Neštartuje, chybové kódy 1602, 0325
Moderátori: dulo, buci_vectra
- M4jky
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Feb 2010, 18:39
- Auto: Vectra B
Neštartuje, chybové kódy 1602, 0325
Zdravím, po bezproblémovom príchode auto deň stálo a pri štartovaní len točilo motorom ale neodpálilo. Skontroloval som čerpadlo a všetko okolo toho, ďalej snímač kľukovky a potom som našiel tu na fóre postup na vyblikanie závad. Vyblikal som tieto dva chybové kódy:
1602 - Riadiaca jednotka - poškodenie modulu čidla detonačného spaľovania
0325 - Nesprávny signál čidla detonačného spaľovania 1
Čo je čidlo detonačného spaľovania? Senzor klepania? Ale to nemôže mať vplyv na štart. Neviete niekto zo skúsenosti pri akej závade môže vyhodiť uvedené chybové kódy? Skúšal som a iskru nedáva preto som skúsil vymeniť snímač kľukovky ale nepomohlo. Zapaľovací modul sa mi nepodarilo zohnať na odskúšanie. Každá rada dobrá
1602 - Riadiaca jednotka - poškodenie modulu čidla detonačného spaľovania
0325 - Nesprávny signál čidla detonačného spaľovania 1
Čo je čidlo detonačného spaľovania? Senzor klepania? Ale to nemôže mať vplyv na štart. Neviete niekto zo skúsenosti pri akej závade môže vyhodiť uvedené chybové kódy? Skúšal som a iskru nedáva preto som skúsil vymeniť snímač kľukovky ale nepomohlo. Zapaľovací modul sa mi nepodarilo zohnať na odskúšanie. Každá rada dobrá
Vebe 1.6 16V '96 hatchback, X16XEL 74kW
- EsTo
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 31 Júl 2007, 13:56
- Auto: Omega B
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
No pokiaľ sa v chybových kódoch neobjavila chyba zapaľovania tak pravdepodobne nie. Vymeniť čidlo klepania a potom spraviť diagnostiku opäť
Opel Omega B+ 2001 2.6V6 Sport 132kW Y26SE LPG
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla
Opel Astra F 1995 1.7TD Isuzu 60kW -ex
Opel Calibra A 1992 2.0i Turbo 4x4 150kW C20LET - na jar na predaj
Opel Sintra 1999 2.2 DTi 85kW X22DTH
Junge Hase auf vier Rädern....Nehovor hopla, pokým nemáš Opla
- M4jky
- Bronzový užívateľ
Nechávam to už na nich, pýtal som sa hlavne preto, že som na niektorom českom fóre čítal, že to môže byť aj zapalovací modul keď to vypisuje túto chybu. Ale mohlo to byť pre iný motor...nebudem špekulovať, keď sa mi ozvú s nejakým prevratným objavom tak by som to tu s vami prípadne prebral nech ma neošklbú lebo známy mechanik išiel na lyžovačku tak som to musel dať robiť niekomu inému.
Oplácky mechanik mi teraz po telefóne tvrdil, že čidlo klepania nemôže brániť v štarte tak neviem teda...zajtra sa mi majú ozvať tak som zvedavý.
Oplácky mechanik mi teraz po telefóne tvrdil, že čidlo klepania nemôže brániť v štarte tak neviem teda...zajtra sa mi majú ozvať tak som zvedavý.
- M4jky
- Bronzový užívateľ
Tak som sa dozvedel zlé správy: po telefóne mi povedali, že merali kompresiu a že jeden valec nemá vôbec tlak a ďalšie na tom nie sú tiež najlepšie. Ak sa mi bude dať tak sa tam pôjdem zajtra pozrieť. Nerozumiem ako je možné, že som bezproblémov jazdil a zrazu sa rozhaluzia ventily pri štarte. Podotýkam rozvody boli menené pred 15 tis. km a nepreskočili. Nerozumiem tomu...
KO: pridreté zdvihátka ventilov, takže zas bude mať peňaženka radosť. Čo odporúčate dávať do paliva aby som podobnému problému na tomto motore v budúcnosti predišiel?
KO: pridreté zdvihátka ventilov, takže zas bude mať peňaženka radosť. Čo odporúčate dávať do paliva aby som podobnému problému na tomto motore v budúcnosti predišiel?