otrasny start za studena
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Jan 2013, 20:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
otrasny start za studena
Nazdar chlapi, potreboval by som poradit mam 2,2DTI 2001 vectra b mam zvyseny bod zhavenia, zhavice nove,cerpadlo bolo na testoch dryi naftu,tlaky vynikajuce, novy palivovy filter, baterka78amperova, ale ked je zimny motor proste ne a ne natocit toci aj pol minuty kym nastartuje, som zufaly poradte 
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
- Auto: Nemám auto
vela sa tu toho popisalo , ja osobne som mal 2,0 a 2,2 , ten dvojliter mi lepsie startoval ako dvadvojka ale nic moc aj tak . No teraz mam trojliter a musim si zaklopat pri -18 na supu , proste ked to ma nieco za sebou uz to neni ono . Tesnenia na triskach (traverza ) mas robene ? to nespominas . cerpadlo ako testovali ? vybrali z auta ? Mozno test trisiek skusit ? na cerpadlach odchadza ta elektronika aj v tedy to nestartuje . Ak mas vsetko v poriadku a bola by chyba len v cerpadle tak kup nove fungl . Ja by som to tak teraz uz asi riesil po tych problemoch co som si uzil , hlavne ak vies , za auto budes mat aspon dva roky. Za nervy a stres to , ze ako rano budem startovat to nestoji . Pripadne jeden napad ak to teple startuje , daj si namontovat nezavisle kurenie na nete su v ponuke za velmi dobre ceny aj nove a zabijes dve muchy jednou ranou ale samozrejme zivonost ceradla to neovplyvni zrejme ked uz je chytene a je to lacnejsie ako nove cerpadlo .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

jony5 napísal:vela sa tu toho popisalo , ja osobne som mal 2,0 a 2,2 , ten dvojliter mi lepsie startoval ako dvadvojka ale nic moc aj tak . No teraz mam trojliter a musim si zaklopat pri -18 na supu , proste ked to ma nieco za sebou uz to neni ono . Tesnenia na triskach (traverza ) mas robene ? to nespominas . cerpadlo ako testovali ? vybrali z auta ? Mozno test trisiek skusit ? na cerpadlach odchadza ta elektronika aj v tedy to nestartuje . Ak mas vsetko v poriadku a bola by chyba len v cerpadle tak kup nove fungl . Ja by som to tak teraz uz asi riesil po tych problemoch co som si uzil , hlavne ak vies , za auto budes mat aspon dva roky. Za nervy a stres to , ze ako rano budem startovat to nestoji . Pripadne jeden napad ak to teple startuje , daj si namontovat nezavisle kurenie na nete su v ponuke za velmi dobre ceny aj nove a zabijes dve muchy jednou ranou ale samozrejme zivonost ceradla to neovplyvni zrejme ked uz je chytene a je to lacnejsie ako nove cerpadlo .
Cerpadlo bolo von z auta 48hodin... byvaly majitel mi hovoril ze mozno palivove hadice vymenit... auto by som chcel isto nechat aj dlhsie je to super vozenie, fullka vybava skoda mi ho je, nieje ziaden problem len ten studeny start, akonahle sa zohreje ide na brnk, vykon perfektny, nema cerpadlo vplyv na vykon?
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

- Lubec
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
- Auto: Iná značka
Ak to ma byt odmerane presne tak do znackoveho. Ak nie, tak len pomerat, ci vstrekovace aspon voci sebe nemaju velky prepad.
Nieje to zlozite, ale mozes zavzdusnit system, radsej to nechaj servisu. A aj tak nemas nic na meranie predpokladam.
Nieje to zlozite, ale mozes zavzdusnit system, radsej to nechaj servisu. A aj tak nemas nic na meranie predpokladam.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
-
jony5
- Strieborný užívateľ

taka otazka , ze ked startujes ide smrad z vyfuku hned alebo az po chvilke ked uz zacina tahat naftu ? lebo laicky povedane stare auto ked njde nastartovat by malo trosku smrdiet od nespaleneho paliva . ked tento problem pretrvava uz 2roky urcite tie najlacnejsie veci su vymenene ako prepadove hadicky a tesnenia od nadrze po motor , pripadne pozrety kos v nadrzi . Tak ostava zrejme len to cerpadlo
nakolko to je to najdrahsie co moze odist . ked je pridrete odchadza ta elektronika v nich a ta potom da zle info a problem je na svete . Nech ti to majster pozre ci sa nepridrhava vnutro cerpadla ak ano je uz chytena zrejme aj ta riadiaca jednotka na nom . Moze v nej byt kludne aj vnutorna korozia nejakaa uz je to na prd .
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

-
jony5
- Strieborný užívateľ

Vectra B Caravan 2,2DTI napísal:nieje citit nespalene palivo...
Potom sa nedostava do spalovacieho priesoru nafta ked nie je citit . Ja ked som startoval a dlhsie tocil citil a bol aj vidiet dym aspon trosku . Mas to zrejme zavzdusnene .
-
pegassnk1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Feb 2011, 12:10
- Auto: Vectra B
tento problem som mal aj ja baterka nova,zhavice, palivovy filter, starter repasovany a auto nie a nie nastartovat v zime, a ked sa mi to konecne podarilo, auto potom zohriate startovalo cely den bezproblemov, cez noc zase nafta spadla a rano opät muky... trapil som sa vyse 2 rokov a problem bol nakoniec uplne banalny zavzdusneny palivovy system....vymenene hadicky zo vstrek. cerpadla do palivoveho filtra a vymeneny plastovy kryt palivoveho filtra a auto startuje na prvy brnk a ked riadne prituhne na dva try brnky =D......len nerozumiem preco to robilo iba v zime a nie v lete predsa ked je tam netesnost tak je jedno ci je zima alebo teplo nie??? niesom ziadny mechanik ale toto mi nejde do hlavy, ale uz je to jedno auto chvalabohu startuje....
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
rozťažnosť, alebo elasticita materiálu. Na Lancii mi to urobilo raz v zime - prisalo vzduch cez spoj, stačilo dotiahnuť eska pásku (objímku) a bolo OK. Ráno som ju rozťahoval 15 km a ani škrt, po obede - keď sa oteplilo, chytila mrcha na 5 metroch :twisted: 
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

jony5 napísal:Vectra B Caravan 2,2DTI napísal:nieje citit nespalene palivo...
Potom sa nedostava do spalovacieho priesoru nafta ked nie je citit . Ja ked som startoval a dlhsie tocil citil a bol aj vidiet dym aspon trosku . Mas to zrejme zavzdusnene .
to sa aj ja myslim, aspon sa k tomu najviac priklanam, myslim že vymena palivoveho potrubia by to mohla napravit, co povies?
-
Vectra B Caravan 2,2DTI
- Nový užívateľ

kde si zohnal ten plastovy kryt na palivovy filter? ja som to zhanal a zohnal som len priamo v opli hlinikovy 75E a to sa mi zda prehnana cena....pegassnk1 napísal:tento problem som mal aj ja baterka nova,zhavice, palivovy filter, starter repasovany a auto nie a nie nastartovat v zime, a ked sa mi to konecne podarilo, auto potom zohriate startovalo cely den bezproblemov, cez noc zase nafta spadla a rano opät muky... trapil som sa vyse 2 rokov a problem bol nakoniec uplne banalny zavzdusneny palivovy system....vymenene hadicky zo vstrek. cerpadla do palivoveho filtra a vymeneny plastovy kryt palivoveho filtra a auto startuje na prvy brnk a ked riadne prituhne na dva try brnky =D......len nerozumiem preco to robilo iba v zime a nie v lete predsa ked je tam netesnost tak je jedno ci je zima alebo teplo nie??? niesom ziadny mechanik ale toto mi nejde do hlavy, ale uz je to jedno auto chvalabohu startuje....