Cidlo vonkajsiej teploty
Moderátori: dulo, buci_vectra
- vauxhall18
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Dec 2006, 00:03
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Cidlo vonkajsiej teploty
Caute chcem sa opytat ci da sa zmerat konektor na cidle vonkajsom lebo na display mi ukazuje 4 ciarky pozdlzne prerusovane a neviem ci to je cidlom alebo kablom..ktore by som mohol vylucit?
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Termistor z obchodu s elektrosúčiastkami je len diskrétna súčiastka v normovanom púzdre. Jej uchytenie, elektrické napojenie a mechanickú ochranu musíš vyriešiť sám.
Termistor, sťaby originálne čidlo vonkajšej teploty je už zapúzdrené, spolu s vodotesným konektorom, vyriešeným úchytom a mechanickou odolnosťou, ktoré stačí nacvaknúť do nárazníka a pripojiť konektor.
Výber je na tebe.
Termistor, sťaby originálne čidlo vonkajšej teploty je už zapúzdrené, spolu s vodotesným konektorom, vyriešeným úchytom a mechanickou odolnosťou, ktoré stačí nacvaknúť do nárazníka a pripojiť konektor.
Výber je na tebe.
veru je to neuveritelne ale je to tak.. ja som ho mal za 15 Sk :twisted: riesil som to tak ze som ho iba zasunul do toho konektoru kde ma ist cidlo a riadne ale RIADNE zaizoloval paskou daj si na tom zalezat aby sa ti tam nedostala voda... funguje to ..a hlavne nic necvakaj
a potom to upevni to na to miesto kde to ma byt v narazniku aby bol ofukovany vzduchom lebo ja som to prvy krat spravil tak ze som ho nechal volne a teplota bola ovplyvnena teplotou motoru ked sa zohrial tak som mal 26stupnov ked bolo 13
a potom to upevni to na to miesto kde to ma byt v narazniku aby bol ofukovany vzduchom lebo ja som to prvy krat spravil tak ze som ho nechal volne a teplota bola ovplyvnena teplotou motoru ked sa zohrial tak som mal 26stupnov ked bolo 13

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Nazdar, a nemozete ten termistor niekto odfotit a dat sem na forum obrazok?Nech viem ako to vyzerá.....bo chcem to opravit sestre na Corse B. Ona tam totizto to čidlo ani nemá...chýba tam....dik.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- vauxhall18
- Nový užívateľ
diky za odpovede chcem sa este opytat ako mam vlozit termistor do toho cidla ,ked v kably nieje vobec stava...vid link http://megaupload.cz/images/upload.jpg
- vauxhall18
- Nový užívateľ
ak nemas stavu v kabli tak je niekde preruseny...a ak mas a zle sme sa pochopili tak vlozit to mas tak ze to cidlo vyberes a do tych 2 dierok kde bolo pichnute cidlo pichnes nozicky termistora a zaizolujes paskou.... asi 3 minuty prace ..nie ze ten termistor zacnes pripinat na cidlo
lebo na tom obrazku prvom si meral cidlo a v tom ani nemoze byt stava kedze je odpojene ....
ono to funguje na principe zmeny odporu termistora v zavislosti od teploty..cim vyssia teplota termistora tym mensi odpor ma ... a na termistore je ubytok napetia a podla tohto ubytku potom TID zisti teplotu...moja skromna uvahaa

ono to funguje na principe zmeny odporu termistora v zavislosti od teploty..cim vyssia teplota termistora tym mensi odpor ma ... a na termistore je ubytok napetia a podla tohto ubytku potom TID zisti teplotu...moja skromna uvahaa
Naposledy upravil/-a azmodan v 23 Apr 2008, 20:10, upravené celkom 1 krát.
- Teo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
aj ja tam mam termistor a je to v poho len ked ostanem stat tak sa trosku zdvihne teplota oproti povodnemu cidlu ale iba o 1-2 st
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
- vauxhall18
- Nový užívateľ