Problém z naštartovaním
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Romanixe
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Nov 2011, 17:26
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bratislava
Problém z naštartovaním
Mám opel astra g r.v. 1998 1.6 benzin. Po ceste do BA som zastavil na červenej na semafore a zrazu mi zhaslo auto.Po opatovnom skusani naštartovať mi pootoči motor asi o pol otačky a zrazu zhasne v aute absolutne všetko od rádia všetkých kontroliek.No keď z polohy klúča štart vrátim naspäť rádio znova nabehne.Najprv som si myslel, že to bude baterkou, ale alternátor ju dobija tak ako má a aj baterka je OK. Neviete čím by to mohlo byť? Či je problém niekde v elektronike? Inak dávnejšie sa mi asi 2-3 x pri jazde stalo to že sa rozsvietila kontrolka elektroniky motora taka oranžova kontrolka signalizujuca motor,a v tom okamihu mi auto stratilo otačky....ako keby sa prepol do nudzoveho režimu,Cela tato situácia trvala cca 1 sekundu a motor po rozsvieteni a strate otačok znova išiel tak ako mal. Stalo sa mi to v rychlosti nad 80km/hod... Dikes
- p.s.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
Re: Problém z naštartovaním
typnul bych si na elektrickou část spínací skřínky 
ale před tim bych skontroloval svorky a kontakty baterie ,ukostření kastle a motoru a změřil napětí na baterii při startu jak pude napětí pod 8V je baterka k.o.
ale před tim bych skontroloval svorky a kontakty baterie ,ukostření kastle a motoru a změřil napětí na baterii při startu jak pude napětí pod 8V je baterka k.o.
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
-
fatboy77
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Júl 2014, 19:19
- Auto: Astra F
Ahojte, nechcem začať novú tému tak skúsim sem.
Mám Astru F 1,6i GLS r.v. 1993
Dostal som ho od staršieho pána. Astrička stála takmer rok na dvore. Po výmene baterky naštartovala a išla.
Po dvoch dňoch bez problémového behania som odparkoval na dvore a nešla naštartovať.
Do vstrekovača nešiel benzín. Paradoxom je, že ak auto roztiahnem na lane, chytí na dvoch metroch. Včera aj dnes pohodový štart,ale teraz poobede už opäť neviem naštartovať, do vstrekovača mi nejde benzín.
Prosím o pomoc....resp. o nejakú radu,kde začať...
Prečistil som čo sa dalo...
Ďakujem za každú odpoveď

Mám Astru F 1,6i GLS r.v. 1993
Dostal som ho od staršieho pána. Astrička stála takmer rok na dvore. Po výmene baterky naštartovala a išla.
Po dvoch dňoch bez problémového behania som odparkoval na dvore a nešla naštartovať.
Do vstrekovača nešiel benzín. Paradoxom je, že ak auto roztiahnem na lane, chytí na dvoch metroch. Včera aj dnes pohodový štart,ale teraz poobede už opäť neviem naštartovať, do vstrekovača mi nejde benzín.
Prosím o pomoc....resp. o nejakú radu,kde začať...
Prečistil som čo sa dalo...
Ďakujem za každú odpoveď
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Skontroluj, či spína relé čerpadla, prípadne, samotné čerpadlo. Relé sa nachádza pod plastovým obložením, pri nohách spolujazdca, čerpadlo v nádrži. Auto dlho stálo, mohli zoxidovať kontakty.
-
fatboy77
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Júl 2014, 19:19
- Auto: Astra F
macil napísal:Skontroluj, či spína relé čerpadla, prípadne, samotné čerpadlo. Relé sa nachádza pod plastovým obložením, pri nohách spolujazdca, čerpadlo v nádrži. Auto dlho stálo, mohli zoxidovať kontakty.
Ahoj, ďakujem za radu, už sa mi to podarilo vyriešiť.
Blbnú mi káble pri spínačke. Po rozobraní krytu som pomykal káblami a Astrička naskočila.
Takže cez víkend ma čaká čistenie, kontrola
Ale som rád, že to už ide