Kolísanie otáčok
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2013, 22:33
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kolísanie otáčok
Mám otázku ohľadom kolísania otáčok na Astre H, 1,7 CDti, naj. 130000 km.
Dosť často sa mi stáva, že mi kolíšu otáčky na voľnobehu a netuším, kde je problém a doteraz mi nikto jasne nepovedal, čo to je.
Občas mi dokonca zhasne a nezáleží, či je motor zohriaty alebo nie. Niekedy otáčky kolíšu niekedy nie.
Stretol sa už niekto s takým niečím?
ďakujem.
//Presunuté zo sekcie Corsa, ... - všeobecne
//bukelo
Dosť často sa mi stáva, že mi kolíšu otáčky na voľnobehu a netuším, kde je problém a doteraz mi nikto jasne nepovedal, čo to je.
Občas mi dokonca zhasne a nezáleží, či je motor zohriaty alebo nie. Niekedy otáčky kolíšu niekedy nie.
Stretol sa už niekto s takým niečím?
ďakujem.
//Presunuté zo sekcie Corsa, ... - všeobecne
//bukelo
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2013, 22:33
Nic nesvieti, ziadne kontrolky. Diagnostika nic neukaze.
To auto mám rok a už bol menený EGR ventil. Predtým mi občas hádzalo auto na dialnici pri tempomate do nudzového režimu, ale aktuálne mi to už nerobí.
Niekto hovoril, ze staci precistit skrtiacu klapku - nepomohlo. Naposledy som pocul, ze by to mohla byt "váha vzduchu"..
Auto ma podla vsetkeho filter pevnych casti, neviem ci to moze suvisiet aj s tym.
To auto mám rok a už bol menený EGR ventil. Predtým mi občas hádzalo auto na dialnici pri tempomate do nudzového režimu, ale aktuálne mi to už nerobí.
Niekto hovoril, ze staci precistit skrtiacu klapku - nepomohlo. Naposledy som pocul, ze by to mohla byt "váha vzduchu"..
Auto ma podla vsetkeho filter pevnych casti, neviem ci to moze suvisiet aj s tym.
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
Pozri si toto vlákno - je tam odpoveď
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =4231&f=33
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =4231&f=33
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných