problem s motorom

Moderátori: dulo, buci_vectra

TOBA

problem s motorom

Príspevok od používateľa TOBA »

Nazdar chlapi Dnes mi niečo odišlo na motore Po natankovaní benzínu 98 okt som prešiel asi 1km a začal mi zdochyňať motor a ešte sa mi rozsvietila kontrolka motora na palubke Skúšal som opäť naštartovať to sa mi po dlhšom čase podarilo ale s problémami Motor beží zle ako na 3 válce pri vyšších otáčkach je to ok ale voľnobeh je to na figu Neviem či to je len benzínom alebo sa tam pobabralo aj niečo iné (krokový motorček atď) poradte ohľadom dobrého servisu v KE sám sa vtom vrtať nechcem Čo mi navrhujete čo mam spraviť vyťahať nádrž a natankovať 95 + diagnostika alebo čo ešte
marcel007

Re: problem s motorom

Príspevok od používateľa marcel007 »

TOBA napísal:Nazdar chlapi Dnes mi niečo odišlo na motore Po natankovaní benzínu 98 okt som prešiel asi 1km a začal mi zdochyňať motor a ešte sa mi rozsvietila kontrolka motora na palubke Skúšal som opäť naštartovať to sa mi po dlhšom čase podarilo ale s problémami Motor beží zle ako na 3 válce pri vyšších otáčkach je to ok ale voľnobeh je to na figu Neviem či to je len benzínom alebo sa tam pobabralo aj niečo iné (krokový motorček atď) poradte ohľadom dobrého servisu v KE sám sa vtom vrtať nechcem Čo mi navrhujete čo mam spraviť vyťahať nádrž a natankovať 95 + diagnostika alebo čo ešte
minule nejaky chlapik natankoval na shell a zdochol mu motor museli ho odtiahnut a vytiahli mu z nadrze nejaku zltu tekutinu tak teraz ich zaluje
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

2 Toba:

V prvom rade by to chcelo diagnostiku. Ak si na to sám netrúfaš tak skús p. Ferienčík, JF-servis tel.: 0905204879.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

Diagnostika je fajn napad :D
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
TOBA

Problém vyriešený chyba bola v sviečkach resp. jedna bola uplne v kýbli Na diagnostike im vyhodilo aj chybu EGR ale že vraj to može byť aj chybná informácia Už je to v pohode od výmeny sviečok mi ani raz neblikla kontrolka motora ešte mi poradili natankovať vpower a poriadne povytáčať motor Inač bol som v Opli a cena základnej diagnostiky 885 sk + výmena sviečok originál GM 768 sk pravdu povediac čakal som vyššiu cenu
dík za rady Idem trochu túrovať moju 1.6 16v
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

No vidis trosku sa posnazis a je to :D
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
TOBA

Nazdar Opláci Prúser zase sa mi kašle motor svieti kontrolka skáču otáčky zle štartuje pri zahriatom motore atď Vyblikal som si chybu 1405 čiže poškodenie EGR ventilu :cry: Čital som na fóre že sa ma vyčistiť a zaslepiť ale môj motor je X16XEL a fotky pri postupe čistenia boli s iných motorov pravdu povediac ani neviem kde presne hľadať a ako odmontovať ten EGR :oops: Nerobil to niekto na X16XEL a nevedel by mi poradiť ako na to Som síce tech. typ ale asi nie až natoľko Dnes som na to čumel 15 min šak to je horor tam sa neda vôbec dostať (ku Krokaču atď) je tam fakt dosť málo miesta mimochodom je to ten typ motora s tým komplikovanejším saním Ak sa nájde nejaká dobrá duša čo to robila na tomto motore tak ho prosím o rady a finty ako na to a neprísť o nervy alebo nejakú súčiastku :thanks:
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Skús popis od Tomatoa na týchto stránkach http://www.opeltigra.sk/viewtopic.php?t ... c&start=60
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"