Kontrolka airbagov
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
pista1982
Kontrolka airbagov
Chcem sa vás opýtať začala mi svietiť kontrolka airbagov auto nebolo havarované ani inak poškodené takže chcem sa opýtať kolko asi stojí diagnostika v opli a čo s tým môže byť lebo mám štyri airbagy a kvôli tejto kontrolke mi teraz nefungujú
Dakujem za radu
Dakujem za radu
-
Lea
ja som mala podobný problem, ked som kupila auto... mne sa kontrolka vobec nerozsvecovala, lebo magor v bazare vymontoval tu diodku, aby sa na to ... neprišlo?? že nie su funkčne... bola som s tým v opli v servise, nainštalovanie nového softweru a vymena novej diodky na pristrojovku ma stala cca 1500.- ale za 3 dni mi začala kontrolka preblikovať a po asi týždni už svietila stale, tak v ramci reklamacie som letela nazad do MT do opla, a tam že je nejaký kabel pod šoferovou sedačkou.. kde som mala zlý kontakt, tak to nejak opravili, ale skor to asi len tak odflakli, lebo asi po 3 mesiacoch mi to svietilo zas a svieti doteraz..ked štartujem... otočim klučom.. všetky kontrolky zasvietia..postupne zhasnu ..po naštartovani asi po 3 sec sa ta kontrolka rozsvieti a svieti stale.. už sa mi kvoli tomu nechcelo do mt behať, tak to neriešim.. musim dať pozrieť asi len ten kontakt pod sedačkou??
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Vozidla Opel maju problem s konektorom airbagu pod sedackou hlavne Astra G, Omega B - da sa to vyriesit tym,ze sa konektor vycvakne a spoji napriamo.Sice potom nastane problem ked je nahodou potrebne demontovat sedackuLea napísal:ja som mala podobný problem, ked som kupila auto... mne sa kontrolka vobec nerozsvecovala, lebo magor v bazare vymontoval tu diodku, aby sa na to ... neprišlo?? že nie su funkčne... bola som s tým v opli v servise, nainštalovanie nového softweru a vymena novej diodky na pristrojovku ma stala cca 1500.- ale za 3 dni mi začala kontrolka preblikovať a po asi týždni už svietila stale, tak v ramci reklamacie som letela nazad do MT do opla, a tam že je nejaký kabel pod šoferovou sedačkou.. kde som mala zlý kontakt, tak to nejak opravili, ale skor to asi len tak odflakli, lebo asi po 3 mesiacoch mi to svietilo zas a svieti doteraz..ked štartujem... otočim klučom.. všetky kontrolky zasvietia..postupne zhasnu ..po naštartovani asi po 3 sec sa ta kontrolka rozsvieti a svieti stale.. už sa mi kvoli tomu nechcelo do mt behať, tak to neriešim.. musim dať pozrieť asi len ten kontakt pod sedačkou??
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
pista1982
-
Signum
- Strieborný užívateľ

V Opli tiez niesu supermani ako si to niekto myslipista1982 napísal:inak aj môj švagor má astru 1998 a tiež ako kúpil auto pred dvoma rokmi tak mu stále svieti kontrolka airbagov a tiež dal to pozrieť v opli niečo mu spravili ale za týžden mu začala zase svietiť tak ja potom nechápem načo je autorizovaný servis ...... :roll:
Mám Opel
-
Lea
-
iurai
kontrolka Airbag kontakty sedacky
je v urcitych rocnikoch pouzity zly druh konektora.
po case sa tam zvacsi odpor. alebo pri posuvani sedacky
Opel ma na to opravnu sadu, ze sa v kabelazi vymeni konektor za vylepseny typ.
ja by som to osobne napriamo nedaval. radsej nejaky kvalitny konektor
po case sa tam zvacsi odpor. alebo pri posuvani sedacky
Opel ma na to opravnu sadu, ze sa v kabelazi vymeni konektor za vylepseny typ.
ja by som to osobne napriamo nedaval. radsej nejaky kvalitny konektor
-
Lea
juraj..a čo by asi vyšiel taký konektor??? lebo mne to v opli len dali napriamo.... ako Ty píšeš.. a vydržalo to len par týždnov, a kedže chcem auto predať, nech ta kontrolka nesvieti... dik.
p.s. ak by si mal cestu do našich končín, mam nachystaný ten naboj pre Teba.. ak budem mať ja cestu, ozvem sa..alebo Ti to pošlem poštou??
p.s. ak by si mal cestu do našich končín, mam nachystaný ten naboj pre Teba.. ak budem mať ja cestu, ozvem sa..alebo Ti to pošlem poštou??
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Kedze Ti to v Opli spojili napriamo a vydrzalo iba zopar tyzdnov tak konektor asi nic nevyriesi ,chyba bude zrejme aj niejde inde 
Mám Opel
-
iurai
z elektrickeho hladiska je riesenie bez konektora idealne. ak tam chyba naskocila, tak asi z ineho dovodu.Lea napísal:juraj..a čo by asi vyšiel taký konektor??? lebo mne to v opli len dali napriamo.... ako Ty píšeš.. a vydržalo to len par týždnov, a kedže chcem auto predať, nech ta kontrolka nesvieti... dik.
inak prosim naboje neposielat postou ...
- scorpi4
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
je mozne,ze Ti svieti po case kontrolka preto,ze vo volante je abg taktiez na konektore, a ten sa niekedy "ukruti"...chvilu drzi,chvilu nie...proste by som to pozrel este tam...aj ked neviem,ako je to konkretne na Tvojom aute...ale myslim,ze podobne...a este sem tam blbne abg spolujazdca...napriek neburaniu a podobne...proste"len tak"...aj ked s tym som sa ja stretol na bmw...iurai napísal:z elektrickeho hladiska je riesenie bez konektora idealne. ak tam chyba naskocila, tak asi z ineho dovodu.Lea napísal:juraj..a čo by asi vyšiel taký konektor??? lebo mne to v opli len dali napriamo.... ako Ty píšeš.. a vydržalo to len par týždnov, a kedže chcem auto predať, nech ta kontrolka nesvieti... dik.
inak prosim naboje neposielat postou ...
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
- zachy
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Feb 2008, 18:30
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
kontrolka
čaute, mne sa to na mojej sintre stalo už 2x. Naposledy teraz pred 4 dňami. Vždy to bol kontakt pod vodičovou sedačkou aj keď boli konektory spojené. Cez diagnostiku sa to vymazalo a je to OK. Asi spolujazdci vzadu kopnú do káblov.....
OPEL Sintra 2,2 DTi
OPEL Frontera 2,8 TDi sport
OPEL Frontera 2,8 TDi sport
-
iurai
Re: kontrolka
to je vtip, vsak ? "Cez diagnostiku sa to vymazalo a je to OK"zachy napísal:čaute, mne sa to na mojej sintre stalo už 2x. Naposledy teraz pred 4 dňami. Vždy to bol kontakt pod vodičovou sedačkou aj keď boli konektory spojené. Cez diagnostiku sa to vymazalo a je to OK. Asi spolujazdci vzadu kopnú do káblov.....
Kontakt treba opravit. vies aka je sranda dostat airbag do tvare bez predpinaca?
-
iurai
to je zly postup.zachy napísal:To nie je vtip, svorky sa rozpojili, nastiekali kontakty, pripojili svorky, vykonala diagnostika a je to OK. Kontrolka nesvieti a všetko je OK. Už po druhý krát a stále rovnaký postup....
opel tam montoval zle kontakty, tie mozes olejovat pravidelne olejovat :-)
staci namontovat opraveny kontakt, alebo napevno spojit vodice
-
Lea
-
drummer6
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Júl 2008, 09:14
- Auto: Corsa D
Kontrolka Airbagu
Zdravim Vas! Zacala mi svietit kontrolka airbagu, a to tak, ze som odpojil predny konektor kablov na prednych dverach, vystriekal som ho konkordom a ked som ho zapojil spat svietila kontrolka airbagov. Co sa tam mohlo stat??????
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ak máš bočné airbagy, vo dverách je tlakové čidlo. Ak si ho odpojil pri zopnutom zapaľovaní, RJ zaznamenala problém a rozsvietila kontrolku. Tá sa dá zhasnúť po odstránení problému len diagnostikou. Ak si čidlo odpojil pri vypnutom zapaľovaní, tak problém pravdepodobne pretrváva.
Čistíí sa kontoxom, alebo kontaktolom, nie konkorom a konkordom už vôbec nie. Concordy boli uzemnené a vyradené z letovej prevádzky.
Čistíí sa kontoxom, alebo kontaktolom, nie konkorom a konkordom už vôbec nie. Concordy boli uzemnené a vyradené z letovej prevádzky.