Problem s motorom Z16XE
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Sep 2013, 20:35
- Auto: Astra G
Problem s motorom Z16XE
Zdravim Vas. Mam problem s motorom Opel Astra G 1,6 16V r.v 2002, Z16XE. Mam s nim uz dlhsiu dobu problem a v podstate ani neviem kde zacat. Robim v Holandsku a ked som na jar prisiel sem tak mi zacala svietit zlta kontrolka auta s klucom ale na motore som nebadal ziadne zmeny. Ani nezralo viacej ani vykon nespadol, volnobeh a start takisto v poriadku. Kontrolka mi pri kazdom vypnuti a nastartovani zhasne a rozsvieti sa niekedy po minute a niekedy aj po pol hodine. Zhruba pred mesiacom som bol na Slovensku a tak som bol na diagnostike. Vyhodilo chybu snimaca vackoveho hriadela tak som ho vymenil ale nepomohlo. Ked som sa sem vracal tak v Rakusku mi zacal motor blbnut a to tak ze mi otacky pustalo len do 3500 a potom same stiahlo na 3000 a znova pustilo do 3500 a tiez mi dost zralo benzin. Mohol som pridavat plyn kolko som chcel a nic. Myslel som ze zly benzin. Vypalil som ho cely a ked som dal novy vsetko v poriadku. Cele Nemecko bez problemov. Len zlta kontrolka svietila. A potom uz ani to. Motor bezal ako hodinky. Ale dnes mi to zacalo znova robit. Pri akceleracii trha motor a ani vykon nema a znova pusta do 3500 otacok, nezalezi aku rychlost mam zaradenu. Vedeli by ste mi poradit co s tym moze byt? Ci by som si s tym poradil aj ja lebo do servisu tu nechcem ist. Stoji to tu majland. Vdaka
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Re: Problem s motorom Z16XE
Ahoj, to ze ta hodi len do 3500 ot. je Nudzovy rezim.
Vtedy je normalne ze je vyssia spotreba.... Treba spravit znova diaagnostiku....vdzy ked svieti kontrolka motora s tym treba ist na diagnostiku hned, a nie s tym jazdit.
Vtedy je normalne ze je vyssia spotreba.... Treba spravit znova diaagnostiku....vdzy ked svieti kontrolka motora s tym treba ist na diagnostiku hned, a nie s tym jazdit.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- mirec320
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 08 Máj 2013, 08:07
- Bydlisko alt: POhronský Ruskov
Mam sice diesel,ale mal som podobny problem,no mne pri zosliapnuti plynu,ale iba pocas jazdy (ked som stal mohol som mu pridavat kolko som chcel,kontrolka nezhasla) , tak kontrolka zhasla.Diagnostika tu u nas v "servise" bola cista a nikto nic nevedel... Radili mi prist vtedy ked kontrolka svieti co bol dost tazke kedze pri kazdom pridani plynu kontrolka zhasla.Tak som zasiel do Oplu v NR,tam bola diagnostika tiez cista,no ked som im vysvetlil co to presne robi,zmerali nieco na motore a zistili,ze je v tahu vakuova pumpa,tam mi ju nukali za fakt nekrestansku cenu tak som podla cisla na nej zohnal z vrakacu druhu tusim za nejakych 50€,kamos mi ju prehodil za dalsich 10€ a odvtedy sväty pokoj...
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 TD,50kW,1998,X17DTL ex
OPEL ASTRA G 1.6 16V , 74kW , 1998 , X16XEL , AT4 ex
OPEL VECTRA B 2,5 V6 , 125kW , 2000 , X25XE , AT 4 ex
OPEL VECTRA B 2,0 16 V , 100 kW, 2000 , X20XEV , AT4 ex
OPEL ASTRA F 1,4 16V , 66 kW , 1996 , X14XE ex
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 CDTI , 59 kW , 2007 , Y17DTL súčastnosť
KIA SORENTO I, 2.5 CRDI, 103 kW, 2005, D4CB, súčastnosť
OPEL ASTRA G 1.6 16V , 74kW , 1998 , X16XEL , AT4 ex
OPEL VECTRA B 2,5 V6 , 125kW , 2000 , X25XE , AT 4 ex
OPEL VECTRA B 2,0 16 V , 100 kW, 2000 , X20XEV , AT4 ex
OPEL ASTRA F 1,4 16V , 66 kW , 1996 , X14XE ex
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 CDTI , 59 kW , 2007 , Y17DTL súčastnosť
KIA SORENTO I, 2.5 CRDI, 103 kW, 2005, D4CB, súčastnosť
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Sep 2013, 20:35
Tak dneska som bol na aute a zase nic.Vsetko v poriadku, ani kontrolka nesvietila. Motor bezal bez problemov. Nechal som ho zohriat ci to nahodou nebude robit len vtedy ale nie. Skusal som ho vytacat a v pohode. Aj tah mal taky ako vzdy. Chcem to tu dat jednemu mechanikovi pozriet ale ked tam pojdem vtedy ked mu nic nebude tak neviem ci nieco najde. To ze motor isiel do 3500 otacok som si aj myslel ze je nudzovy rezim ale aj ked som isiel na diagnostiku tak nic neukazalo. Nasiel som na ceskom fore ze chlapik mal obdobny problem a ze nakoniec sa ukazalo ze mal prasknute tesnenie pod hlavou. Co si o tom myslite? Mohlo by to byt aj to? Alebo ma este napadlo ci riadiaca jednotka nerobi problemy.