sportovy vyfuk-v TP alebo nie?
Moderátori: dulo, buci_vectra
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2012, 13:57
- Auto: Iná značka
sportovy vyfuk-v TP alebo nie?
ahojte
akurat bolo v "ako to nespackat", ze sportovy vyfuk ma byt zapisany v TP
Ja som kupil vectru uz so sportovym vyfukom, uz vyzera ze par rokov tam je.
Na vyfuku je priamo vyrazene e1, je to original od remusu priamo pre vectru B
tak teraz neviem ako to je, a co viem takyto s homologizaciou nemusel byt zapisany v TP doteraz
akurat bolo v "ako to nespackat", ze sportovy vyfuk ma byt zapisany v TP
Ja som kupil vectru uz so sportovym vyfukom, uz vyzera ze par rokov tam je.
Na vyfuku je priamo vyrazene e1, je to original od remusu priamo pre vectru B
tak teraz neviem ako to je, a co viem takyto s homologizaciou nemusel byt zapisany v TP doteraz
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
- dušan992
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou
podla pana policajta je to zasah do technickeho komponentu.ked vymenim kus za kus nezasahujem do ziadneho komponentu (podla mna je zasah do komponentu ak by som ho prerobil= rozrezal,vypitval,pozvaral
.
ja nemam zapisany ziadny typ vyfuku a nemyslim si ze keby som mal od novoty draho zakupeny a namontovany v opli irmscher vyfuk ze by mi ho zapisali do TP.
ale ak je diel homologovany pre dany tip auta tak neviem preco by sa to malo dat zapisovat.zase sa rozviria vasne pre takuto koninu,ked sa vsade mozne clovek docita ze to zapisovat netreba a takito .ujo vyhlasi nieco taketo. :clubbed:

ja nemam zapisany ziadny typ vyfuku a nemyslim si ze keby som mal od novoty draho zakupeny a namontovany v opli irmscher vyfuk ze by mi ho zapisali do TP.
ale ak je diel homologovany pre dany tip auta tak neviem preco by sa to malo dat zapisovat.zase sa rozviria vasne pre takuto koninu,ked sa vsade mozne clovek docita ze to zapisovat netreba a takito .ujo vyhlasi nieco taketo. :clubbed:
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
mam len vyfuk bez certifikatu, kamos co som od neho kupoval, ze pokial je tam "e1" tak mi netrbeba nic k tomu, ze si policajt moze lahnut pod auto a pozriet to "e".
Mozno mysleli v telke sportovy asi specialny pre sportove auta a asi cely vyfuk nerezovy zvarany , alebo co ja viem co. Ale viac nepovedali, ... jeden vymyslel furik a musel ho tiskat.
Potom aj vymena ziarovky je podla nich zasah do vozidla
Myslim, ze na homologovane casti vozidla netreba certifikat, ked su priamo urcene a sposobile na pouzitie pre vozidlo
Mozno mysleli v telke sportovy asi specialny pre sportove auta a asi cely vyfuk nerezovy zvarany , alebo co ja viem co. Ale viac nepovedali, ... jeden vymyslel furik a musel ho tiskat.
Potom aj vymena ziarovky je podla nich zasah do vozidla
Myslim, ze na homologovane casti vozidla netreba certifikat, ked su priamo urcene a sposobile na pouzitie pre vozidlo
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Nie je to az uplne tak ako tvrdis, ze na homologizovane casti netreba certifikat, alebo zapis do TP.
Co napr. take LPG, musi byt homologizovane, ale bez zapisania v TP riskujes pokutu a zadrzanie TP. Detto napr. predny ochranny ram pre SUV/terenne. Takze s tvrdeniami, co je homologizovane, a nemusi byt nikde zapisane narabat opatrne.
Co napr. take LPG, musi byt homologizovane, ale bez zapisania v TP riskujes pokutu a zadrzanie TP. Detto napr. predny ochranny ram pre SUV/terenne. Takze s tvrdeniami, co je homologizovane, a nemusi byt nikde zapisane narabat opatrne.
- lubo.rix
- Strieborný užívateľ
LPG a zadny vufuk sa neda porovnavat, vyfuk ma 2 skrutky a 3 gumy, coz LPG nevravim, 5,5hod montaze, aspon pre vectru
ako ste pisali je to vymena kus za kus, lenze oni nedefinovali presne aky sportovy vyfuk, diskutabilne, ako : preco beru nasi policajti pokuty od nas pre ich premie a vyplaty a v UK pride len ustrizok za pokutu, ak nezaplatis, cau uvidime sa na sude.
...ano viem, sme 100 rokov pred opicami
ako ste pisali je to vymena kus za kus, lenze oni nedefinovali presne aky sportovy vyfuk, diskutabilne, ako : preco beru nasi policajti pokuty od nas pre ich premie a vyplaty a v UK pride len ustrizok za pokutu, ak nezaplatis, cau uvidime sa na sude.
...ano viem, sme 100 rokov pred opicami
ѴЄƇϯƦȺ Ƀ
- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
lubo.rix ak chceš lepšie spať, respektíve pokojnejšie jazdiť - pošlem ti certifikát na Remus
Mám tiež rémus, Vectru mám od Ľuba a tiež tam už bol dávno nahodený, ale pravdu povediac ani neviem či tam nejaké Ečko je
Mám tiež rémus, Vectru mám od Ľuba a tiež tam už bol dávno nahodený, ale pravdu povediac ani neviem či tam nejaké Ečko je
Naposledy upravil/-a AReYco v 07 Jan 2013, 16:47, upravené celkom 2 krát.
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Ak ta trapi cetrifikat, stiahni si ho zo stranky irmscheru, ak mas teda ickovy vyfuk a nalep ho policajtovi na celo. Ja to nijak riesit nebudem. Nech len skusia pindat.
quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X25XE Sport - rozobrata na organy
VeBe X16XEL Caravan - ex
,,Opel wir leben autos...Aber nur ein bisschen"
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
- mysiaq
- Moderátor
- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Neviem, ja by som to tak tragicky nevidel... Pan najvyssi mal zrejme namysli sportovy vyfuk pri ktorom uz chyba kat a aj par inych veci, kde uz by mohli byt ine emisie a podobne... U vas sa meni len koncovy tlmic vyfuku coz aa za sportivy vyfuk nepovazuje, len ma taky vzhlad a dajme tomu aj zvuk. Je to v konecnom dosledku len nahrada od ineho vyrobcu ktora vsak nijak nemeni charakteristiku ani technicky stav auta... Problem by som videl akurat na vyfuku ala privareny hasicak bez homologizacie
- mysiaq
- Moderátor
- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Dobre este aby to bolo presne endzelajsi tiez nemas zapisane v tp a tiez je to mena a tiez ich je vidno... Alebo xenony, samozrejme homologizovane :-) kazdopadne je to jedno, natrafis na blbca tak mu nevysvetlis aj tak... Myslim zezodpovedane bolo dostatocne... Aj tak si z toho vezme kto chce co chce
- Lubec
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Aug 2010, 21:54
Jee tak to by bola sranda, keby som musel dokazovat pravost xenonov, mna tieto veci hrozne bavia, ked to mam v poriadku a niekto sa do toho vrta
Ale tak zatial si pani policajti nechali vzdy poradit.

quattro
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex
VeBe X25XE - Phoenix-ex
VeBe X16XEL Caravan - ex