vymena tlmicov
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Jan 2013, 12:04
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
vymena tlmicov
Caute
Vie mi niekto prosim vas poslat navod ako vymenim komplet tlmice. Predne tlmice+horne ulozenie+dorazy a takisto zadne tlmice a silentbloky? Mam opel Vectra C 2004
Dakujem
Vie mi niekto prosim vas poslat navod ako vymenim komplet tlmice. Predne tlmice+horne ulozenie+dorazy a takisto zadne tlmice a silentbloky? Mam opel Vectra C 2004
Dakujem
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Sep 2010, 16:31
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
Zadné tlmiče idú vymeniť bez stahovákov, a myslím že aj struny, predné sa dajú aj bez stahováku a ale ked si to nikdy nerobil tak neodporučam. od kial si?
diagnostika OPcom, autocom (autá a nákladiaky) servis a opravy áut a moto (BMW Motorrad :-) stačí zavolať alebo napísať, rozpredávam VECTRA B a ASTRA G na orgány
- jupaza1
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
čarodej a silák
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2012, 13:57
- Auto: Iná značka
ja som menil zadne len na zdvihaku, bolo umenie po leziacky povolovat tu skrutku na spodu. Ale zapratim dlhej tyce to slo.
Nemenil som gumicky misiek tak preto mi to slo dat pekne do kopy ale teraz sa chystam ich objednat a vymenit, aspon pojde dalsi 1-2cm zadok vyssie. Pri tych nasich cestach riesit aerodynamiku, stabilitu a sportovu jazdu znizenim je totalne out.
vyska od zeme nad kolesom:
-predny blatnik 67cm
-zadny blatnik 65cm (akurat to vyrovnam vymenou gum misiek)
ono sa to da svojpomocne, ale ta praca na zdvihaku je vacsi luxus a tym aj rychlejsie.
ja som to mal zadarmo ale pol dna roboty cca 8 hod aj s brusenim a natieranim tych konzol-pudier tlmicov, co sa skrutkuju k podvozku.
Problem bol aj rozobrat tlmice, kedze ta matica bola krasne zahrdzavena, tak som odvrtal (niekolko otvorov popri zavite do toho plastu poistnej matice to rychlo vyriesilo) a uz povolit sla.
Nezabudnut tu maticu a zavit po montazi tlmica dobre namazat vazelinou, nech to zas nezhrdzavie, keby nieco.
Nemenil som gumicky misiek tak preto mi to slo dat pekne do kopy ale teraz sa chystam ich objednat a vymenit, aspon pojde dalsi 1-2cm zadok vyssie. Pri tych nasich cestach riesit aerodynamiku, stabilitu a sportovu jazdu znizenim je totalne out.
vyska od zeme nad kolesom:
-predny blatnik 67cm
-zadny blatnik 65cm (akurat to vyrovnam vymenou gum misiek)
ono sa to da svojpomocne, ale ta praca na zdvihaku je vacsi luxus a tym aj rychlejsie.
ja som to mal zadarmo ale pol dna roboty cca 8 hod aj s brusenim a natieranim tych konzol-pudier tlmicov, co sa skrutkuju k podvozku.
Problem bol aj rozobrat tlmice, kedze ta matica bola krasne zahrdzavena, tak som odvrtal (niekolko otvorov popri zavite do toho plastu poistnej matice to rychlo vyriesilo) a uz povolit sla.
Nezabudnut tu maticu a zavit po montazi tlmica dobre namazat vazelinou, nech to zas nezhrdzavie, keby nieco.
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Mar 2013, 17:43
Re: vymena tlmicov
Ahojte chcel by som sa spýtať že či by ste mi vedeli povedať kolko ma tak cca bude stať sada tlmičov na vectru C.
- 24petusko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
na to nedostanes spravnu odpoved
mal by si uviest rocnik, motorizaciu, vybavu - sport podvozok ano-nie? predne? zadne? komplet?
dalej asi budes menit aj ulozenia tlmicov - ako vidis, rozptyl moze byt obrovsky
mal by si uviest rocnik, motorizaciu, vybavu - sport podvozok ano-nie? predne? zadne? komplet?
dalej asi budes menit aj ulozenia tlmicov - ako vidis, rozptyl moze byt obrovsky
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Mar 2013, 17:43
ok takže je to 2005 ročnik s motorom Z19DTH, je vo výbave elegance a nema športový podvozok má najazd cca 150 000 km a čo sa týka tlmenia nebolo menené nič a už cítiť že nedrží na ceste a samozrejme na dnešných cestach už sa mi zdajú tlmiče dosť vytlčené takže mal som namysli možno aj kompletnú výmenu respektíve predné určite a dik za odpoveď
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Sep 2010, 16:31
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
treba vymeniť predne tlniče + ložiská možno aj prachovky, tyčky stabilizátora, a vzadu, ak zadok klepe, guláky na "banánoch"
diagnostika OPcom, autocom (autá a nákladiaky) servis a opravy áut a moto (BMW Motorrad :-) stačí zavolať alebo napísať, rozpredávam VECTRA B a ASTRA G na orgány
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
23arshavin23 napísal:Ahojte chcel by som sa spýtať že či by ste mi vedeli povedať kolko ma tak cca bude stať sada tlmičov na vectru C.
cca 200 eur + ulozenie horne cca 40-50 a + ostatne co pride
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 10:14
- Auto: Zafira Tourer
- Bydlisko alt: Golianovo
vymena tlmicov
Zdravim Vas Oplaci, sa mi celkom pozdava tato tema. Preto sa chcem spytat ako zistim aky mam podvozok, pretoze chcem menit vsetko aj ja. Uz mam vybrate capy riadenia, stabilizacne tycky, horne ulozenie tlmicov. Vsetko je to na prednu napravu na: Vectra C GTS, 2005 pred faceliftom, 1,9 cdti, 88kw, Z19DT. Vsade kde pozeram tak pisu cisla podvozku. Ako zitim ake vlastne mam to cislo a kde je napisane. Chcel by som este tlmice a pruziny, a ak by sa dalo tak skor sportove. Diky za rady.
Vectra C GTS, 1,9 CDTi, 2005
- 24petusko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
tak pokial mas skutocne GTS-ku tak mas od vyroby nizsi a tuhsi podvozok
cca o 1,5cm
ak by si chcel ist este viac dolu, odporucam ti Eibach pruziny a seriove tlmice od vyrobcu Kayaba
cca o 1,5cm
ak by si chcel ist este viac dolu, odporucam ti Eibach pruziny a seriove tlmice od vyrobcu Kayaba
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 10:14
- Auto: Zafira Tourer
- Bydlisko alt: Golianovo
vymena tlmicov
Ani by som moc nizzsie nechcel ist. Staci keby som zostal pri tom co je tam teraz. Pretoze hned na jar ako sa bude prezuvat tak idem kupit nove pnue 225/45. Tak nizsie na nase cesty asi nie. Len chcem vediet ake tlmice popripade pruziny na GTS-ku.
Vectra C GTS, 1,9 CDTi, 2005
- opel vectra 1.8 2000
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Apr 2011, 22:10
- Auto: Vectra B
Ahoj ake by ste mi poradili kupit tlmice na Vebe 1.8... nieco co aj vydrzi a za rozumnu cenu dik.