Ahoj mam dotaz na vymenu palivového filtru u Astry 1.9 CDTI 110 kw. Docetl jsem ze je potřeba k otevreni te nádobky specialni klic nebo udelatko. Rukama to nejde ? Nebo mate někdo nejaky grift na toto ?
Diky
Výměna palivového filtru
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 17:41
- Auto: Astra H
Re: Výměna palivového filtru
Dá sa to aj rukami. Podla toho ako to je zatiahnuté. Ked si dobre pamatám ja som to povolil klúčom na filtre
- otravaga
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
- Auto: Vectra C
Ja mam ten isty motor a pred tyzdnom som to menil, rukami. Odpojis cely filter a mimo auta si to uvolnis, ja som tomu musel pomoct srobovakom a kladivom. Dotiahnut je to najlepsie asi rucne v domacich podmienkach, aby to bolo rovnomerne dotiahnute. Ked som to dotahoval srobovakom a kladivom tak mi to netesnilo. Po rucnom dotiahnuti to bolo ok. Po vymene skontroluj, staci natlakovat pomocou cerpadla, v druhej polohe klucika, nemusis nastartovat.
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Okt 2011, 11:37
- Bydlisko alt: Ostrava
- Kontaktovať používateľa:
Kladivkem a sroubovakem ??? Nemel jsi obavu ze to znicis ? Nove to skoji okolo 5000. Ještě dotaz, při te vymene se meni i to tesneni ?otravaga napísal:Ja mam ten isty motor a pred tyzdnom som to menil, rukami. Odpojis cely filter a mimo auta si to uvolnis, ja som tomu musel pomoct srobovakom a kladivom. Dotiahnut je to najlepsie asi rucne v domacich podmienkach, aby to bolo rovnomerne dotiahnute. Ked som to dotahoval srobovakom a kladivom tak mi to netesnilo. Po rucnom dotiahnuti to bolo ok. Po vymene skontroluj, staci natlakovat pomocou cerpadla, v druhej polohe klucika, nemusis nastartovat.
- otravaga
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
Hej kladivom a srobovakom, inak som to nevedel uvolnit. Tesnenie som menil tiez, dodava sa s filtrom. Skus to uvolnit najprv rucne a uvidis co to bude hovorit.