Vraj su Ople kazove auta..

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Vraj su Ople kazove auta..

Príspevok od používateľa Barry »

Ahojte,

Mam trocha blby pocit. Objednal som si novu Vectru caravan 1,9 CDTI 88kW a uz som aj zaplatil zalohu. Rozpraval som sa uz s viacerimi ludmi a vela z nich mi povedalo ze vraj ople patria medzi tie menej spolahlive vozy. Pytal som sa aj v jednom autoservise, ktory servisuje vsetko, takze ma prehlad. Vraj casto odchadzaju turba a nejake cidla. Ake mate skusenosti vy ? Zaujimaju ma skusenosti majitelov novych oplov. Dakujem za odpovede.
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

Opel nie je o nic viac ani menej kazovy ako ostatne znacky. Kazdy hovory tak ako pocul a nie z vlastnej skusenosti a to je take ako JPP...Iny ludia zas hovoria ze Renaulty su kazove, dalsi zasa ze fiaty nie su moc dobre, a dalsi zasa ze peugeot je nanic...to vies 100 ludi 100 chuti a ak by si mal dat na reci tak chodis MHD. Okrem toho sa to hovori aj o novych Mercedesoch tiredy E a aj o VW passat, touareg atd....takze s tym by som sa vobec netrapil. Ja osobne mam Opel od roku 95 a som velmi spokojny. Vsetko je len o vkuse kazdeho cloveka ake auto mu vyhovuje a v ktorom sa citi dobre...Ak sa o auto staras ako mas tak je spolahlive. Turba su citlive to je fakt ale iba vtedy ak s nim nevies jazdit a nesetris ho...ale toto sa tyka kazdej znacky nielen Opel.
Naposledy upravil/-a Manta v 22 Feb 2008, 23:08, upravené celkom 1 krát.
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

No tak tieto pochybnosti si mal zacat riesit este pred kupou noveho vozu a o to skor kedze sa nejedna o investiciu niekolko sto korun ;) Inak nemyslim si ze su nejako extra kazove a nove auto by uz vobec nemalo byt kazove... a kazovost auta zavisi hlavne o to ako sa k nemu majitel stara..Inak opel by som prirovnal k takej Skode napriklad su to bezne auta pre beznych ludi na bezne jazdenie ale budes ho mat rad neboj sa kazdy ma rad svoje auto :D :)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Vo februári 2007, v TUV reporte, Opel Meriva vyhrala titul najspoľahlivejšie auto v segmente trojročných áut a nemecké autá vôbec, boli vyhodnotené ako najspoľahlivejšie, taktiež v tomto vekovom segmente. K dôverihodnosti testov sa vyjadrovať nebudem, robilo sa to na základe množstva závažných chýb zistených pri technických kontrolách, ale pokiaľ ide o nové auto, v prípade Opla určite chybu neurobíš. :wink:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
azmodan

macil neviem ako ty ale ja by som si podla rebricku TUV urcite auto nekupoval robi a to zo vzorky 500 aut z celeho nemecka takze tie vysledky su podla mna dost skreslene a vobec tieto statistiky su akurat tak na 2 veci... vzdy sa cudujem ked niekto napise ze som si kupil ford focus napr lebo bol v rebricku TUV na 3 mieste..je to blbost
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Barry »

Azmodan..... ja som vyberu auta venoval asi 3 mesiace. Skusal som vsetko mozne... samozrejme rolu zohravala aj cena. Chcel som v kazdom pripade auto nove a nie jazdene. Moj vyber sa postupne zuzil na Toyotu Avensis a Opel Vectra... oba kombiky kvoli N1 a odpoctu DPH. Toyota sa mi zdala fajn, ale nesedela mi.... skratka som do toho auta nezapadol. Asi je to robene pre mensich ludi a ovladacie prvky sa mi zdali priliz chaoticky porozhadzovane po kokpite.... No a samozrejme ta Toyotka bola o nieco drahsia a uz som sa nechcel roztahovat. To mas tak.. vzdy prihodis nejaku stovku (tisic) a mas lepsie... ale potom sa zastavis na 3 milionoch :O) Do teraz som mal opliky 3. Kadett z roku 86, Astru G rok 2001 a Astru H 2004.
Najmenej problemov bolo s Kadettom... doteraz s nim jadi otec. Astra G bola tiez v pohode a ta nova Astra H mala nejake divne problemy, ktore sa vsak objavili az po tom co auto stalo 2 tyzdne v autorizovanom servise, pretoze som mal tuknuty zadok... POtom to zacalo, takze som mal pocit ze v tom servise vymenili pol auta... Po mesiaci odisiel alternator, potom paubny pocitac, potom ovladanie na volante, potom to xciplo a neslo nastartovat... po hodine to uz slo.. a taketo prkotiny. Ople sa mi pacia a dobre sa mi s nimi jazdi, sedia mi do ruky a cenovo su pristupne. Preto padla volba na Vectru... No a samozrejme ze som o tom diskutoval s vela ludmi aj pred tym, ale az tertaz som narazil na informacie ktore som v uvode spominal o udajnej nespolahlivosti.
azmodan

No tak vidis ked uz si mal 3 ople tak si vies nazor spravit aj sam urcite :) kadett sa kazil asi najmenej preto lebo sa na nom nemalo co pokazit v podstate :P ako tu uz bolo povedane ople nie su o nic kazovejsie ako ostatne auta ak maju pravidelnu udrzbu (vynimky sa najdu vzdy je nejaky nepodareny kus od vyroby ale to je aj BMW aj mercedes aj KIA tomu nezabranis :D ) Velka vyhoda oplov je to ze su cenovo velmi pristupne maju pekny dizajn a len oproti silnej nemeckej trojke Audi BMW Mercedes maju podla mna dost rezervu v odozve riadenia jazda v nich je taka obycajna nic extra je to vsetko trochu gumove ale niekomu to nevadi,interier posobi lacnym dojmom u skoro vsetkych oploch a dalsia chyba je ze opel nema riadny system 4x4 v beznych autach urcite by to zdvihlo ich hodnotu... A ak chces zase top kvalitu v podobe tej spominanej trojky ;) tak si za nu musis priplatit trosku viacej a to su nie vsetci ochotni urobit...preto je opel uspesny lebo sa nepusta do boja s tym na koho nema ale si drzi stabilne svoju strednu a nizsiu triedu za fajn peniaze.. tolko moj nazor..staraj sa o opel a bude ti sluzit neboj sa ;)
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

ku kazovosti celkovo uz iba jedna poznamka, cim viac elektorniky v aute tym viac je nachylnejsie na kazovost pretoze v aute sa kazi hlavne ta elektorinika a to vo vsetkych znackach plati rovnako, samotna mechanika je OK.
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

2 Azmodan:
Ja nevravím, že si má vyberať auto podľa hodnotení TUV. Pridal som len ďalší možný zdroj hodnotenia. Na jednej strane povesť Oplov, ako nespoľahlivých áut, na druhej oficiálna správa. Keď som sa rozhliadal, čím by som nahradil už mi nevyhovujúcu Škodovku, jedným z kandidátov bol aj Peugeot 306 - v podstate rovnaký segment, ako moja terajšia Astra. Všade som však počúval, že "francúza nikdy!". Dodnes neviem prečo. Vídavam ich na cestách a dodnes sa mi páčia a Peugeot vôdec. Kolegov kamarát si doviezol z nemecka VeBe s motorom X16XE. Večne má s ním nejaký problém a dobré slovo na Opel od neho nepočuješ, ale že auto je totálne zanedbané, vn káble hádžu iskry kde-kade, motor zasvinený, zvnútra to iste nebude iné, o tom sa nezmieni. A práve takí sú najhlučnejší a narobia okolo seba najviac kriku. Tí, ktorí sú s autom spokojní a spravidla ich je väčšina, nemajú dôvod vykrikovať a spokojne a potichu si auto užívajú a používajú. O tých však nik nepočuje, možno ich však vidieť na cestách. Skúste sa prejsť po obyčajnom sídliskovom parkovisku a spočítat Ople.
Opel Astra F-CC, X18XE
azmodan

manta suhlasim 100tne

macil ja len tolko ze je pekne ze tych pezotov jazdi plno ... plno jazdi aj aut znacky LADA Skoda 105 atd atd.. je jedno vec ze auto jazdi ale druha vec je ako jazdi ci tam vsetko klepe otriasa sa si startuje aj pri -20 to neznamena ze ked auto jazdi ze je nim aj prijemne jazdit , udrziavat ho a starat sa on
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Sorry, ale nachápem celkom dobre o čo ti ide. Staré Škodovky a Lady sú tu z minulosti a ich počet sa rozhodne nezvyšuje. Tie by som do týchto hodnotení vôbec neradil. Mám pocit, že za každú cenu chceš oponovať, ale pritom ja tvrdím v podstate presne to isté čo aj ty. Netreba dať na reči iných, spravidla takých, ktorí s konkrétnou značkou nemajú žiadne skúsenosti, pretože ich mienku ovplyvňujú práve tí nespokojní krikľúni. Každé auto je obrazom svojho majiteľa.
Opel Astra F-CC, X18XE
azmodan

Macil ja nechcem oponovat ja len tvrdim ze sa vobec neda brat ako argument to ze pezoty alebo ople su dobre auta LEN PRETO ze ich jazdi vela a ze ich je vela zaparkovanych pred sidliskami...
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak prečo sa kupujú, keď sú také zlé, nespoľahlivé a kazové? Myslím Ople. Peugeot som uviedol len ako ďalší príklad zlej povesti bez pádnych argumentov.
Opel Astra F-CC, X18XE
azmodan

ja som tiez uviedol len opel ako priklad :D :D sam mam uz druhy opel a nie je kazovy ;) a preco sa kupuju som uz pisal vyssie t.j. nizka cena a fajn zvezenie pre obycajnych ludi
wlassto

Príspevok od používateľa wlassto »

- ľudia, zoberiem vzorku mexanik z PO čo robí v opli, mexanik z KE čo robí v opli, súkromný mexanik čo robí len v ople v PO a tiež v KE mi povedali jedno, benzín od oplu je fajn, diesel je problém..., čo sa týka elektriky, čím viac výbavy, tým väčšie %, že niečo odíjde, kúp si auto s kľučkami, bez rádia, bez klímy, bez protišmykovýx systémov, airbagov, abs a bla bla a uvidíš, že za 10 rokov ti nezasvieti takmer ani jedna kontrolka :lol: ale bavili sme sa o jazdenýx, nie o novýx autáx ...
- osobne si myslím, že hovoriť o neak extra kazivosti oplov a inýx značiek je somarina, ja vam poviem len, že my v rodine čo mame auta a moji známi, tak ešte nikto nexodil reklamovať nové auta cca do týx 100 000km s niečim extra, potom ano.... a to či už to bol VW, škoda, opel, audi .....
- a napr. čo som mal tigru, ta mala najadzenýx asi cez 200 000tis km, len bola stočná neakým dobrákom z bazaru, ale štítok zabudli dať dole a som s ňou jazdil v pohode dva roky bez jedinej zastávky v servise, a zase sú aj takí neštastníci, keď sa pozriem na tigra klub, že autíčko sa im pravidelne kazíííííí
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 11:46
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dulo »

ja som napríklad kúpil moju Corsu od známych, ktorí ju mali 3 roky. Bol som presvedčený, že lepšie auto asi ani neexistuje, pretože s ňou nemali žiadne vážne problémy a po 3 mesiacoch mi odišla riadiaca jednotka....
VeBe X18XE Caravan Sport
Durko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Okt 2007, 21:17

Príspevok od používateľa Durko »

majitel velkou mierou prispieva k spolahlivosti auta, mame KIA, Skoda, Suzuki, Renault, Peugeot a ziadne z tych aut nevinika spolahlivostou, ale uj mna je problem ze snimi jazdi XY vodicov
Nie som členom OPELCLUBU
Opel Vectra Caravan X 16 XEL, r.v. 98
105500 km
Spotreba:
dialnica - 6,4L
behacky po okoli - 7,03L / 6,94L / 7,18L / 7,37L
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

sucasne auta su trocha ruleta.
na trhu prebiehaju preteky na 2 frontoch
- co najviac pridavnych funkcii, najma elektronickych
- znizovanie vyrobnych nakladov
oboje ma vplyv na kvalitu
iurai

rebricky spolahlivosti

TUV - kolko aut malo pri tech. kontrole zavaznu chybu. Trocha to hovori aj o tom, ako majitelia auta servisuju.

ADAC - servisne vyjazdy k nepojazdnym autam. Hovori skor o vybitych bateriach, prasknutych klinovych remenoch

J.D.-Power - spokojnost majitelov - Majitelia drahsich aut su viac kriticki ako majitelia lacnych znaciek
iurai

opel nie je kazovy. ak by bol, nikto by si ho nekupil a fabrika by skrachovala.
a najlepsie auta su skodovky
a moj tajny tip - korejske auta
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"