Moja otazka je ci sa to da na motore z17dth a ci myslim spravnu cast jak ide od filtra cez vahu vzduchu a vedla skrtiacej klapky je taka kratka hadicka a tu od sania zaslepit a od motora to vyriesit ako to je v postupe??

Moderátori: bukelo, buci_vectra
Zaslepenie neviem či je uplne spravny myšlienka, ale riešenim by bola čiastočna separacia olejovych vyparov cez olejovy separator tak podobne ako u BMW. Uplne odstaviť to by nebolo naj riešenie nakoľko ti olejove vypary maju aj jednu dôležitu ulohu na ktoru sa pozabuda a to je mazanie klapiek v nasavacom systeme, može sa ti stať že po nejakom čase to budeš mať uplne vydrete, najlepšim riešenim je tie olejove vypary aspoň čiastočne v trebars dvojtretinovom množstve zachytavať. Ja tiež mam na zafke tento problem tak, po porade iným odbornikom som sa rozhodol o vyrobe separatoru na mieru mojho auta ktory sa iba zabuduje do stavajuceho systemu.peko007 napísal:neviem ci myslime to iste ja nechcem zaslepit agr .. ja len chcem odviest tie mastne tekutiny co vznikaju odvetranim motora do zvlast nadoby . Aby sa mi nevracali spät do sania a nezasvinovali zbytocne sanie...