vebe - nefunguje ukazovatel teploty
Moderátori: dulo, buci_vectra
- ivo
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:12
- Auto: Vectra B
vebe - nefunguje ukazovatel teploty
ahojte , moje auticko mi neukazuje teplotu motora teda vody na pristrojovke , neviete v com moze byt problem ? , lebo kuri normalne aj v tejto zime tak by termostat nemal byt pokazeny si myslym
Je - ford mondeo estate ZETEC-S 2,2 tdci , chip , eibach
EX - vectra B X20DTH caravan - uz je u oca , radsej nez predat za paaaaar šupov
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Kým sa pustíš do rozoberania prístrojovky, bolo by dobré teplotu najprv skontrolovať diagnostikou a potom prípadne skontrolovať kontakt na teplotnom čidle na motore.
Prípadne, ako píše Zippi. Rozsah budíka začína niekde na 70-tich stupňoch. Auto kúri už pri 60-tich, ale ručička sa pritom ani nepohne. Keď prídu mrazy, môže sa stať, že ti ani kúriť nebude.
Prípadne, ako píše Zippi. Rozsah budíka začína niekde na 70-tich stupňoch. Auto kúri už pri 60-tich, ale ručička sa pritom ani nepohne. Keď prídu mrazy, môže sa stať, že ti ani kúriť nebude.
- ivo
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2008, 18:12
- Auto: Vectra B
s autom sa jazdia prevazne dlhsie trasy , denne cesta do roboty okolo 30km tam aj spat , a ked ho clovek nevytaca tak viem ze sa rucicka v tychto teplotach ani neppohne aj ked uz kuri , termostat som menil cca 3roky dozadu , ked trochu praskol a prehrieval sa mi motor . No jemozne ze aj tento zanovny uz bude treba vymenit
a kde by som nasiel to teplotne cidlo na motore? ,
a kde by som nasiel to teplotne cidlo na motore? ,
Je - ford mondeo estate ZETEC-S 2,2 tdci , chip , eibach
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
popr. pred chladič vložiť clonu z pevného kartónu, ak sa začne zohrievať a ukazovať teplotu je termostat v háji 
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
kamošovi to blbne...ale auto je v pohode aj to kúri. Len niekedy jednoducho neukáže ručička teplotu.
Napríklad, motor je zohriaty na prevádzkovú teplotu, ručička ukazuje cca 90°C. Ideme na cigu, vypneme motor, dofajčíme, naštartuje a ručička je na minime a ani sa nepohne. Niekedy však aj za jazdy začne stúpať. Je to fakt individuálne, ale tak napríklad Astra H takú ručičku ani nemá, takže ani neviem, koľko má motor teplotu. Keď som mal dožubaný termostat, motor bol stále (aj po 50km jazde) studený a mal cca 50°C. Bohužial to človek ani nezistí, kým nepriľla zima a netrebalo kúriť. Tá ručička mi tam jednoducho chýba.
Napríklad, motor je zohriaty na prevádzkovú teplotu, ručička ukazuje cca 90°C. Ideme na cigu, vypneme motor, dofajčíme, naštartuje a ručička je na minime a ani sa nepohne. Niekedy však aj za jazdy začne stúpať. Je to fakt individuálne, ale tak napríklad Astra H takú ručičku ani nemá, takže ani neviem, koľko má motor teplotu. Keď som mal dožubaný termostat, motor bol stále (aj po 50km jazde) studený a mal cca 50°C. Bohužial to človek ani nezistí, kým nepriľla zima a netrebalo kúriť. Tá ručička mi tam jednoducho chýba.
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
V kámošovom prípade by som sa zanmeral na káblovačku, studené spoje a ... riešil som to na jednej Honde - ulomený kontakt na čidle teploty pri termostate 
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
- 147dusan
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 17:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
teplota
ja som mal podobny problem mal som zlu kostru zober kusok kabla z baterie minus prepoj nakaroseriu auta aeste na motor vyskusaj poto to moze byt este snimac teploty vedie knemu jeden drotik neviem aky mas motor kod
- Peter Kuľha
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Dec 2010, 09:02
- Auto: Iná značka
Aj mne vypadol káblik od snímača teploty, môže to byť ono.
VW Passat B4 Variant 1,8 66kw (90hp)
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110
Vectra B X25XE Steinmetz
e-mail: peterkulha7@gmail.com
tel. : 0944393951
Vectra B X18XE1 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37110
Vectra B X25XE Steinmetz
e-mail: peterkulha7@gmail.com
tel. : 0944393951