Slabý ťah v nízkych otáčkach
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
Dano
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Jan 2009, 22:45
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Slabý ťah v nízkych otáčkach
Zdravím,
stále dokola sa trápim s nízkym ťahom motora (Zafira 1,9 CDTi 74 kW)v nízkych otáčkach (niekedy sa ledva pohnem).Od 2000 to ide v pohode.Dal som to do Oplu.Diagnostikovali prasknutú hadičku od DPF filtra a spravili regeneráciu.No, ledva som prišiel domov.Dal som im to znova.Že zlé EGR (menené pred necelými dvoma rokmi).Zaniesol som im funkčné vyčistené, ktoré preskúšali a namontovali.Auto ťahalo ako divé, ale len 50km.Znova som sa ledva pohol na križovatke.Váhu som menil minulý rok.Aj mi ju ukazovalo ako chybu, ale v Opli tvrdili, že to zapríčinilo EGR.Robili aj diagnostiku a nič.
Už neviem kde sa mám pohnúť.To mám hľadať na nete, čo mi majú opraviť ? Neviete poradiť ? Ďakujem !
A ešte - keď mi volali, že musia vymeniť zanesené EGR, tak som im povedal nech to vyčitia ( zoberiem čistič na krbové sklo a za 10 minút nemám čo robiť).Skoro sa urazili, že oni len menia za nový kus...
stále dokola sa trápim s nízkym ťahom motora (Zafira 1,9 CDTi 74 kW)v nízkych otáčkach (niekedy sa ledva pohnem).Od 2000 to ide v pohode.Dal som to do Oplu.Diagnostikovali prasknutú hadičku od DPF filtra a spravili regeneráciu.No, ledva som prišiel domov.Dal som im to znova.Že zlé EGR (menené pred necelými dvoma rokmi).Zaniesol som im funkčné vyčistené, ktoré preskúšali a namontovali.Auto ťahalo ako divé, ale len 50km.Znova som sa ledva pohol na križovatke.Váhu som menil minulý rok.Aj mi ju ukazovalo ako chybu, ale v Opli tvrdili, že to zapríčinilo EGR.Robili aj diagnostiku a nič.
Už neviem kde sa mám pohnúť.To mám hľadať na nete, čo mi majú opraviť ? Neviete poradiť ? Ďakujem !
A ešte - keď mi volali, že musia vymeniť zanesené EGR, tak som im povedal nech to vyčitia ( zoberiem čistič na krbové sklo a za 10 minút nemám čo robiť).Skoro sa urazili, že oni len menia za nový kus...
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Re: Slabý ťah v nízkych otáčkach
Na zanesené a následne vyčistené EGR-ko Ti ale nikto v Opli nemože dať záruku, preto sa to rieši iba výmenou
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
-
Dano
- Nový užívateľ

Ono je to jedno, robilo to aj pri úplne novom EGR.A EGR nie je nič zložité, aby vyčistené nefungovalo, keď je dobrá cievka.
Ja si to nové EGR kľudne zaplatím, keď to auto pôjde.Ale keď tápu, čo to asi môže byť ...
Nehovorím, kebyže sú to nejakí garážoví opravári, ktorí to majú prvý krát v ruke.
Prečo chodím do drahého Opel-servisu ? Lebo predpokladám, že budú vedieť, čo treba spraviť.
Ja si to nové EGR kľudne zaplatím, keď to auto pôjde.Ale keď tápu, čo to asi môže byť ...
Nehovorím, kebyže sú to nejakí garážoví opravári, ktorí to majú prvý krát v ruke.
Prečo chodím do drahého Opel-servisu ? Lebo predpokladám, že budú vedieť, čo treba spraviť.
-
dodik123
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Mar 2013, 19:17
- Auto: Vectra B
Pri podobnom probleme u bratovej Zafiry 2,0 tdi rv2001 to robil magnetický ventil čerpadla,ktorý sa prejavoval zo začiatku slabým ťahom v nizkych otáčkach až jedneho dna motor skapal na križovatke a neišiel už naštartovať.Diagnostika ukázala chybu a muselo ísť druhe čerpadlo.Po výmene ťah ok,ale nemusi to byť tvoj pripad.Motor mal nabehane cca180 000km.Predtym nehlásilo žiadnu chybu. 
Opel Vectra 1,8 16v-85kw-1997- ex
VW-Passat 1,9 tdi-74kw-2005
VW-Passat 1,9 tdi-74kw-2005
-
Dano
- Nový užívateľ

Som zistil, že keď po naštartovaní, na voľnobeh, vytočím motor na 4000-5000 ot., tak už potom ide v pohode a ťahá od spodu, ale keď vypnem motor, musím to spraviť znova, lebo sa budem trápiť na každej križovatke a drať spojku.Čo to može byť ?
-
stateopera
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Nov 2012, 19:04
- Auto: Zafira B
ja som mal presne tento problém nepomohlo ani vyčistenie EGR tak som ho vymenil a všetko ide ako má.
OPEL ZAFIRA 1,9 CDTI 110 kW,150 PS, 6AT,
-
Dano
- Nový užívateľ

Tak, znova to bolo v oprave.Bola prasknutá aj druhá hadička od DPF.Mohli na prvýkrát vymeniť obe.Auto zatiaľ ide v pohode, len mám pocit, že keď uberiem plyn, tak auto trochu pridusí, trochu to zadrhne.
-
petkop
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Máj 2012, 20:51
Toto iste robilo aj mne,mozno nahoda ale moje skusenosti:auto po natankovani na AGIPE,prestalo pomaly ale isto tahat,ked zoplo turbo slapalo normalne,ale z nizkych otacok panta...vycisteny egr,regeneracia filtra a stale nic,hadicky ok,vsetko odskusane,aj od vakuovky vysteky hadicky v pohode...no nakoniec som zistil ze to bolo naftou.....bordel som spalil...a auto ide ako predtym...tankujem OMV a spokojnost nad spokojnost...
este jeden pribeh s pumpou agip:nova zafira,najazdene 6tisic km...auto nejde...reklamacia...zavada sa neprejavila,zakaznik sa stazoval v opli a neporadil si,vyjadrenie?v opli za pumpy nerucia...a tak sa zakaznik nasral a rozbor bol nasledovny:73%petrolej,7%nafta,10% repkovy olej a este cosi co si nepametam...takze vytankovat,natankovat normalnu naftu a auto ide...zazrak?alebo holy fakt!
este jeden pribeh s pumpou agip:nova zafira,najazdene 6tisic km...auto nejde...reklamacia...zavada sa neprejavila,zakaznik sa stazoval v opli a neporadil si,vyjadrenie?v opli za pumpy nerucia...a tak sa zakaznik nasral a rozbor bol nasledovny:73%petrolej,7%nafta,10% repkovy olej a este cosi co si nepametam...takze vytankovat,natankovat normalnu naftu a auto ide...zazrak?alebo holy fakt!