Opel VeBe X16XEL ( 1997 )- cukání motoru na benzín i LPG

Moderátori: dulo, buci_vectra

ludva
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 23 Feb 2007, 10:29
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Opel VeBe X16XEL ( 1997 )- cukání motoru na benzín i LPG

Príspevok od používateľa ludva »

Ahoj.
Koukal jsem do předešlých odpovědí, ale odpověď jsem nenašel.
Můj problém je v tom, že jiř asi 2 měsíce občas motor zacukal, rozsvítila se diagnostika, ale motor zase běžel dár v pohodě. To se objevovalo v nepravidelných intervalech.
Jenže od včerejška auto dělá to, že když se rozjíždím a přidám plyn ( klidně i po přidání na 2 i 3 ), tak auto začne ukrutně skákat - přidá a zase úplně ubere. Pokud jedu třeba na 2 do velkého kopce, skoro ho ani nevyjedu, protože jakmile přidám, začne takto hopsat, je to opravdu strašný.
Dneska auto dokonce chvíli jelo jen na 3 válce.
Zdůrazňuji že to dělá to jak na LPG, tak na benzín. EGR mám zaslepenej, zapalovací cívka nová, MAP senzor zkoušen jinej.
Měl jsem to v servisu na diagnostice, která ukázala chybu vstřikování. Tak to ještě mechanik zkoumal za jízdy na notebooku a ten ukázal, že je prý chyba na 1. válci, že tam prostě jde palivo jak se mu zachce.
Tak konstatoval, že to bude nejspíše závada někde na kabelu, že se někde ukostřuje a že najít ho bude problém, že to může být i na několik dní.
Máte někdo jinou radu?
Moc dík, v pondělí bych měl zajet do toho servisu.
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Re: Opel VeBe X16XEL ( 1997 )- cukání motoru na benzín i LPG

Príspevok od používateľa Teo »

mne toto iste robila vectra a bolo vadne egr aj ked je zaslepene ale ak ti pise poruchu vstrekovania skus pokukat kostriace kable v motorovom priestore ,lubia sa rozpadat ved uz maju casovy narok :)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"