectra

Weiky
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 24 Mar 2014, 09:18
Auto: Vectra C

motor v núdzovom režime

Príspevok od používateľa Weiky »

Dobrý deň,
Chcel by som Vás požiadať o radu, počas jazdy, akonáhle sa mi motor zahrial aspoň na 80 stupňov, objavila sa kontrolka a motor mi padol do núdzového režimu. Celý proces bol taký, že trikrát mi kontrolka zasvietila ale hneď aj zmizla. Na štvrtý krát, už ostala svietiť a motor stratil ťah. Po dlhšej jazde mi už svietila aj kontrolka emisií. Keďže nikto z mojich známych nemal softvér na opel, navštívil som dvakrát autorizovaný servis opel v Nitre a Topoľčanoch. V oboch prípadoch mi počítač zaznamenal dve chyby. Prvou chybou bol nedostatočný prietok EGR, a druhou spätná väzba EGR - nesprávne napätia. V oboch servisoch mi bolo navrhnuté vymeniť EGR ventil. Po dlhej dobe váhania som nakoniec kúpil EGR ventil nový a vymenil ho. Mesiac som mal pokoj, po tejto dobe mi motor opäť začal po zahriatí padať do núdzového režimu.

Prosím Vás, ak bol EGR ventil vymenený a je nový, prosím poraďte mi, akou cestou by som sa mal vybrať. Mám stále riešiť EGR ventil, alebo sa mám zamerať aj na iné súčiastky, ako lambdasondy, poprípade katalyzátor? Mám hľadať problém v elektrike, alebo v čom?

Viem o jednom probléme, ktorý trápi ešte moje auto a to zlé štartovanie. V prípade ak je vonku nad 3 stupne, nenaštartujem na prvý krát. Pravdepodobne budem mať problém so žhavičmi, alebo riadiacou jednotkou žhavenia, ale nemyslím si že toto by spôsobovalo neustále spadanie motora do núdzového režimu.

Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Re: motor v núdzovom režime

Príspevok od používateľa jupaza1 »

V prvej rade , treba vedieť kód motora ;) Ak je to Z 19.... treba pozrieť aj kanáliky do škrtiacej klapky, MAP senzor, alebo môže byť aj problém s DPF.
Štartovanie - premeraj žhaviče ;)
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Weiky
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Kod motora je Y22DTR
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Príspevok od používateľa jupaza1 »

na tomto motore Ťa trápia zrejme podtlaky, netesnosť podlakového vedenia, alebo podlaková regulácia turba
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Weiky
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Môže to byť takýto problém,aj keď mi svieti kontrolka emisií?
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

nič iné ako diagnostika,diagnostika a ešte raz diagnostika
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa LukášPB »

Len nie v Opli, nájdi si kontakt tuto na niekoho z tvojho okolia, a urobí ti diag za halier oproti autorizáku.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"